FK Vysočany/Šošůvka - FK Drnovice

Vydáno: před 6 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7752×

FK Vysočany / Šošůvka A – FKD 5 : 2 (1 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav - Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor - Panáček Petr (80. Bezděk Luboš), Petržel Aleš, Doležel Petr, Hejč Jiří - Krátký Marek, Sychra Tomáš (78. Torda Jan)

Branky: Krátký Marek 2, Panáček Petr 2 a Sychra Tomáš – Lukeštík David a Handl Jiří

Po dlouhých 37 letech dostali příznivci kopané v Šošůvce příležitost povzbudit svoje hráče v utkání krajské soutěže. V rámci 5. kola 1.B. třídy se totiž domácímu FK Vysočany/Šošůvka postavil následník týmu se slavnou minulostí z Drnovic u Vyškova. Naši hosté v současnosti nesou název FKD a v soutěži jsou nováčkem. Oproti posledním dvěma zápasům měl sobotní duel odlišný průběh. V prvním poločase jsme se přes převahu v držení míče nedokázali prosazovat přes konsolidovanou defenzívu hostů, kteří navíc hrozili z rychlých brejkových akcí. Ovšem ve druhém dějství převaha domácích gradovala, dokázali jsme se častěji dostávat k zakončení a hned 4x jsme přinutili hostujícího brankáře vytahovat míč ze své sítě. Takže i přes propršenou druhou pětačtyřicetiminutovku museli odcházet fanoušci, ať už z Vysočan nebo ze Šošůvky, spokojeni nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou.

Úvod zápasu naznačil, co lze od našeho soupeře očekávat. Již ve 2. minutě podnikli hosté výpad po pravé straně a měli jsme obrovské štěstí, když zpětnou přihrávku od brankové čáry nedokáže nabíhající fotbalista FKD usměrnit do naší odkryté brány. Právě na rychlost v přechodu do útoku totiž soupeř spoléhal. Jinak se totiž hrálo většinou na jeho polovině, ale v první půli jsme ze hry obranu hostů prolomit nedokázali. Nebezpečné situace přicházeli především ze standartních situací. V 9. minutě vhodí Beneš daleký aut, míč skončí až u Panáčka, ale Petrova střela deseti metrů nemá potřebnou razanci a tím pádem je pro brankáře chytatelná. V 16. minutě pak předvede svoji kopací techniku Lukáš Vágner. Přímý kop z osmadvaceti metrů, ale míří na střed brány, takže brankář dokáže zakročit. Pohlednou fotbalovou akcí se blýskneme poté ve 20. minutě. Z kombinace Panáčka se Sychrou těží nabíhající Jirka Hejč, jenž pohotově zakončuje technickou střelou ze sedmnácti metrů, ale míč o centimetry míjí levou tyč brány FKD. Bohužel pro nás ukáže protivník svoji největší přednost ve 22. minutě. Po zisku míče hosté bleskově zakombinují, vyšachují tak naši otevřenou defenzívu a osamocený útočník se dostává až před vybíhajícího Valacha, kterého chladnokrevně obstřelí, 0-1.
Obdržená branka není zrovna to, s čím jsme ve svých plánech počítali a v této fázi utkání jde o asi nejslabší pasáž z naší strany. Necháváme soupeři dostatek času i prostoru a ten nemá problém se zastavováním útočných akcí. Dramatičtější situace se tak dějí spíše před Valachovou bránou. Ve 29. minutě je zde po naší ztrátě ve středu hřiště rychlé otočení hry a útočník FKD běží z pravé strany sám na naši bránu. Naštěstí následně přehazuje nejen Valacha, ale i břevno brankové konstrukce. Další okamžik, který může zmrazit naše příznivce, přijde ve 31. minutě. Po nedůrazu ve vlastní „šestnáctce“ se k zakončení ze sedmi metrů dostane hráč FKD, ale Valach předvede skvělý zákrok a míč vyráží. Po přestání této situace naši hráči zklidní hru a opět převezmou dění na hřišti do svých rukou. Hlavní roli v těchto chvílích hraje Vágner. Ten nejprve ve 32. minutě zahrává přímý kop z pravé strany ze vzdálenosti devatenácti metrů, ale gólman jeho střelu k levé tyči dokáže vytěsnit na roh. Když to ale nevyšlo zprava, tak to zkusí Lukáš z levé strany. Ve 34. minutě zahraje přímý kop ze třiceti metrů, Jirka Hejč dokáže z hranice „šestnáctky“ míč tečovat směrem k brankáři, kterému díky rotaci balonu a také důrazu Krátkého míč vypadává z rukou, no a Marek Krátký jej pak celkem snadno doklepává do odkryté brány, 1-1.
Ve zbytku poločasu se pokusíme ještě výsledek dokonale otočit, ale jde spíš opravdu jen o snahu, která nemá základ v žádné reálné možnosti ke skórování.

Druhou půli zahájí nejen hvizd rozhodčího, ale také déšť, který se po zbytek zápasu usadí nad hřištěm v Šošůvce. Ale proudy vody jakoby zásobovali hráče domácího FK energií, která jim v první půli možná chyběla. Jsme důraznější i rychlejší než soupeř, dokážeme vyhrávat téměř všechny osobní souboje a výsledek se velice brzy dostaví. V 50. minutě na centrovaný míč naskakuje se snahou o prodloužení Krátký, ovšem na první pohled se zdá, že jej do své moci dostane buď jeden z obránců, nebo brankář. Jenže jejich chvilkového zaváhání využije na pravé straně důrazný Panáček, bere míč do své správy, aby poté zacílil z docela ostrého úhlu do opuštěné brány Drnovic, 2-1.
Obrat ve skóre odkryje rozdíly u obou týmů ještě víc. Hostům najednou nestačí jen defenzíva, ale musí více otevřít hru, což je voda na mlýn pro domácí fotbalisty. Obrana hostů je průchodnější, čehož využívají jak běhaví krajní záložníci, tak i hráči středu pole. A vytváříme si další šance. V 54. minutě se mezi obránci protáhne na pravé straně Sychra, ale z devíti metrů bránu přestřelí. Co však nevyšlo Tomášovi při této akci, povede se o chvíli později. V 59. minutě se Sychra uvolní na levé straně, jeho přetažený centr nachází Krátkého, jenž bez přípravy střílí na bránu. Jenže rána mu příliš nesedne a letí napříč pokutovým územím. Ke smůle soupeře však na značce penalty stojí Petr Panáček, který bleskově zareaguje na Markovu střelu a přímo „z voleje“ posílá míč naprosto nechytatelně pod břevno brány FKD, 3-1.
Dění na hřišti naprosto ovládáme a jediné, co může našim fanouškům vadit, je jen trvalý déšť. Ale ten nevadí domácím fotbalistům. Ti pokračují ve vytváření si brankových příležitostí. V 61. minutě připraví Sychra míč pro Krátkého, ale Markovu střelu z pravé strany vyráží gólman konečky prstů nad břevno. Hostům evidentně ubývají síly rychleji, ve směru dopředu v podstatě spoléhají na ojedinělé nákopy, se kterými si víme rady, a nic nenasvědčuje na nějakou změnu. V 68. minutě je zde opět rychlý Sychra. Po přihrávce mezi obránce postupuje z levé strany sám na brankáře, ale ten dokáže jeho zakončení „přečíst“ a míč vyrazí. V 73. minutě snad poprvé zahrozí hosté. Necháme se unést útočnou aktivitou a jsme rádi, když zakončující útočník FKD míří z jedenácti metrů vedle brány.

Avšak hned o minutu později je definitivně rozhodnuto. Po další pěkné kombinační akci je na levé straně s míčem u nohy Panáček, předloží ho směrem od brány nabíhajícímu Krátkému, který technickou střelou ze sedmnácti metrů uklidí míč přesně k pravé tyči brány FKD, 4-1.
V 77. minutě má na kopačce gól i Sychra. Střílí z levé strany ze šestnácti metrů k protilehlé tyči, ale brankář se natáhne a vytěsní míč na roh. Ten z pravé strany zahraje Vágner, zakroutí míč do brány, gólman vyráží jeho pokus nad sebe, obránci čekají na brankáře, ten zas na obránce a tak jediný kdo na nic nečeká je Tomáš Sychra, který hlavou ze šesti metrů posílá míč pod pravý horní roh brány, 5-1.
Alespoň o kosmetickou úpravu výsledku se postarají hosté v 82. minutě. Na dlouhý míč si za naši obranu naběhne Handl, předvede ideální zpracování, následně naprosto bezchybné zakončení z jedenácti metrů k pravé tyči, tedy do prostoru kam Valach nemůže dosáhnout, 5-2.
Závěr se už poté jen dohrává a tak když rozhodčí přesně s úderem devadesáté minuty ukončí zápas, jsou naši hráči sice promočeni, ale naprosto zaslouženě oceněni potleskem přítomných fanoušků.

Příště: V neděli 9. září zajíždí náš celek do blízkého Lipovce. Takže i v tomto derby věříme v podporu příznivců. Utkání začíná v 16:30 h. Odjezd osobními automobily.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Únor 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Zobrazit vše