FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8900×

FK Vysočany / Šošůvka A - Tatran Kohoutovice 3 : 1 (3 : 0)

Sestava: Konečný David – Maňoušek Jiří, Hejč Tomáš, Grmela Miroslav (74. Bezděk Luboš), Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří – Sychra Tomáš (89. Vágner Lukáš), Krátký Marek

Branky: Krátký Marek 3 – Nevřivý David

Početná divácká kulisa tvořila atmosféru při podzimní derniéře A týmu místního FK na hřišti v Šošůvce. V krásném listopadovém nedělním odpoledni jsme přivítali kvalitního protivníka z Kohoutovic. Hosté se představili jako mladý ambiciózní tým, který po celých devadesát minut předváděl svoje fyzické přednosti. Naši hráči kontrovali zkušeností, odpovědnou defenzívou a zejména v první půli rychlým přechodem do útoku. Navíc jsme ve svém středu měli Marka Krátkého, který svým čistým hattrickem během devatenácti minut v podstatě rozhodl o tom, že rozlučka to bude úspěšná.

Do samotného zápasu jsme vstoupili s dvěma změnami vynucenými zraněními ve včerejším zápase rezervy. Takže do brány „áčka“ se poprvé na podzim postavil David Konečný a poprvé nastoupil také Mirek Grmela. Aniž bych chtěl předbíhat, tak oba dva předvedli velmi dobrý výkon a mají lví podíl na našem vítězství. Ale pojďme od začátku. Úvod je veden podle očekávaného scénáře. Hosté jsou velmi silní v kombinaci, naši hráči zase přímočařejší ve hře a tak mohou diváci sledovat velmi zajímavé představení. Jako první se k vážnějšímu zakončení dostanou hráči domácího FK a hned jde o zakončení gólové. V 11. minutě získá míč ve středu hřiště Doležel, posune jej přihrávkou Krátkému, Marek se posune blíže k pokutovému území a pak povedenou přízemní střelou z dvaceti metrů, která přesně zapadne k levé tyči brány Kohoutovic, otevírá skóre, 1-0. Hosty to nijak nevyvede z míry a pokračují ve své hře. Ovšem jde o hru, která končí třicet metrů od naší brány, jelikož v defenzívě pracujeme velice spolehlivě, vykrýváme prostory a tak se protivník uchýlí maximálně k nějaké střele ze střední vzdálenosti, které extrémní strach Konečnému v naší bráně nenaženou. To naši hráči jsou mnohem nebezpečnější. Ve 23. minutě vysune Torda na pravé straně rozběhnutého Jiřího Hejče, ale náš kapitán pojišťovací branku nepřidá, jelikož vedle vybíhajícího brankáře obstřelí i jeho pravou tyč. Když to Tordovi nevyšlo v souhře s Hejčem, tak to zkusí hned o minutu později jinak. To si vybere jako adresáta své přihrávky Krátkého a Marek potvrdí i ve své druhé možnosti pověst střelce, když ze sedmnácti metrů posílá míč k pravé tyči marně se natahujícího brankáře Kohoutovic, 2-0. Naše vedení je velice příjemné, ale hosté mohou záhy korigovat. Ve 28. minutě se uvnitř pokutového území uvolní protihráč, ale naštěstí míří z devíti metrů jed do míst, kde je připravený Konečný. Oddechneme si a je na nás abychom odpověděli. A jde o odpověď věru povedenou. Ve 30. minutě zahrává přímý kop z pravé strany Doležel, jeho centr proletí kolem brány až ke vzdálenější tyči, kde na dráhu letu míče reaguje jediný Krátký a střelou „z voleje“ vedle zkoprnělého gólmana završuje svůj hattrick, 3-0.
Pro hosty je to naprosto šokující stav a může být hůř. Ve 35. minutě načasuje Doležel ideální přihrávku na rozběhnutého Petržela, Aleš se natlačí před obránce a běží v ústrety brankáři. Bohužel zakončení mu nevyjde podle představ a míč skončí vedle levé tyče brány Kohoutovic. V závěru prvního dějství je k vidění snaha hostů o korekci, ale hrajeme nesmírně zodpovědně a nepustíme soupeře do žádného vážnějšího zakončení.

Druhá půle se pak nese ve znamení tlaku hostů, kteří se rozhodně nechtějí smířit s porážkou. Již v 50. minutě je zde náběh útočníka soupeře z levé strany vstříc Konečnému, ovšem David předvede postřeh a zakončení protihráče vyrazí nad břevno. Prakticky stále se hraje na naší polovině. Naši hráči hrají hodně zataženě, ale ačkoliv držení míče i osobní souboje vyznívají jednoznačně ve prospěch soupeře, tak v těch klíčových prostorech se hosté prosadit nedokáží. Až v 67. minutě střílí z levé strany hráč Kohoutovic, jeho pokus je tečován a skončí přímo na hlavě dalšího dobíhajícího protihráče, ovšem ten míří jen do břevna Konečného brány. Ve hře dopředu se nám v těchto fázích moc nevede, nepodržíme míč, ovšem na druhé straně nemáme kam spěchat. Komplikace přijde v 76. minutě. Po rozehrané standartní situaci na pravé straně se úplně nedohodnou obránci s brankářem a hráč Kohoutovic posílá míč do sítě, 3-1.
Do konce zápasu zbývá ještě patnáct minut a soupeř ožije. Avšak i více otevře svoji obranu. Toho může v 82. minutě využít Torda, který se uvolní na pravé straně, ale z ostrého úhlu brankáře neprostřelí. Právě v závěru zápasu máme několik nadějně rozehraných akcí, které nedokážeme dotáhnout ke zdárnému konci. V 88. minutě pak všem domácím příznivcům zatrne, když po velkém závaru před bránou Konečného poskakuje míč v okolí brankové čáry, naštěstí jej však dokáže Maňoušek poslat do bezpečí. Možnost k pojistce pak mají v 90. minutě i domácí. Po přečíslení defenzívy pálí z osmnácti metrů Bezděk, ale gólman předvede skvělý zákrok a míč u své pravé tyče vyráží. Dobíhající Jirka Hejč pak podklouzne a nedokáže tak zakončit. V pětiminutovém nastavení je pak k vidění už jen zoufalá snaha Kohoutovic o zázrak, který se nekoná a tak závěrečný hvizd rozhodčího přinese našim fotbalistům zaslouženou radost z cenného vítězství. 

Po polovině soutěže tak přezimujeme na 5. místě se ziskem 22 bodů. Mohli jsme mít třeba o nějaký ten bodík více, ale nebuďme neskromní. Každopádně bych chtěl jménem vedení klubu poděkovat příznivcům fotbalu, ať už z Vysočan nebo Šošůvky, za podporu, které si hráči i funkcionáři FK nesmírně váží. No a na jaře se budeme snažit, aby těch spokojených odchodů z jednotlivých utkání bylo co nejvíc. I když je třeba myslet na to, že pořád je to jen hra (ovšem když se vyhraje, tak to krásně zahřeje u srdíčka….).

 

Vysočany / Šošůvka B - Olomučany 3 : 6 (2 : 2)

Sestava: Zouhar Daniel – Ševčík Pavel, Musil Zbyněk, Vágner Lukáš (76. Nemeškal Petr), Wágner Tomáš – Zouhar Jan, Bezděk Luboš, Maňoušek Jiří, Knödl Michal – Sehnal Luděk, Valach Jaroslav (28. Krátký Marek)

Branky: Sehnal Luděk 3 – Badura Lukáš 2, Kohút Martin 2, Vach Tomáš a Rek Andrej

V utkání bohatém na branky jsme podlehli v závěrečném domácím vystoupení ve Vysočanech fotbalistům z Olomučan. Ti byli v průběhu zápasu přece jen fotbalovějším týmem, ovšem většinu obdržených branek jsme soupeři v podstatě darovali vlastními chybami nebo nedůsledností. Je to škoda, jelikož jsme se v závěru první půle vrátili díky střelecky disponovanému Luďku Sehnalovi zpět do zápasu a z odehraných devadesáti minut šlo vytěžit rozhodně víc. 

Úvodní fáze zápasu se nese ve znamení převahy Olomučan. Ty se nastěhovaly před naše pokutové území a snažily se neustále o ohrožení Zouharovy brány. Několik situací je z jejich pohledu hodně nadějných, ale chybí přesnost v zakončení, nebo zasáhne některý z defenzivních hráčů FK. Vedoucí branka hostů je pak hodně laciná. Ve 23. minutě, po rozehraném rohovém kopu, tečuje míč před bránou jeden ze soupeřových hráčů a ten po zemi přes obránce i Zouhara doputuje až do naší brány, 0-1. No a ve 25. minutě je náskok hostů již dvoubrankový. Nepovede se nám rozehrávka standartní situace, následuje rychlá protiakce, útočník Olomučan přihrává z pravé strany od brankové čáry na svého spoluhráče, který bez problémů doklepává míč do odkryté brány FK podruhé, 0-2.
Hosté jsou při chuti oproti našim zaskočeným fotbalistům. V ofenzívě nejsme v první půlhodině vůbec nebezpeční (kromě standartní situace, po které zakončuje Wágner, ale je přišlápnut obráncem, takže míč ideálně netrefí) a tak se hraje pod taktovkou Olomučan. Ve 29. minutě vyráží Zouhar střelu z ideální vzdálenosti a ve 32. minutě má Daniel i štěstí, když vyboxuje míč letící před jeho bránu pouze k hráči soupeře, který střílí pohotově, ale naštěstí pouze do břevna. Až ve 35. minutě vážněji ohrozíme brankáře Olomučan. Střídající Krátký využije nedorozumění v obraně hostů a před brankářem na dlouhou nohu posune míč směrem k bráně. Bohužel ten jen těsně mine levou tyč. Ovšem v závěru poločasu se z našeho pohledu začnou dít zajímavé věci. Ve 41. minutě se uvnitř pokutového území prosadí přes tři bránící hráče Sehnal a ze čtrnácti metrů posílá svoji přízemní střelu přesně k pravé tyči, 1-2.
Ve 43. minutě pak předvedeme hezkou fotbalovou akci, na konci které centruje z levé strany Krátký a Sehnal tentokrát zakončuje před brankářem hlavou tak, že míč posílá do sítě brány Olomučan, 2-2.

Do druhého poločasu můžeme tedy vstupovat v mnohem lepší pohodě než hosté. Bohužel je toho klidu asi až moc. V 51. minutě necháme zcela otevřený střed hřiště, následuje přihrávka na rozběhnutého útočníka, který vedle vybíhajícího Zouhara vrací Olomučanům vedení, 2-3. Druhá půle se hraje hodně ve vyrovnaném duchu a ani jedno z mužstev si delší časový interval nedokáže vypracovat vyloženou brankovou příležitost. Bohužel v 70. minutě jsme hodně nedůrazní při pokrývání hráčů v našem pokutovém území a Vach nás trestá čtvrtou brankou, 2-4. Soupeř má dvoubrankový náskok zpět a snaží se kontrolovat hru. Pro naše hráče je to už v tuto chvíli těžké. Navíc v 77. minutě se míč z Musilovy hlavy odrazí zpět k naší bráně, vybíhající Zouhar sice hlavičkový souboj s útočníkem vyhraje, ovšem další hráč Olomučan vrací míč z osmadvaceti metrů do naší odkryté brány, 2-5. Zdá se být definitivně rozhodnuto, ale proti je Luděk Sehnal. Ten v 80. minutě využije chybné rozehrávky obránce a šikovným lobem přehazuje před bránou stojícího brankáře, 3-5. V poslední desetiminutovce si vytvoříme i tlak a několik rohových kopů. Zadělat na pořádné drama může v 85. minutě Ševčík, který po jednom z rozehraných rohových kopů zakončuje z pěti metrů před poloodkrytou bránou, ale přestřeluje. A tak gólová tečka patří hostům. V 87. minutě je zde dlouhý nákop, útočník Olomučan se prosadí přes dva naše obránce a sám před Zouharem zakončuje naprosto neomylně, 3-6. Hlavní rozhodčí pak již utkání moc dlouho nenatahuje a hráče posílá svým závěrečným hvizdem v sobotním „dušičkovém počasí“ do kabin.

Příště: V posledním zápase letošního kalendářního roku si oba dnešní soupeři vymění pořadatelství. Hraje se v Olomučanech 10. listopadu od 13:30 h. 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše