FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 9207×

TJ Vilémovice - FK Vysočany / Šošůvka A 1 : 1 (0 : 0)

1.B. třída JMKFS - 2.kolo

 

Sestava: Zouhar Daniel - Maňoušek Jiří, Beneš Michal (32. Wágner Tomáš), Vágner Lukáš, Škvarenina Libor - Panáček Petr, Doležel Petr (90. Bezděk Luboš), Torda Jan, Hejč Jiří - Sychra Tomáš (89. Nečas Roman), Krátký Marek

Branky: Kuropata Radomír - Krátký Marek

Č.K.: Torda Jan


Historicky první mistrovské utkání nově založeného oddílu FK Vysočany - Šošůvka (vzniklého sloučením fotbalových týmů z Vysočan a Šošůvky) bylo sehráno na hřišti ve Vilémovicích. Soupeřem nám byl domácí ambiciózní celek v jehož řadách působí hráči se zkušenostmi z vyšších krajských i republikových soutěží, mezi kterými nechyběl v horkém nedělním dopoledni ani bývalý ligový hráč Olomouce či Brna Patrik Siegl. Samotné střetnutí mělo nádech derby. Bylo bojovné, místy vyhecované, k vidění byly chyby i hezké kombinace, zkrátka věci, které k fotbalu patří. Po vyrovnaném prvním poločasu se domácí dostali "na koně" díky vstřelení velice laciné branky, o chvíli později naše naděje na dobrý výsledek ještě více zmenšila obdržená červená karta, ale přes tento nepříznivý vývoj jsme se nepoložili, dokázali vyrovnat a nakonec odvážíme bod, který by měl být rozhodně povzbuzením do dalších zápasů.

Úvod zápasu se nesl ve znamení mírné opatrnosti. Přece jen šlo o první zápas a kdo by ho chtěl začínat chybou? Obrany pracovaly spolehlivě a tak se veškeré dění odehrávalo spíše mezi "šestnáctkami". První náznak brankové možnosti přišel v 11. minutě. Po autovém vhazování předskočí v pokutovém území obránce Krátký, ale míč letící kolem vzdálenější pravé tyče nestihne nikdo z našich hráčů usměrnit do sítě. V 15. minutě je zde ale ještě větší možnost. Panáček se individuálně prosadí na pravé straně, dostane se až před brankáře, pokusí se mu udělat kličku, ale gólman Vilémovic tento záměr vystihne a Petrovu možnost likviduje. Hned z protiútoku může platit známé "nedáš - dostaneš". Na centr z levé strany si naskakuje hráč domácích a míč z jeho hlavy se s pomocí tyče odráží do zámezí. V těchto fázích se hraje velice důrazně, Souboj následuje souboj a bohužel na tento způsob hry doplatí pilíř naší defenzívy Michal Beneš, který je po dvojím ošetřování nucen střídat. Ještě předtím se ovšem můžeme dostat do vedení. Na rohový kop zahraný z levé strany si naběhne Krátký, ale jeho prudká hlavička končí vedle pravé tyče brány Vilémovic. Přeskupení našich řad využijí domácí přece jen k větší aktivitě a ve 36. minutě zaběhne na pravé straně soupeřův útočník za naši obranu, ale v dobré pozici Zouharovu bránu míjí. Danek Zouhar se pak předvede ve 39. minutě, když likviduje nebezpečnou střelu z jedenácti metrů po rozehraném rohovém kopu a ve 45. minutě má i štěstí, jelikož přichází naše ztráta míče na polovině hřiště a po brejkové situaci proletí míč ze soupeřovy kopačky jen těsně vedle jeho pravé tyče. Z naší strany v této závěrečné fázi první půle zaujmou nadějně rozběhnuté akce po křídelních prostorech, ale nedaří se nám finální přihrávkou nalézt zakončujícího hráče a tak se do šaten odchází za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupí domácí o něco lépe než hráči FK a mají častěji míč na svých kopačkách. V 51. minutě se dostává k míči na hranici penalty jejich hráč, ale jeho pokus nemá razanci a tak Zouhar zůstává v klidu. Nebezpečněji vypadá situace z 54. minuty, kdy po hezky zahraném signálu končí míč vedle naší levé tyče. Fotbalisté FK se v druhé půli prosazují proti kvalitní defenzívě domácích hůře a tak hrozíme jen po standartních situacích. Úvodní gól zápasu vidí přítomní diváci (kterých se sešlo ve Vilémovicích na 180) v 63. minutě. Lukáši Vágnerovi v pozici posledního našeho hráče odskočí při zpracování míč, toho využije domácí útočník, který rázem běží sám na Zouhara, jehož následně bezpečně obstřeluje, 1-0.
Obdržená branka našimi hráči přece jen zamává, ale má být hůř. V 66. minutě obdrží za faul ve středu hřiště druhou žlutou kartu Jan Torda a je jasné, že budeme dohrávat v deseti. Je třeba říct, že se v oslabení nikterak nezatáhneme, stále se snažíme něco s výsledkem udělat a na hřišti není početný rozdíl zásadně poznat. V 76. minutě pak zahrává Lukáš Vágner standartní situaci z dobrých třiceti metrů. Ty předchozí skončili v rukavicích brankáře, ale tentokrát je jeho rána velice přesná, takže se odrazí od levé tyče brány Vilémovic do té pravé, aby poté dobíhající Krátký uklidil míč z bezprostřední blízkosti do sítě, 1-1.
Vyrovnání je pro domácí šokem, pokouší se opět vrátit vedení na svou stranu, ale dlouho je k něčemu zásadnějšímu nepouštíme. Až v 87.minutě přihrává na levé straně od brankové čáry hráč Vilémovic před bránu a jeho spoluhráč ve vyložené pozici míjí ze sedmi metrů bránu. A když v devadesáté minutě zakončují domácí z poslední standartní situace mimo bránu, můžeme se radovat ze zisku cenného bodu, ke kterému svoji bojovností přispěli všichni hráči.


Příště: V sobotu 18. srpna se od 17 hodin představí na hřišti ve Vysočanech v dalším okresním derby nováček z Černé Hory. Zveme všechny příznivce nejen z Vysočan a ze Šošůvky, ale z celého okolí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 FK Adamov - FK Vysočany / Šošůvka B 3 : 0 (2 : 0)

Okresní přebor okresu Blansko - 2. kolo

 

Sestava: Konečný David - Krátký Marek (83. Šindelka Stanislav) - Zouhar Jan, Furch Filip, Wágner Tomáš - Panáček Petr, Bezděk Luboš, Slouka Tomáš, Maňoušek Jiří (85. Zouhar Daniel) - Sehnal Luděk, Nečas Roman (63. Musil Zbyněk)

Branky: Šubrt, Vintr, Knies


V neděli zahájilo svoji soutěž v okresním přeboru také B družstvo FK Vysočany - Šošůvka. Na hřišti v Adamově jsme využili některé hráče A týmu a co se týká hodnocení, tak je poněkud rozporuplné. Pokud by se jednalo o procentuální držení míče, tak by jsme na tom byli asi lépe než soupeř, ale oproti domácím jsme byli takřka bezzubí v zakončení. No a jelikož se fotbal hraje na góly, nemohlo utkání skončit jinak než naší porážkou.

Do samotného utkání vstoupíme sebevědomě, ale již ve 4. minutě přijde varování. Z pravé strany se řítí ke Konečnému hráč Adamova, ale náš brankář dokáže jeho přízemní střelu vyrazit. Přes tento okamžik jsou to stále naši hráči, kteří jsou více na míči. Jenže soupeř zvolil taktiku pozorné obrany a dlouhých nákopů. A jak se ukáže v 11. minutě, dokáže z toho těžit. Při dlouhém nákopu se nedohodne Wágner se stopery, míč se z Tomášovi hlavy odrazí před hráče Adamova a ten halfvolejem ze sedmnácti metrů zakončuje naprosto přesně k levé tyči brány bezmocného Konečného, 1-0.
Obdržená branka nás přece jen zaskočí a v 17. minutě je tu další smolný moment. Po dalším nešťastném odrazu se do míče opře za hranicí "šestnáctky" hráč Adamova, ten je ještě tečovaný obranou, aby poté zaplachtil přes našeho brankáře do levého horního rohu brány, 2-0.
Průběžný stav je pro nás hodně nepříjemný a tak se s tím snažíme něco udělat. Ale přece jen je znát naše nesehranost. Většina hráčů hrála dnes spolu poprvé a tato skutečnost si vybírá svoji daň. Blízko ke korekci má ve 28. minutě Sehnal, který však po Maňouškově centru v dobré pozici míč dobře netrefí a ten končí mimo tři tyče. A tak se dál na hřišti odvíjí stejný scénář. Naši snahu o kombinaci a prosazení se do střelecké příležitosti brzdí buď nepřesnost nebo zásah soupeřovy soustředěné obrany. Ještě navíc můžeme inkasovat, když ve 39. minutě podnikne protivník rychlý protiútok, ale zakončující hráč z bezprostřední blízkosti bránu přestřelí.

Druhá půle je pro přítomných několik diváků spíše nudnou záležitostí. Rozhodně nám nejde upřít snaha. Ale kvalitu na prosazení se přes defenzívu domácích prostě nemáme. Je to škoda, jelikož protivník k překonání rozhodně byl. A tak se zajímavé věci dějí až v samém závěru, kdy zcela otevřeme hru. To je voda na mlýn domácích, kteří ve druhé půli snad poprvé vážněji zaútočí až v 73. minutě, ale hned je z toho vyložená šance, kterou likviduje Konečný. Stejně dobře a hned na třikrát si vede náš brankář i o dvě minuty později. Poslední možnost jak zvrátit vývoj zápasu máme v 80. minutě. Přímý kop z pětadvaceti metrů trefí Krátký dokonale, ale té dokonalosti je nakonec až moc, jelikož se míč odrazí od břevna brány Adamova. A tak se naskytne příležitost k pojistce domácím. V 82. minutě opět přečíslí naši vysunutou defenzívu a tentokrát již Konečný zasáhnout nedokáže, 3-0.
V samém závěru můžeme alespoň korigovat. Dobře hrající Furch projde snad přes pětici bránících hráčů, v pádu dokáže ještě předložit míč Šindelkovi, ale jeho přízemní střelu, mířenou z pravé strany ke vzdálenější tyči, dokáže gólman Adamova se štěstím vyrazit. Takže jsme se nedočkali ani bodu ani branky. Je to škoda, jelikož bojovnost našim hráčům dnes rozhodně nechyběla.

Příště: V dalším utkání se představí béčko na hřišti v Šošůvce. V neděli 19. srpna hostíme od 17 hodin rezervu Boskovic. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše