FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 9664×

1.B. třída JMKFS - 3.kolo

FK Vysočany / Šošůvka - FK Černá Hora  4 : 1  (4 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav - Maňoušek Jiří, Hejč Tomáš, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor - Panáček Petr, Doležel Petr,  Bezděk Luboš (72. Slouka Tomáš), Hejč Jiří - Krátký Marek (82. Wágner Tomáš), Sychra Tomáš 
Branky: Hejč Tomáš 2, Bezděk Luboš a Doležel Petr - vlastní
K prvnímu domácímu zápasu našeho společného týmu přijel na hřiště do Vysočan nováček soutěže z Černé Hory. Hosté byli povzbuzení úspěchem z minulého utkání se Svratkou Brno, na který chtěli zcela jistě navázat i v sobotním odpoledni. Jenže pokud fotbalisté z pivovarského městečka nebyli začátkem července ve Vysočanech na pouti, tak je to mrzet nemusí, jelikož možnost "povozit se na kolotoči" dostali v prvním poločase dnešního zápasu. Hráči domácího FK totiž předvedli v úvodním dějství výborný výkon, který se jejich fanouškům musel líbit, navíc byl okořeněn hned čtyřmi brankami, takže co víc si v domácí premiéře přát? Druhá půle už odpovídala průběžnému stavu. S vědomím bezpečného náskoku již nebyla naše hra tak tvořivá, hosté toho využili k větší aktivitě a nakonec i díky vstřelené brance, kterou si za druhý poločas určitě zasloužili, mají na co navazovat v dalších duelech.
Od samotného úvodního hvizdu hlavního rozhodčího se rozehrála poměrně atraktivní partie. Již ve 2. minutě zahrává Doležel rohový kop z levé strany, na míč si naskočí Krátký, ale bohužel hlavičkuje těsně nad břevno brány hostů. Ti o sobě dávají poprvé vědět na konci sedmé minuty. Na hranici "šestnáctky" se uvolní jejich hráč, ale střelu mířící k pravé tyči vyráží Valach na roh. Je to ovšem na delší dobu poslední vážnější hrozba ze strany Černé Hory. Dění na hřišti totiž začne jednoznačně ovládat domácí tým, který je důraznější a v kombinaci mnohem rychlejší i přesnější než hosté. Pěkný fotbalový moment z naší strany vidí diváci ve 13. minutě. Doležel získá míč, pohotově střílí z dvaadvaceti metrů a gólman vytahuje jeho pokus nad břevno. V 15. minutě je zde první vyložená šance. Krátký efektně přiťukne míč rozběhnutému Panáčkovi, ten se vyhne obránci, ale souboj s brankářem prohrává, jelikož ten jeho střelu z dvanácti metrů vyráží. Dobíhající Bezděk, pak pošle míč nad bránu. Dlouho nás to však mrzet nemusí. Známá divadelní hra Oscara Wilda nese název "Jak je důležité míti Filipa". Dovolil bych si to pozměnit na "Jak je důležité míti Tomáše Hejče". Ten si ve 20. minutě naběhne na ideálně zahraný rohový kop Lukáše Vágnera z pravé strany a míč hlavou neomylně posílá k pravé tyči brány hostů, 1-0.
Naši příznivci ještě emočně nestrávili vedoucí branku a mají další důvod k radosti. Ve 23. minutě vybojuje Jirka Hejč míč pro Krátkého, ten adresuje přesnou přihrávku Bezděkovi na protilehlou pravou stranu, Luboš míč ideálně zpracuje a jeho střela z dvanácti metrů (tečovaná jedním z obránců) končí podruhé za zády brankáře Černé Hory, 2-0.
Jsme v obrovském "laufu" a hned o minutu později využije své rychlosti Sychra, ale jeho osamocený náběh dokáže brankář zlikvidovat. A tak se přihlásí o slovo opět Tomáš Hejč. Ve 29. minutě se odehraje totožná situace jako před prvním gólem. Lukáš Vágner zahraje rohový kop a Tomáš je znovu králem pokutového území, když míč posílá do pravého horního rohu brány, 3-0.
A ve 33. minutě je náš náskok již čtyřgólový. Doležel napřáhne z jednadvaceti metrů a pak jen sleduje jak míč napne síť pod břevnem brány Černé Hory, 4-0. 
Hrajeme v naprosté pohodě a hráči se fotbalem baví. Vyrušit nás z dobré nálady může Traxl, který se hezky uvolní v našem pokutovém území, ale pošle míč jak vedle vybíhajícího Valacha, tak vedle jeho levé tyče. Do šaten můžeme nakonec odcházet ještě s větším náskokem. Ve 44. minutě Bezděk nalezne před bránou Sychru, Tomáš si míč parádně zpracuje, ale při jeho střele ze sedmi metrů se vyznamená brankář hostů.
Do druhého poločasu nastupujeme s vědomím velkého náskoku, což má vliv na způsobu naší hry. Přestaneme být aktivní a hosté, kteří rozhodně nechtějí odjíždět s nějakou ostudou, toho dokáží využít. Již ve 47. minutě likviduje Valach nepříjemnou střelu z dvaceti metrů a nemá zůstat jen u toho. V těchto fázích zbytečně rezignujeme na držení míče a kombinaci, volíme spíš taktiku nákopů, což je styl, který soupeři moc neškodí. Dramatické situace se tak rodí více před naší bránou. V 55. minutě si za obranu naběhne nejlepší hráč hostů Traxl, ale míří vedle levé tyče. Jinak ovšem velká pochvala dvojici Vágner - Škvarenina, která se postarala o to, že se Traxl nepředvedl ve Vysočanech s mnohem větší parádou. V 56. minutě pak zaváháme při bránění rohového kopu a osamocený hráč hostů hlavičkuje naštěstí nad břevno. Za zvýšenou aktivitu jsou pak hosté odměněni v 63. minutě. Po hezké kombinaci se ocitne před Valachem útočník Černé Hory, sice se dostane po kličce více do strany, ale jeho následný střelecký pokus sráží do vlastní brány Maňoušek, 4-1.
Možná nám trochu zatrne, ale je nutno říct, že do další vyložené šance už pak soupeře nepouštíme. Naopak začneme využívat otevřenější hry, která nám přináší další brankové možnosti. V 65. minutě vysune neúnavný Jirka Hejč Tomáše Sychru, ten běží z levé strany k bráně, bohužel obstřelí jak gólmana tak i levou tyč. V závěrečné fázi již držíme bezpečně míč daleko od vlastní brány a díky rychlosti našich ofenzivních hráčů jsme stále nebezpečnější. V 79. minutě se hezky uvolní na pravé straně Panáček, předloží před bránu míč osamocenému Krátkému, ale Marek tentokrát nepotvrdí pověst kanonýra a nastřeluje jednoho z bránících hráčů. Hned o minutu později vybojuje znovu míč aktivní Panáček, přihrává Sychrovi, ale ani tentokrát nedokáže Tomáš brankáře prostřelit. V 83. minutě vyveze míč střídající Wágner, přihraje Sychrovi, ale Tomáš dnes střelecké štěstí nemá a jeho dobře mířenou přízemní ránu skvělým zákrokem gólman vyrazí. Ovšem jen před dobíhajícího Slouky, který má před sebou odkrytou bránu, avšak až neuvěřitelně zareaguje jeden z obránců, jenž Tomášův pokus srazí na rohový kop. Poslední minutky se pak už jen dohrávají, aby si po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli naši hráči užít zasloužené ovace od svých příznivců.

Příště: V sobotu 25. srpna čeká naše fotbalisty výjezd do Brna. Od 16:30 h. se na hřišti v Bystrci postavíme družstvu z Medlánek. Doba odjezdu bude stanovena v průběhu týdne, takže je třeba sledovat informační zdroje.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okresní přebor okresu Blansko - 3. kolo

FK Vysočany / Šošůvka B - FC Boskovice B  2 : 6  (0 : 2)

Sestava: Zouhar Daniel - Krátký Marek - Maňoušek Jiří, Furch Filip, Wágner Tomáš - Zouhar Jan (60. Přibyl Martin), Doležel Petr, Slouka Tomáš (67. Petlach Radek), Gregor Tomáš (53. Knödl Michal) - Sehnal Luděk (82. Šindelka Stanislav), Panáček Petr
Branky: Panáček a Krátký - 2x Vorlický, Pokorný, Kubín, Odehnal Jakub a vlastní
Svoje první domácí vystoupení má za sebou béčko FK Vysočany / Šošůvka. Na hřišti v Šošůvce jsme se v nedělním odpoledni utkali (což si troufnu již po odehraných dvou kolech tipnout) s jedním z favoritů celé soutěže a to rezervou Boskovic. Hosté se předvedli ve velice dobrém světle a zaslouženě si odvezli všechny body. Naše hráče bych však nezatracoval. V první půlhodině by asi nikdo z přítomných nedokázal odhadnout, kdo se na konci devadesáté minuty bude radovat. Poté se přece jen prosadili individuálně výborně vybavení hráči Boskovic, ale konečný výsledek, co se týká rozdílu ve skóre, je přece jen pro domácí barvy krutý.
V úvodní fázi zápasu je k vidění vyrovnaný souboj odehrávající se především mezi "šestnáctkami". Hosté jsou velice silní v kombinaci, ovšem ani naši hráči nezůstávají o moc pozadu. V 8. minutě je zde první možnost. Střílí kapitán týmu Panáček, ale jeho nadějně vyhlížející pokus se sražen obráncem. O dvě minuty později je k vidění velký zmatek před naší bránou po rozehraném rohovém kopu, ale dokážeme vše vyřešit. V 15. minutě je zde první z rychlých průniků soupeře. Jejich hráč proběhne středem naší defenzívy, dostane se až před Zouhara, naštěstí bránu míjí. To v 17. minutě je zde možnost otevřít skóre pro fotbalisty FK. Sehnal se umně uvolní na pravé straně, na jeho zpětnou přihrávku si naběhne Panáček, ale brankář jeho následný střelecký pokus z třinácti metrů vyráží. Stále se tak čeká, kdo udělá první vážnější chybu. Bohužel se to přihodí nám. Ve 30. minutě si za záda obrany naběhne Vorlický, udělá kličku vybíhajícímu Zouharovi a střelou do prázdné brány otevře skóre zápasu, 0-1.
Úvodní gól přece jen změní rovnováhu sil na hřišti. Hosté se uklidní a stále častěji využívají svých rychlých hráčů k brejkovým situacím. Nahráváme jim i nepřesnostmi v rozehrávce a tak ve 34. minutě můžeme být rádi, když další z náběhů, tentokrát z pravé strany, končí střelou nad naší bránu. Ovšem ve 40. minutě zcela propadneme na vlastní levé straně. Necháme až neskutečně snadno odcentrovat hráče Boskovic od brankové čáry a na zadní tyči vše úspěšně "zavírá" Vorlický, 0-2. 
Ve 42. minutě se může naskytnout možnost ke snížení. Defenzíva hostů "zaspí", ale Sehnala v klíčové chvíli zradí zpracování míče. Ve 45. minutě nám pak ještě zatrne, když se tečovaná střela odrazí od břevna Zouharovy brány, ale víc se v první půli nestane.
Začátek druhé půle nám hrubě nevychází. Přicházíme snadno o míče a tak se k naší bráně žene útočná lavina hostů. Ti se prosadí ve 48. minutě, když přečíslí naši obranu, nedokážeme pak vystoupit proti protihráči pohybujícímu se na hranici "šestnáctky" a ten zakončuje přesně k levé tyči brány FK, 0-3.
Oživení mezi hráče domácích i jejich příznivce přinese 52. minuta. Krátký posílá vysoký míč před pokutové území Boskovic, Sehnal hlavou prodlouží Panáčkovi, Petr se zbaví obránce a bezpečně obstřelí vybíhajícího gólmana, 1-3.
Bohužel naše vzepnutí nemá dlouhého trvání. V 57. minutě se k exekuci přímého kopu postaví hostující Kubín a pošle míč ze třiadvaceti metrů do pravého horního rohu Zouharovy brány, 1-4.
Po této obdržené bráně upadnou naši hráči do takové letargie a můžeme být rádi, že neinkasujeme další údery. V 58. minutě zakončuje unikající protihráč vedle brány a v 60. minutě se předvede Danek Zouhar, jenž likviduje další tutovku hostů. Ti jsou v klidu až moc a tak v 63. minutě vyrobí stoper velkou hrubku, když doslova vyzve Sehnala k samostatnému náběhu na brankáře. Luděk gólmana sice obchází, ale do odkryté brány už přes vracejícího se obránce míč nedostane. 
Kontaktní gól vsítíme až v 68. minutě. Knödl unikne po levé straně, jeho následný centr skončí až u Krátkého, který z úhlu, s notnou dávkou štěstí, prostřelí brankáře, 2-4.
Hned se snažíme o další úspěch, otevřeme obranu a jsme za to potrestáni. V 73. minutě předvedou hosté bleskovou souhru, od vlastní "šestnáctky" jsou během pár vteřin před naší bránou a tato učebnicová akce končí střelou do odkryté brány bezmocného Zouhara, 2-5.
Kalich hořkosti si pak vypijeme do dna v 76. minutě, kdy dezorientovaný Furch pošle po zmatku před bránou FK míč do vlastní sítě, 2-6.
Alespoň snížení hrozivě vypadajícího výsledku odmítne Sehnal, který po dalším Knödlově ideálním pasu snad ze čtyř metrů přestřeluje bránu. V samém závěru jsou to pak ještě výborně hrající hosté, kteří si v poslední desetiminutovce vypracují dvě velmi dobré příležitosti, avšak pokaždé výborně zasáhne brankář Zouhar.
Po závěrečném hvizdu rozhodčího pak můžeme jen konstatovat, že našim hráčům nelze rozhodně upřít snahu, ale kvalitou byli hosté z Boskovic přece jen výše.

Příště: Další utkání čeká naše hráče v Rudici. Hraje se v sobotu 25. 8. 2018 od 17 hodin.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2018 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše