Amerikou křížem krážem

Vydáno: před 5 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 8840×

 

V pondělí 18.2.2019 proběhlo plánované tématické vyučování o lidech žijících v Americe.

Úvod patřil animovanému filmu Byl jednou jeden člověk, který pojednával o původních obyvatelích a objevení a osídlování Ameriky.

Dále děti získaly nebo si přinesly informace o zajímavých lidech v Americe. Vyhledávaly a vymalovávaly je na získaných listech.

            V rámci  hodiny Českého jazyka a Matematiky se žáci seznamovali s obyvateli Severní a Jižní Ameriky. Vyhledávali je podle pracovního listu, mluvili o jejich činnostech, oblečení a životě. Sestavili si ,,obrázkový film“ obyvatel Ameriky.

V hodině hudební výchovy se žáci  1., 2. a 3. ročníku seznamovali s country tancem – Zuzana. Naučili se ho tančit. K tanci použili také nezbytné rekvizity – klobouk a širokou sukni.

Starší děti si zahráli na Kryštofa Kolumba a popisovali objevenou zemi. V matematice je navštívil indiánský šaman jménem Zaokrouhlák a naučil je čarovat s čísly.

Nejstarší pomocí indiánských symbolů sestavovali příklady, které je přivedly k informacím o počtu obyvatel nebo hustotě obyvatel v některých státech Ameriky. Údaje sestavili do tabulky a vyčetli velmi zajímavé informace.

Víme, že v Americe se mluví anglicky, a tak jsme se pomocí her a písní v tomto jazyce společně také zdokonalovali nebo získávali první zkušenosti. Bylo to těžké, jinak se to píše a jinak říká.

 

 

 

 

 

20.2.2019                           Dana Kouřilová