Fotbal - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 11432×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – SK Sokol Lipovec    1 : 7  (0 : 3)

Sestava: Valach Jaroslav (43. Konečný David) – Maňoušek Jiří (79. Zouhar Jan), Hejč Tomáš, Beneš Michal (30. Bezděk Luboš), Wágner Tomáš – Petržel Aleš (52. Knödl Michal), Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří – Krátký Marek (73. Šebela Martin), Sychra Tomáš
Branky: Sychra Tomáš – Sedlák Richard 6 a Šíbl Vladimír
Sobotní slunečné počasí, které v době regionálního derby s Lipovcem panovalo nad hřištěm ve Vysočanech, bylo asi to jediné, co mohlo působit pozitivně na naše příznivce. Samotný zápas se totiž fotbalistům FK hrubě nepovedl a po absolutně nejhorším výkonu v sezóně odcházeli naši hráči s pořádným debaklem. Herní rozdíl mezi týmy samozřejmě nebyl tak výrazný, jak by napovídalo skóre, ale v průběhu odehraných devadesáti minut jsme udělali tolik chyb, že se soupeř ani nemusel zas tak moc s nějakým přehráváním našeho celku obtěžovat. V defenzívě FK to byl zkrátka v sobotním odpoledni totální „průchoďák“, kterého zejména hostující Sedlák bohatě využíval. Ovšem nelze vše házet na obranu, ani ostatní naše formace toho moc nepředvedly a v souboji s hráči Lipovce jsme zaostávali hlavně v důrazu. Když k tomu připočteme velké procento chyb v rozehrávce, tak souběh všech jmenovaných aspektů ve spojení s velkou produktivitou hostů znamenal takový výsledek, jaký byl.
Samotný průběh zápasu ovlivnila hned 2. minuta. Beneš zahrává z poloviny hostů přihrávku směrem k naší bráně, zde se k míči dostane hostující Sedlák a přes bránícího Maňouška a podél vybíhajícího Valacha otevírá své „galapředstavení“, 0-1. Vedoucí branka Lipovce udá směr celému zápasu. Soupeř nemusí od začátku nikam spěchat a naši hráči se přes důraznou obranu nedokáží prosadit. Jen v 8. minutě si naběhne na kolmou přihrávku Krátký, ale nedokáže prostřelit včas vyběhnutého brankáře. Hostům pak stačí čekat na chyby. V 9. minutě necháme příliš mnoho času hráči na levé straně, ten přihrává „přes celou bránu“ na neobsazeného protihráče, který ještě vrátí míč zpět před Valacha na opět volného Sedláka, jenž nemá se zakončením z osmi metrů problém, 0-2. To už je hodně studená sprcha, ale pořád ještě není nic ztraceno. Hraje se více na polovině Lipovce, ale jeho zkušení hráči nepřipouští svým důrazem žádné komplikace. A tak když se ve 22. minutě nepovede Benešovi v našem pokutovém území obehrát Sedláka, který mu míč vypíchne a svůj náběh na Valacha zakončí střelou přesně k jeho levé tyči, je už situace hodně vážná, 0-3. Je nám jasné, že jestli nemá být po zápase, tak potřebujeme kontaktní gól. Ale nemáme ho z čeho vstřelit. Naopak ve 27. minutě je zde další šance Lipovce, kdy po brejkové situaci míří jejich hráč ve velké šanci nad bránu. Až ve 37. minutě se nám povede pohlednější akce, když do pokutového území hostů vběhne z levé strany Jiří Hejč, ale místo zakončení volí přihrávku, kterou pozorná defenzíva soupeře zastaví. Když se nedaří, tak se nedaří nic. To platí i v případě brankáře Valacha, který ve 42. minutě opouští pro zranění svůj post a do brány musí náhradní gólman David Konečný, který však až na jednu střelu ze střední vzdálenosti neřeší nic zásadního.
Do druhé půle jdeme s jasnou snahou o korekci výsledku. Jsme sice častěji „na míči“, ale v prostorech, kde Lipovci moc nebezpeční nejsme. Hosté hrají v obraně jednoduše, nic si nekomplikují a tak je to z naší strany spíše marnost. Navíc v 55. minutě předvedeme další hrubku. Výkop brankáře necháme bez vlastního zásahu odskočit a Sedlák rázem běží sám vstříc Konečnému, kterého poté šikovným lobem přehazuje, 0-4. Naše hra je pak už hodně tristní. Máme problémy s rozehrávkou a asi by se naši hráči už nejraději viděli v šatně. V 62. minutě se nám povede konečně i nějaký hezký moment před bránou Lipovce, i když jde spíš o pohotovost Krátkého, který si všimne postavení brankáře hostů a střelou z pětatřiceti metrů se ho pokusí překvapit, ale gólman předvede skvělý zákrok a míč i s pomocí břevna dostane mimo bránu. V 64. minutě se pak předvede Konečný, jenž zlikviduje vyloženou šanci útočníka Lipovce. V 68. minutě se konečně dočkají také hráči FK. A je to tentokrát po chybě hostů. Sychra vystihne pomalou „malou domů“ obejde i brankáře a střelou do prázdné brány nám dá malou naději, 1-4. Ovšem ta v podstatě zhasne po odehrané minutě. To se před naší bránou moc nedohodne Tomáš Hejč s Wágnerem a všudypřítomný Sedlák nemá s úklidem míče do sítě moc starostí, 1-5. A hned v 70. minutě dostaneme další branku. Ztratíme míč ve středu hřiště, nezachytíme náběh hráče Lipovce, který z dvanácti metrů střílí, Konečný sice dokáže míč vytěsnit, ale opět jen k Sedlákovi, který tak do prázdné brány završí svůj střelecký účet, 1-6. Zbytek utkání už se spíše dohrává. Lipovec hraje ve velké pohodě a naši hráči se už spíše snaží neinkasovat. Přesto má Konečný v 85. minutě další práci, když nezachytíme rychlou kombinaci, ale David tentokrát hráče Lipovce ve vyložené možnosti „vychytá“. Ovšem sedmému gólu stejně neunikneme. V 90. minutě si počínáme hodně nedůrazně v obraně a zpětná přihrávka od brankové čáry najde nabíhajícího hráče hostů, jenž z patnácti metrů bezpečně zamíří do protipohybu našeho brankáře, 1-7. Hlavní rozhodčí pak už dál naše trápení nenatahuje a s uplynutím devadesáté minuty zápas ukončí.
Příště: Po tomto nevydařeném vystoupení nás bude za týden čekat zřejmě zkouška nejtěžší. Zajíždíme na hřiště prozatímního suveréna soutěže ze Soběšic. Hraje se v sobotu 27. dubna od 16:00 h. v Brně.

 

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – Olympia Ráječko B    1 : 2  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří - Baláž František (71. Hasoň Martin), Bezděk Luboš, Zouhar Jan (54. Odehnal Jiří) - Šindelka Stanislav, Šebela Martin, Torda Jan, Krátký Marek, Hejč Jiří – Beneš Michal
Branky: Hejč Jiří – Štafa Tomáš a vlastní
Velikonoční neděli zpestřilo příznivcům kopané mistrovské utkání, které bylo sehráno na hřišti v Šošůvce. V dramatickém zápase jsme s kvalitním soupeřem sehráli poměrně vyrovnanou partii, kdy jsme v poločase drželi těsné vedení. Bohužel jsme ve druhé části zápasu dostali dvě vcelku laciné branky, které vývoj střetnutí otočili a přes drtivý závěr jsme již alespoň na remízu nedosáhli. Škoda, ten bodík bychom si za nedělní výkon určitě zasloužili.
Samotné utkání mohlo mít pro nás velice příjemný vývoj. Již ve 3. minutě se přes dva obránce dostal Šindelka, byl v pokutovém území zastaven hodně „podivným způsobem“, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Poté získá mírnou převahu Ráječko, které stejně jako náš tým využilo posil z A týmu. V 9. minutě je tak vidění povedená střela z patnácti metrů, kterou Valach bravurně vyráží na roh. V první půli jsou přece jen hráči hostů častěji v držení míče, ale hrajeme disciplinovaně, nákopy na rychlé útočníky soupeře pokrývá ještě rychlejší Maňoušek a tak se protivník prosazuje hlavně ze standartních situací. Ve 21. minutě máme i štěstí, když si na přímý kop naběhne Kopecký a jen těsně mine bránu. Naši hráči spoléhají na individuální schopnosti záložníků při založení útoku a pak také na důrazného Beneše v útoku. Máme několik nadějně rozběhnutých akcí, kterým chybí buď finální přihrávka, nebo včas zasáhnou obránci Ráječka, kteří mají za celých 90 minut vysoké procento zblokovaných střel. Ve 39. minutě se pak už hosté pomalu radují, po další rozehrané standartní situaci míří míč z hlavy hráče Ráječka do sítě, ale v poslední chvíli vykopne míč z brankové čáry pohotový Maňoušek. Když už se zdá, že se do šaten půjde za bezgólového stavu, tak vhodíme ve 45. minutě dlouhý aut do pokutového území, míč se odrazí za „šestnáctku“ k nabíhajícímu Hejčovi a Jirka jej pohotovou střelou ze sedmnácti metrů posílá pod tělem brankáře do sítě, 1-0.
Je jasné, že v průběhu druhého poločasu se Ráječko pokusí o výmaz své ztráty. Jeho hráči jsou v úvodu aktivnější, ale do zakončení se nedostanou. Bohužel v 53. minutě přijde pro nás smolná chvíle. Po úniku na pravé straně přihrává soupeřův záložník před bránu, zde se snaží míč před dobíhajícím útočníkem odehrát vracející se Baláž, ale trefí jej tak nešťastně, že se balon odráží od levé tyče do naší brány, 1-1. Inkasovaná branka s námi pořádně zamává a k vidění je nejhorší pasáž z naší strany. Již v 56. minutě projde hráč hostů přes tři hráče a jeho následná střela z deseti metrů se zastaví o pravou tyč Valachovy brány. Hosté jsou dál aktivní a naši hráči mají obrovský problém s mezihrou. V podstatě se jen bráníme bez šance ohrozit soupeřovu bránu. V 60. minutě pak Valach likviduje další možnost soupeře po rozehraném rohovém kopu. Ovšem od zhruba 65. minuty tlak soupeře opadne a opět začneme „vystrkovat růžky“. Jenže v 68. minutě se hosté vyhnou ofsajdové pasti a hned dva hráči běží sami na Valacha, toho s jistotou obehrají a Štafa posílá míč do prázdné brány, 1-2. Obdržená branka nás ovšem tentokrát „nakopne“ a snažíme se o srovnání. Hned 2x je blízko Krátký, ale jedna jeho střela letí těsně nad bránu a pak na zadní tyči nedokáže o milimetry dostat míč do sítě. Hosté se brání a čekají na možnost k protiútoku. Ale dlouho je k ničemu nepouštíme. V posledních minutách už je to z naší strany hra vabank. Toho může využít útočník Ráječka, který v 87. minutě postupuje sám na Valacha, ale náš brankář situaci dokáže zvládnout. V úplném závěru máme až drtivý tlak, zahráváme v krátkém sledu 6 rohových kopů, ale ani z jediné situace nedokážeme míč do brány dostat, i když jsme hodně blízko. Takže nám po závěrečném hvizdu rozhodčího nezbude nic jiného, než soupeři sportovně pogratulovat k vítězství, na které se dnes opravdu hodně nadřel.
Příště: V neděli 28. dubna zajíždí naše rezerva do Olešnice. Toto utkání má úvodní výkop v 16:00 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zobrazit vše