Nové internetové stránky obce

Po více než sedmi letech se díky požadavku obecního úřadu naši občané dočkali nových internetových stránek obce. V tomto článku vám představím novou koncepci stránek, která by měla vést především k lepší informovanosti občanů o dění v obci a seznámím vás s některými novinkami, které zvyšují komfort a uživatelský zážitek.

Vydáno: před 11 lety | Autor: Tomáš Hejč | Kategorie: Aktuálně
Komentáře: 4× | Počet přečtení: 22875×

Co je nového?

Jak si mnozí z vás již určitě všimli nové stránky nejsou určeny pouze pro čistě obecní záležitosti, ale v rámci těchto stránek jsme nabídli složkám a zájmovým organizacím působících v naši obci možnost vytvoření jejich vlastních stránek. Obsah ze všech těchto „podstránek jednotlivých organizací“ je agregován na hlavní titulní stránku nového obecního webu. Díky tomu se občan sledující pouze obecní stránky obce dozví také informace od organizací.

Pro občana tak odpadá nutnost sledovat jednotlivé weby zájmových organizací a naopak složkám nabízí možnost oslovit více občanů, kteří třeba ani o soukromých stránkách organizace neví.

Kalendář akcí

Další novinkou na stránkách je kalendář akcí, který má nově velkou vizuální prioritu a na zobrazované události a jejich aktuálnost je kladen velký důraz. Díky tomu, že akce do kalendáře mohou vkládat také zástupci jednotlivých organizací, bude v kalendáři většina akcí konaných ve Vysočanech (případně okolí) a občané tak nebudou litovat svoji neúčast na akci, kvůli tomu, že o ní nevěděli. Pokud návštěvníka některá z akcí zaujme, může si ji jednoduše vložit do svého kalendáře nebo si nechat poslat připomínku před konáním akce e-mailem, tak aby na ni nezapomněl. Pokud byste věděli o nějaké zajímavé události, která v kalendáři chybí a myslíte si, že bude ostatní zajímat, můžete prostřednictvím formuláře zaslat tip na akci.

Obsazenost kulturního domu

Potřebujete pronajmout klubovnu pro oslavu narozenin a nevíte, zda bude volno? Na stránce obsazenosti kulturního domu ihned v přehledném kalendáři vidíte dny, ve kterých jsou prostory KD volné.

Novinky e-mailem

Chcete být pravidelně informování o nových článcích? O nových dokumentech na úřední desce nebo o akcích v kalendáři? Na stránkách naleznete možnost, jak se přihlásit k e-mailovému odběru novinek.

Otázky a odpovědi

Odlehčené „diskuzní fórum“ sloužící seriózně tázajícím se občanům k získání odpovědi na svoji otázku týkající se obecních záležitostí. Na stránce otázky a odpovědi jednoduše vložíte svůj dotaz a jakmile na něj někdo ze zástupců obce zodpoví, dostanete odpověď e-mailem. Obecné dotazy, které by mohly zajímat více občanů budou na této stránce také zveřejněny.

 

Design, vzhled, přístupnost

Každý z vás si již určitě všiml, že došlo také k novému grafickému zpracování stránek. Nový moderní vzhled je uzpůsobený především čitelnosti a použitelnosti stránek. Jednotlivé organizace mají v rámci svých stránek vzhled mírně modifikovaný, díky čemuž se návštěvník snadno orientuje a má přehled, na jakém webu se nalézá.

Dnešní doba je dobou mobilní a proto jsme nové stránky vytvářeli i s ohledem na tento trend. Čím dál více uživatelů internetu přistupuje na webové stránky z mobilních zařízení – tj. chytrých telefonů a tabletů. Design stránek se těmto zařízením umí přizpůsobit tak, aby byly informace dobře čitelné a stránky dobře ovladatelné. Vzhledem k tomu, že se jedná stále o relativně novou technologii, jsou stránky naší obce v porovnání s okolními obcemi (ale třeba i stránek Blanska, Boskovic ...) o krok vpřed.

 

Závěrem si dovolím popřát všem návštěvníkům příjemný prožitek při pročítání stránek a stále čerstvé informace. Budu rád, pokud vložíte svůj komentář k webu a přispějete tak k dalšímu vylepšení.

Připojené obrázky

Komentáře (4)

  • Odkaz na komentář

    Kala Stanislav, před 11 lety

    Dobrý den.
    Nové stránky obce se mi líbí,ale postrádám v nich odkaz "DOPRAVA",jako byl ve starých stránkách.Tam jsme si mohli najít různá spojení i jízdní řády.Možná napíšete,že toto vše můžeme nalézt na jiných stránkách.
    Díky.Staňa.

  • Odkaz na komentář

    Tomáš Hejč, před 11 lety

    Dobrý den,
    děkuji za reakci. Co se týká obsahu a zveřejněných informací, to je v kompetenci zástupců obce. Některé sekce byly po dohodě skryty (právě článek o dopravě, který duplikoval informace z dalších - dokonalejších a aktuálnějších zdrojů).

    A aby těch novinek nebylo málo, připravil jsem pro zájemce, kteří mají chuť napsat svůj příspěvek k aktuálnímu dění v obci (ať už z důvodu, že nemohou přispívat na oficiální stránky nebo z důvodu, že se téma na oficiální stránky nehodí), mohou využít nový web www.vysocansti.cz

  • Odkaz na komentář

    Milan, před 11 lety

    Myslim, ze nefunguje zasilani info na mail. Registroval jsem se ca pred mesicem a zadne upozorneni na clanek ci novinku mi zatim neprislo. Ani zadne potvrzeni o registraci. Jinak stranky OK, jsou prehledne a funguji bezvadne i na mobilu. Dobra prace.

  • Odkaz na komentář

    častý čtenář, před 11 lety

    Při prvním přečtení nových internetových stránek jsem byl překvapen jejich moderním a přehledným provedením a mohu říci, že jsou nejlepší nejen z okolních vesnic, ale předčí i některá města, nebo městské části. Dlouhou dobu jsem tam ale postrádal články a prezentace o dění v obci, které si mnoho čtenářů rádo přečetlo a také se k nim rádi vraceli. Tak jsem se nakonec dověděl, že přístup do těchto stránek má jen omezený počet lidí a že ostatní jsou odkázání a dá se říci v područí jen vyvolených. Tak nám zbývají většinou jen informace pana Sekaniny a Koupého, ve kterých není možno ani na jejich příspěvky reagovat. Ještě že organizace mají na stránky neomezený přístup, ale jejich informace jsou pro občana jen profesní a jednostranné. Jsem rád, že jsem se při psaní komentáře dověděl, že autor stránek asi toto bral v úvahu a připravil také obecní internetové stránky pro všechny občany které mohou navštívit a využít nový web www.vysocansti.cz Takže děkujeme.

Zapojte se do diskuze k článku: