Lodí do Austrálie

Vydáno: před 5 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 12007×

Cesta na tento 16 000 km vzdálený kontinent není vůbec jednoduchá, a tak i my jsme se museli na tak náročnou plavbu dobře připravit. Několik dnů před plavbou jsme vyhledávali informace o této zemi, hledali vhodné knihy, obrázky. Kostým námořníka (pruhované tričko)nám měl také navodit tu správnou “ cestovatelskou“ náladu.

Naše „plavba“ začala ráno, 25. 1. 2019, a to návštěvou pana RNDr. Luďka Sehnala, který v této zemi pobýval a pracoval na Univerzitě v Newcastlu 6 měsíců.  Byl tedy tím pravým cestovatelem - námořníkem, který žáky seznámil s touto zemí velmi zajímavým a poutavým vyprávěním.

Lodní lístek žáci obdrželi za 10 informací o Austrálii. Barva lodního lístku žáky rozdělila do tří skupin – kajut, a tak mohli všichni vyplout vstříc novým poznatkům a informacím, které pečlivě zaznamenávali do lodního deníku. Žáci poznávali faunu a floru pevniny, faunu moří a korálového útesu, seznamovali se s geografickými údaji a fakty. Na závěr své cesty napsali krátké zprávy o tom, co viděli, slyšeli a co je okouzlilo. Zamýšleli se nad tím, jak se zde asi lidem žije, co je pro ně obtížné a v čem mají na rozdíl od nás výhodu. Bydlet v Austrálii si přál pouze jeden žák.

Všichni pracovali s velkým zaujetím a lodní deníky každé skupiny to jen potvrzují.

                                                                       Mgr. Soňa Švrčinová