Prázdninová fotosoutěž

AKTUALIZOVÁNO: před 7 lety
Vydáno: před 7 lety | Autor: Pavel Ševčík | Kategorie: Aktuality
Komentáře: 0× | Počet přečtení: 22274×

Protože začaly prázdniny a prázdniny jsou časem dovolených a výletů, rozhodli jsme se vyhlásit pro všechny občany Vysočan velkou prázdninovou fotosoutěž, která probíhá až do 30. 9. 2017. Kompletní znění pravidel najdete v přiloženém souboru, zde uvádíme to nejdůležitější:

- na soutěžní fotografii musí být zachycen čtenář, kniha a něco, podle čeho půjde poznat místo, kde byla fotografie pořízena (charakteristicá památka, cedule s místním názvem...) - viz obr. č. 1 a 2

- soutěží se ve dvou kategoriích: fotografie pořízená nejdál od knihovny (měřeno vzdušnou čarou - viz obr. 3) a fotografie, která je nejzajímavější (o tom rozhodne veřejné hlasování probíhající v říjnu)

- v každé kategorii odměníme první 3 místa. Každý oceněný čtenář získá zdarma předplacený roční čtenářský průkaz do knihovny, první dvě místa navíc věcnou cenu - viz přiložený soubor)

Své fotografie nám můžte doručit na e-mailovou adresu knihovna@vysocany.com, prostřednictvím facebooku https://www.facebook.com/knihovna.vysocany/ nebo osobně během výpůjční doby knihovny.

Těšme se na spousu Vašich krásných fotografií,

Vaši knihovníci

 

 

 

Stručně k ilustračním obrázkům (nejsou zařazeny do soutěže):

obr. č. 1: Tak nějak může vypadat soutěžní fotografie. Podle obličeje je soutěžící jasně identifikovatelný, je zachycen s knihou. Titul nemusí být čitelný, my vám prozradíme, že se jedná o Medvídka Pú v latinském překladu. Fotografie byla pořízena ve švýcarském městě Windisch, kde je rekonstrukce římského vojenského tábora s názvem "Legionärspfad Vindonissa". POUZE TUTO FOTOGRAFII NÁM ZASÍLÁTE

obr. č. 2: Zadáte-li do internetového vyhledávače heslo "WINDISCH" nebo "LEGIONÄRSPFAD VINDONISSA", vyběhne vám mimo jiné i tato fotografie. Srovnáním se "soutěžní" fotografií najdeme několik styčných bodů, které nám stačí k tomu, abychom poznali, že fotografie byla pořízena opravdu zde.

obr. č. 3: Takto vypadá měření vzdálenosti mezi naší knihovnou a místem pořízení fotografie. Bylo provedeno za pomoci webu https://www.google.cz/maps. Pokud chcete, můžete nám poslat GPS souřadnice místa, kde jste fotku pořídili, ale stačí nám bohatě slovní popis (např. jméno restaurace/památky ve městě, u které jste se fotili).

Připojené obrázky

Připojené soubory

Komentáře (0)

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Prosinec 2017 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše