FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 5682×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FK Rájec-Jestřebí    4 : 2  (1 : 0)

Sestava: Konečný David – Bezděk Luboš, Wágner Tomáš (77. Hejč Tomáš), Beneš Michal, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan (89. Grmela Miroslav), Hejč Jiří – Krátký Marek, Sychra Tomáš
Branky: Sychra Tomáš 3 a Krátký Marek – Pšikal Jan 2
V posledním domácím střetnutí (tentokrát na hřišti v Šošůvce) přivítali naši fotbalisté v okresním derby soupeře z nedalekého Rájce-Jestřebí. Samotné utkání, které pro ani jednoho soupeře již v tabulce nic tak zásadního neřešilo, přineslo možná až nečekaně tvrdší hru a poměrně nezáživný první poločas. V druhé části zápasu si již přítomní diváci, minimálně co se týká počtu branek, přišli na své a pro ty naše bylo samozřejmě potěšitelné, že více jich nastříleli hráči domácího FK, což znamenalo vítězné domácí loučení se sezónou.
Úvodní dějství tohoto duelu je z pohledu diváka přece jen poněkud nudné. Hra se odehrává spíše ve středu hřiště, a ačkoliv jsou o něco aktivnější domácí fotbalisté, tak k nějaké vážnější střelecké možnosti to dlouho nevede. Naše útočné akce směřujeme především přes Krátkého, který několikrát „pozlobí“ defenzívu Rájce, pošle i pár „centrů“ před bránu, ale zde nejsme buď v dostatečném počtu, anebo chybí důraz. Na druhé straně si naše obrana hledí pozorně střelce Pšikala a tak je o dramatické situace opravdu nouze. Až ve 24. minutě se dostane hráč Rájce do zakončení z pravé strany, ale Konečný jeho střelu z patnácti metrů vyráží na roh. Ve 26. minutě pak přijde první gól střetnutí a to po hodně nenápadné situaci. Dlouhý výkop Konečného od brány hostující obránci trestuhodně podcení, nechají následně mezi sebe vběhnout Krátkého, vše se snaží zachránit vybíhající brankář, ale Marek má k míči přece jen blíž a hlavou gólmana Rájce z jedenácti metrů přehazuje a otevírá tak střelecký účet zápasu, 1-0. Ve 28. minutě může být ještě veseleji, Krátký se parádně uvolní na pravé straně, předloží míč osamoceně nabíhajícímu Petrželovi, jenže Alešovi se tak úplně nepovede první dotek a jeho střelu mířící k bráně dokáže vracející se obránce zablokovat. V dalších minutách pak pokračuje boj o střed hřiště, který „zpestří“ pár ostrých zákroků, jenž rozhodčí posuzuje zvláštním metrem a to na obě strany. K nejdramatičtější situaci tak dojde ve 45. minutě. Přímý kop z devatenácti metrů zahrávají hosté, ale Konečný předvede výborný zákrok a udrží nám tak poločasové vedení.
Druhá půle už je přece jen dramatičtější. A načne ji Krátký ve 47. minutě, který se protáhne po levé straně a jeho prudká přízemní střela proletí podél hostující brány. Hosté si po poločasové pauze přece jen uvědomí, že musí přidat na aktivitě, pokud nechtějí ze Šošůvky odjet s prázdnou a více se tlačí na naši polovinu. Ovšem dolů je srazí naše akce z 58. minuty. Nákop Škvareniny od půlící čáry vyhodnotí obránce špatně, nechá se předběhnout rychlým Sychrou, Tomáš se poté vyhne i vybíhajícímu brankáři a z levé strany posílá míč do odkryté brány, 2-0. Dvougólové vedení nám tak dává větší klid do zbývající půlhodiny a dle průběhu hry se zdá, že směřujeme k bezpečnému vítězství. Rájec sice získá mírnou územní převahu, ale do jasného zakončení se dostat nedokáže, a pokud už vyšle před naši bránu nějaký ten centr nebo střelu, tak je Konečný vždy na správném místě. Zejména v 66. minutě, kdy David likviduje další nepříjemnou střelu z trestného kopu. Komplikace přijde v 72. minutě. Hostující Pšikal zahrává přímý kop z devatenácti metrů a tentokrát již posílá míč do levého horního rohu Konečného brány, 2-1. V 75. minutě je pak bleskově srovnáno. Naši hráči získají míč, Petržel posílá přihrávku na Krátkého, který může běžet sám na brankáře, ale rozhodčí posoudí postavení našeho hráče jako ofsajdové (hodně kontroverzní rozhodnutí). Každopádně soupeř rychle rozehraje centrem na pravou stranu, kde se uvolní protihráč a po jeho přihrávce zakončuje Pšikal z osmi metrů přesně k pravé tyči, 2-2. Vyrovnávající branka vrátí zápas prakticky na začátek a dostane hosty do psychické výhody. Ti se také snaží dokonat obrat, ale naši hráči se v defenzívě opět srovnají a držíme útočné snahy Rájce na uzdě. V 82. minutě si pak vezmeme ztracené vedení zpět. Na levé straně se uvolní Jiří Hejč, jeho první pokus o přihrávku srazí obrana zpět k našemu kapitánovi a „opravná zkouška“ vyjde na výbornou. Míč končí u Sychry a Tomáš pohotovou přízemní ranou z jedenácti metrů zacílí přesně k pravé tyči brány Rájce, 3-2. Hosté se ještě snaží o odpověď, ale hrajeme v závěru nesmírně pozorně a navíc v 89. minutě udeříme počtvrté. Využijeme otevřené defenzívy soupeře, Jiří Hejč opět nachází tentokrát rozběhnutého Sychry, no a Tomáš zvládne náběh na brankáře na jedničku, když mu dělá dlouhou kličku doprava, aby z ostrého úhlu završil střelou do prázdné brány svůj dnešní hattrick, 4-2. Poslední desítky vteřin jsou pak jen čekáním na závěrečný hvizd rozhodčího, čímž vznikne prostor pro závěrečnou „děkovačku“ s našimi příznivci.
Příště: Závěrečný zápas sezóny 2018/19 sehraje náš tým netradičně v sobotním dopoledni 15. června. To hrajeme již v 10:30 h. v Brně - Kohoutovicích s domácím týmem.

 

 OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – Sokol Skalice    6 : 0  (3 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petlach Radek, Wágner Tomáš, Beneš Michal, Zouhar Daniel – Šebela Martin (87. Odehnal Jiří), Bezděk Luboš (82. Baláž František), Doležel Petr, Knödl Michal – Krátký Marek (60. Maňoušek Jiří – 80. Zouhar Jan), Torda Jan (71. Hejč Jiří)
Branky: Bezděk Luboš 2, Knödl Michal 2, Krátký Marek a Petlach Radek
V nedělním odpoledni, kdy bylo na programu předposlední kolo okresního přeboru, se definitivně rozluštily dvě základní tajenky. Postup do 1.B. si zajistila rezerva Boskovic a na protipólu tabulky se naše béčko zachránilo na úkor sousedního Sloupu. Ten sice zdolal Bořitov, ale vzhledem k jasné výhře našich fotbalistů ve Vysočanech nad Skalicí je jasné, že poslední kolo bude již pouhou formalitou.
Do tohoto důležitého utkání jsme vstoupili poněkud ospale a soupeř nás mohl potrestat již v 6. minutě. To se k odraženému míči dostane útočník Skalice, je sám před bránou, ovšem Valach tuto vyloženou příležitost dokáže zmařit. Hosté se snaží hrát aktivně a naši fotbalisté jakoby potřebovali nějaký čas na rozehrání. V 10. minutě však předvedeme rychlou akci, na jejímž konci je centrující Krátký, jenž z pravé strany nachází Tordu, ale Janek se poněkud ukvapí a posílá míč vysoko nad bránu. Nemusí nás to však mrzet dlouho. Ve 14. minutě rozehraje z pravé strany přímý kop Bezděk, po vzdušném souboji se míč odráží k osamocenému Krátkému, který potvrdí pověst střelce a pohotovou ranou z deseti metrů, posazenou k pravé tyči, otevírá skóre zápasu, 1-0. Naše vedoucí branka však spíše nabudí soupeře. Ten je zejména v první čtvrtině střetnutí poměrně nebezpečný. Navíc necháváme jeho hráčům nezvykle dost prostoru, což vede k nepříjemným chvilkám před Valachem. V 16. minutě se tak Jarda musí blýsknout výborným zákrokem poté, co Skalice přečíslí naši defenzívu. Ve 21. minutě pak všichni jen sledujeme, jak se střela hráče soupeře vyslaná z dvaceti metrů odráží od pravé tyče naší brány. Ve 23. minutě pak přijde uklidnění. Knödl se skvěle uvolní na levé straně přes bránící hráče, následně pošle prudkou přízemní přihrávku mimo dosah brankáře na naběhnutého Bezděka a Luboš v podstatě ze dvou metrů jen uklidí míč do sítě, 2-0. Dvougólový náskok už přece jen změní dění na hřišti. Domácí fotbalisté si více dovolí a ve 28. minutě z toho rezultuje další velká šance. Torda uvolní Knödla, jenž běží sám na brankáře, ale ten následně předvede reflexivní zákrok a Michalovu gólovou střelu vyráží špičkou kopačky. Právě Knödl dělá svou rychlostí soupeři obrovské problémy a ve 32. minutě posílá centr přímo na hlavu naskakujícího Krátkého, ovšem Marek z bezprostřední blízkosti bránu míjí. Hostům pak i nadále činí velké problémy náběhy našich fotbalistů po stranách a další velkou příležitost připraví Krátký pro Šebelu. Ten si ve 37. minutě naběhne před bránu na Markovu přihrávku, avšak ani Martin nedokáže trefit „zařízení“. Hosté hrají snaživě, ale kombinačně se již prosadit nedokáží a tak ohrožení z jejich strany přichází hlavně po standartních situacích, jenže nejsou tak důrazní, aby dokázali dostat míč za Valachova záda. Závěr prvního dějství je pak v naší režii. Ve 44. minutě zahrává Bezděk přímý kop z dvaadvaceti metrů a brankář Skalice předvede proti jeho střele perfektní zákrok. Ovšem Luboš si svůj druhý gól stejně ještě do přestávky připíše. Ve 45. minutě Knödl odebere míč váhajícímu obránci a zopakuje si s Bezděkem situaci totožnou jako při předchozí brance. Znovu navedení míče ze strany před gólmana, následuje přesná přihrávka před bránu, kde obránci zcela ignorují Bezděkův náběh a Luboš opět jen zasune míč do prázdné brány, 3-0.
Hned na úvod druhé půle můžeme svoje vedení navýšit. Torda se vyhne ofsajdové pasti a postupuje sám na brankáře, bohužel prováhá tu správnou chvíli ke střele a nakonec se přes vracející se obránce nedostane ani k zakončení. V dalších minutách toho moc dramatického k vidění není. Skalice se snaží výsledek zkorigovat, hraje s míčem častěji, ale to nějaké stoprocentní možnosti se nedostane. To naši hráči spíše čekají na příležitost k brejkové situaci, ale často nás brzdí nepřesnost ve finální části. V poslední dvacetiminutovce však začnou hosté „uvadat“ a jejich defenzíva má větší a větší okna. V 71. minutě střídající Maňoušek vyšle směrem k bráně Skalice Knödla, který oproti první půli zachová klid v koncovce a vybíhajícího brankáře bezpečně obhazuje, 4-0. V 73. minutě pak Maňoušek po úniku z pravé strany vybídne ke skórování Šebelu, Martin střílí pohotově, ale jen nad břevno. Hosté už v této fázi nedokáží moc podržet míč a tak máme další možnosti. V 75. minutě vypíchne stoperovi míč Doležel, běží sám na brankáře, kterého sice obstřelí, ale s ním míjí i levou tyč jeho brány. No a v 77. minutě předvede pohledný fotbalový moment Maňoušek, jenž se uvolní a jeho střela z jednadvaceti metrů zatřese s břevnem. Hned o minutu pak břevno, i díky zákroku brankáře Skalice, nastřeluje po střele z ostrého úhlu i Doležel. Svůj zesílený tlak pak v závěru korunujeme ještě dvěma brankami. V 85. minutě přečíslíme obranu hostů, Doležel načasuje přihrávku na rozběhnutého Knödla a Michal si v této situaci počíná rutinérsky, když střelou podél gólmana navyšuje naše vedení již na 5-0. Ještě to ale není z našeho pohledu vše. V 90. minutě vznikne zmatek na hranici „šestnáctky“ soupeře, míč se odrazí k rozběhnutému Petlachovi, který prudkou přízemní ranou z dvaceti metrů napne síť u pravé tyče brankáře Skalice, 6-0. Závěrečný hvizd s přehledem pískajícího rozhodčího Zukala pak jen již stvrdí naši jistotu záchrany v soutěži.
Příště: S letošní sezónou se hráči naší rezervy rozloučí v neděli 16. června, kdy na hřišti v Šošůvce přivítáme fotbalisty z Adamova. Na utkání, které má úvodní výkop v 17:00 h., zveme samozřejmě všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše