FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9373×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Medlánky    1 : 3  (0 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Wágner Tomáš, Bezděk Luboš, Škvarenina Libor – Hejč Jiří, Doležel Petr, Torda Jan, Knödl Michal (82. Šindelka Stanislav) – Sychra Tomáš (89. Šebela Martin), Krátký Marek

Branky: Sychra Tomáš – Teslík Josef 3

První domácí zápas na hřišti v Šošůvce přinesl bohužel našemu týmu také první jarní porážku. Možná pro někoho překvapivou, jelikož hosté přijeli až jako 13. tým tabulky, ale nadá se říct, že úplně nezaslouženou. Velká škoda je první dvacetiminutovky z naší strany. To jsme měli až drtivou převahu, ale nedokázali jsme z několika možností vstřelit vedoucí gól. Soupeř vše ustál, v úplném závěru první půle dal hodně šťastný gól a ve druhé polovině střetnutí už to byla z naší strany trochu křeč. Naopak soupeř působil klidnějším dojmem a dokázal rychlým přechodem do útoku po zisku míče přehrávat naší defenzívu, což mu vyneslo další dvě branky a v podstatě nedopustil žádné větší drama.

Úvodní minuty se nesou ve znamení převahy místních fotbalistů. Hosté hrají s až velkým respektem a tak se veškeré dění odehrává na polovině Medlánek. V 8. minutě pak z naší převahy vyústí první větší možnost. Knödl unikne po levé straně, přihraje nabíhajícímu Doleželovi, ale Petr z patnácti metrů bránu přestřeluje. Michal Knödl má další šanci v 10. minutě. To se dostane až před gólmana, míč má sice „na dlouhou nohu“, ale přesto se mu podaří vystřelit a jen skutečně hodně šťastný brankářův zákrok zabrání ve změně stavu. O pár desítek vteřin poté se do zakončení dostane i  Maňoušek, ale míč končí nad břevnem. Náš tlak je opravdu veliký a zdá se, že je otázkou chvilky, kdy padne gól. K tomu máme opět blízko ve 14. minutě. Po rozehraném rohovém kopu z pravé strany, chybí Sychrovi k zakončení snad milimetry, míč se pak dostane ke Krátkému a jeho střela z úhlů mířící přesně k tyči je v poslední chvíli sražena obráncem. Vedle těchto možností je k vidění i několik nadějně vyhlížejících střeleckých pokusů, ale buď nemají naši hráči přesnější mušku, nebo jsou střely zablokovány obranou. Hosté se k poprvé vážněji dostanou k bráně až ve 20. minutě, kdy střelu jejich útočníka z poměrně dobré pozice sráží na rohový kop Wágner a pak ve 24. minutě, kdy Valach vyráží prudkou střelu ze sedmnácti metrů. V tu chvíli už je však obraz hry změněn. Sice pořád máme častěji míč na svých kopačkách, ale už se nedostáváme do bezprostředního ohrožení brány hostů a ti naopak stále častěji začínají hrozit výpady směrem k Valachovi. Na hřišti z naší strany přibude nepřesností a tak jediný pohledný moment předvede ve 34. minutě Doležel, který se dostane po hezké kombinaci ke střele z osmnácti metrů, ale brankář soupeře dokáže včas zasáhnout. Ve 45. minutě pak dojde možná ke zlomovému okamžiku. Míč, který jde z hlavy hráče hostů do zámezí rozhodčí „otočí“, Medlánky zahrávají roh a po zmatku před naší bránou, kdy balon poskakuje mezi hráči, skončí (snad po dvojité teči) za zády bezmocného Valacha, 0-1.

Do druhé půle vstoupíme jakoby ještě pod vlivem z obdržené branky a než se pořádně rozkoukáme, tak ztrácíme góly již dva. Ve 49. minutě přijdeme ve středu hřiště o míč, následuje vysunutí hry hostů k naší „šestnáctce“, které je zakončeno povedenou Teslíkovou střelou z jednadvaceti metrů, na tu si sice u své levé tyče Valach sáhne, ale z prostoru své brány ji dostat nedokáže, 0-2. Pro domácí je tento stav velmi nepříjemný a má vliv na jejich rozpoložení. Naopak hosté se soustředí na dobrou defenzívu, dokáží se téměř vždy „dostat za míč“ a tak se prakticky nejsme schopni prosadit. Navíc v 57. minutě mohou své vedení i zvýšit, ale proti je Valach, který zlikviduje samostatný náběh jejich hráče. V 58. minutě můžeme vzkřísit naději. Z pravé strany odcentruje Sychra, Knödl předskočí obránce, ale nedokáže sám před brankářem důrazně zakončit. Ovšem víc nebezpečných situací je bohužel k vidění před naší bránou. V 61. minutě se opět předvede Valach, jenž zvítězí v dalším přímém souboji s nabíhajícím útočníkem a o minutu později má i štěstí, když po rozehraném rohovém kopu hlavičkuje hráč Medlánek těsně vedle pravé tyče. Stále ještě máme čas s výsledkem něco udělat, ale před bránou nám to nejde. Něco pokazíme vlastní nepřesností, něco nám zhatí skvělými obranými zákroky obránci a někdy chybí jen to štěstí. To jak naložit s brankovou možností předvedou hosté v 71. minutě. Po velice hezké kombinaci mezi čtveřicí hráčů Medlánek posílá Teslík míč ze čtrnácti metrů do levého horního rohu Valachovy brány, 0-3. Alespoň o korekci se v 78. minutě pokusí Jiří Hejč, ten se dostane až před gólmana, ale překonat ho nedokáže. Jiří se podobnou situaci zopakuje hned o minutu později, i tentokrát má velikou možnost, kdy je jeho pokus o střelu sražen, ovšem tentokrát nám štěstí alespoň trochu ukáže tu přívětivější tvář, když míč končí u Sychry, jenž jej z deseti metrů pošle do sítě, 1-3. Je to však naše jediná radost v zápase. Poslední desetiminutovku už si hosté pohlídají a jsou to navíc oni, kteří mohou skórovat. V 84. minutě však Valach u své levé tyče zasáhne včas. To už však nic nezmění na naší porážce, která zamrzí, ale nic už s ní nenaděláme.

Příště: Další mistrovské utkání sehrajeme na stadiónu s ligovou minulostí. Zamíříme totiž do Drnovic u Vyškova, kde nás v neděli 14. dubna bude čekat místní FKD. Hraje se již dopoledne od 10:30 h.

     

OP:    FK Vysočany / Šošůvka B – Rudice    1 : 4  (0 : 0)

Sestava: Zouhar Daniel - Krátký Marek – Zouhar Jan, Wágner Tomáš (75. Petr Lukáš), Bezděk Luboš – Šindelka Stanislav, Šebela Martin, Beneš Michal, Maňoušek Jiří – Sychra Tomáš (81. Mazáč Robin), Razák Antonín (57. Šebela Dominik)

Branky: Sychra Tomáš – Sehnal Lukáš 2, Zouhar Tomáš a vlastní

Vedoucí družstvo tabulky přivítala naše rezerva v neděli ve Vysočanech. Svého soka se však nezalekla a hlavně v první půli jsme byli Rudici víc než důstojným protivníkem. Ovšem brzká obdržená branka v úvodu druhé půle rozhodla o tom, že se soupeř uklidnil a nakonec potvrdil svou roli favorita.

Vstup do zápasu mohou mít hosté hodně veselý. Již ve 2. minutě vyboxuje Zouhar po dlouhém autovém vhazování míč jen k protihráči, který však v dobré pozici bránu přestřelí. Kdo z přítomných si myslí, že je to předzvěst náporu soupeře, tak se plete. Fotbalisté místního FK hrají celou první půli velmi dobře a máme i šance. V 6. minutě si na rohový kop z pravé strany naskočí Šindelka, ale míč z jeho hlavy míří vedle pravé tyče. I dál se hraje velice rušné a pro diváka atraktivní střetnutí. V 8. minutě chybujeme v rozehrávce a průnik útočníka Rudice končí střelou těsně vedle levé tyče Zouharovy brány. Hosté jsou nebezpeční ze standartních situací, to když ve 13. minutě další z autových vhazování proskotačí naším brankovým územím a z brejků, kdy ve 22. minutě dojde k přečíslení naší obrany a hráč Rudice střílí z patnácti metrů vedle pravé tyče. Ovšem ani naši hráči jen nebrání a jejich šance se začnou také rodit. Ve 26. minutě se na levé straně uvolní Bezděk, najde před bránou Beneše, jehož střelu obránce zablokuje, ale pouze k dobíhajícímu Razákovi, jehož tvrdou ránu z patnácti metrů gólman jen reflexivně vyrazí nad břevno. V těchto fázích se hraje naprosto vyrovnaná partie a v zakončení jsme dokonce nebezpečnější. Ve 38. minutě máme k vedení hodně blízko. Sychra si poradí s dvojicí obránců, přihraje Razákovi, který posune míč ještě lépe stojícímu Šindelkovi a ten z deseti metrů těsně míjí levou tyč. No a v samém závěru nám chybí i trochu štěstí, když ve 45. minutě Maňouškovu střelu tečuje do protipohybu brankáře Šebela, ale gólman Rudice ještě stihne míč vytlačit na roh.

Jestli jsme v průběhu prvního poločasu drželi soupeře v útočné fázi „na uzdě“, tak úvod druhé části nám v tomto směru nevyjde. Ve 49. minutě přijde naše ztráta na polovině hřiště a rychlé přečíslení vyřeší přesnou ranou z patnácti metrů Zouhar, 0-1. Pro naše hráče je nabraná ztráta nepříjemnou skutečností a má být hůř. V 55. minutě převezme útočník Rudice v hodně „ofsajdově hraniční“ situaci za naší obranou přihrávku a svůj náběh na Zouhara zakončí kličkou a zasunutím míče do sítě, 0-2. O minutu později se můžeme však přiblížit zpět na dosah. To si na centr z levé strany naskočí Beneš, ale míří pouze do břevna, odražený míč se pak pokusí vrátit do brány Šindelka, ale přestřeluje. Dramatické okamžiky se v této fázi bleskově střídají. V 57. minutě je zde další náběh hráče hostů směrem k Zouharovi, ovšem útočník po kličce našemu brankáři míří nad bránu.  Ovšem v 60. minutě už takové štěstí nemáme. Hráč Rudice se pro nás až smolně protáhne mezi dvěma obránci a překonává vybíhajícího Zouhara potřetí, 0-3. Pro naše hráče je to vskutku studená sprcha, jelikož průběžný stav je až nezasloužený. K vylepšení situace nám pomohou sami hosté. V 65. minutě vhazuje jejich hráč míč směrem k brankáři, ten odkop úplně mine a Tomáš Sychra dovedením míče do sítě zapíše jeden ze svých snadnějších gólů v kariéře, 1-3. Bohužel snadno nabyl, snadno pozbyl. Než se nadechneme k závěrečné snaze o zdramatizování stavu, rozehraje brankář Zouhar míč na Krátkého a Marek vrátí míč zpět takovou razancí, že je z toho celkem „výstavní“ gól, když balon zapadne pod břevno naší brány, 1-4. Je rozhodnuto a zápas se jen dohrává, bohužel s černou kaňkou, když v závěru zasáhne hráč Rudice svou kopačkou Maňouška do obličeje a pro krvácejícího hráče domácích utkání končí odvozem sanitním vozem.

Příště: Další utkání čeká hráče naší rezervy v neděli 14. dubna od 15:30 h. v Drnovicích u Lysic.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše