FK Vysočany/Šošůvka B - Drnovice

Vydáno: před 6 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7936×

FK Vysočany / Šošůvka B - Drnovice 5:4 (2:3)

Sestava: Zouhar Daniel - Maňoušek Jiří - Ševčík Pavel (52. Odehnal Jiří), Bezděk Luboš, Zouhar Jan - Šindelka Stanislav (65. Zouhar Aleš), Hejč Jiří (86. Nemeškal Petr), Beneš Michal, Panáček Petr (80. Valach Jaroslav) - Sehnal Luděk, Krátký Marek

Branky: Krátký Marek 2, Sehnal Luděk, Zouhar Jan a Panáček Petr - Žáček Pavel 2, Bělehrádek Stanislav a Dvořáček Radek (p.k.)

První výhry v okresním přeboru dosáhlo béčko v souboji s nováčkem z Drnovic a to v hodně divokém zápase. Absolutně nám totiž nevyšel úvod a již ve 14. minutě jsme prohrávali 0-3! V dalším průběhu střetnutí jsme však dokázali manko smazat a ačkoliv jsme byli nuceni ještě jednou dotahovat, tak jsme nakonec převážili misky vah na svoji stranu.

Úvodní minuty střetnutí patřili našim hráčům. Drželi jsme míč na svých kopačkách a zdálo se, že je otázkou času, kdy se propracujeme do nějaké vážnější šance. Jenže v 8. minutě přichází šok. Nezareagujeme na rychlou rozehrávku na naší pravé straně, soupeř bleskově dostane míč před bránu, zakončující Žáček je hbitější než obránci a vedle Zouhara posílá střelou z osmi metrů míč k jeho levé tyči, 0:1.
Obdržená branka je varováním, ale nic zásadního to ještě neznamená. Bohužel ve 12. minutě uděláme chybu v rozehrávce, nepokryjeme rychlou brejkovou akci soupeře a jeho útočník sám před naším brankářem nezaváhá, když svoji střelu ze šestnácti metrů umístí k pravé tyči brány FK, 0-2.
A má být ještě hůře. Ve 14. minutě přichází další ztráta, opět přečíslení ze strany Drnovic, osamocený útočník hostů si před Zouharem ví rady i tentokrát a bezpečně vedle našeho brankáře zakončuje, 0-3.
V tu chvíli jsme opravdu "zralí na ručník", ale poměrně brzy vykřesáme naději návratu do zápasu. V 18. minutě zahraje z pravé strany rohový kop Bezděk, na jeho centr si ideálně naskočí Krátký, aby poté míč hlavou poslal pod břevno brány Drnovic, 1-3.
A nemusí u jedné branky zůstat. Ve 20. minutě se přes tři hráče protáhne Panáček, ze sedmnácti metrů zamíří do protipohybu gólmana, ale jeho přízemní střela o kousek míjí pravou tyč.
I v dalším průběhu první půle jsme rozhodně aktivnější, protivník se sice snaží o přetavení některého z protiútoků v další branku, ale naše přestavěná defenzíva, když se na místo stopera přesune Michal Beneš, jej do žádné větší možnosti nepouští. Ještě před koncem poločasu se pak dočkáme kontaktní branky. Ve 43. minutě si naběhne na míč za defenzívu Drnovic Sehnal, v pokutovém území se uvolní přes obránce, aby poté "Rosického šajtlí" poslal míč ze třinácti metrů pod pravý horní roh brány Drnovic, 2-3.
A můžeme dokonce srovnat. Na rohový kop z levé strany si naskakuje Beneš, absolvuje vzdušný souboj s obráncem, aby se míč od našeho kapitána odrazil těsně nad břevno soupeřovy brány.

Co se nepovedlo na konci první půle, vyjde hned na začátku té druhé. Krátky se ocitne dvacet metrů od brány, a dle pravidla "když nevíš co s míčem, tak vystřel" posílá míč k pravé tyči brány hostů, 3-3.
Začíná se prakticky od znovu. Zápas v tu chvíli ovlivní situace z 56. minuty. Odehnal fauluje pronikajícího hráče, rozhodčí necitlivě neponechá hostům výhodu, i když mohou postupovat sami vstříc Zouharovi a uděluje našemu hráči žlutou kartu. To se nelíbí kapitánu hostů, který tak dlouho protestuje u hlavního arbitra až si vykoleduje žlutou a posléze i červenou kartu. Hosté tak dohrávají v deseti a nám se naskytne příležitost k dokonalému obratu. Využít přesilovku můžeme již v 58. minutě. Panáček se hezky uvolní, přihrává Sehnalovi, který se z levé strany dostane až k brankáři, ale svoji technickou střelou bránu míjí. Paradoxně v deseti hráčích začne být protivník mnohem nebezpečnější a dokáže si vytvořit i tlak. Několik ošemetných situací zvládneme, avšak v 64. minutě zasáhne po centru z pravé strany Šindelka míč rukou a kope se penalta. Exekutor Drnovic pošle míč doprostřed brány, zatímco Zouhar si vybere pravou stranu a tak jdou hosté znovu do vedení, 3-4.
Se stávající situací se nechceme smířit a přijdeme s odpovědí. V 69. minutě zahráváme standartní situaci z levé strany, míč propadne k volnému Zouharovi a "Hans" i s přispěním teče obránce dostává míč z osmi metrů do sítě, 4-4.
V závěrečné fázi zápasu se tak hraje o to, komu se podaří vstřelit vítězný gól. Soupeř ani v deseti hráčích jen nebrání a tak jsou k vidění zajímavě se rozvíjející akce na obou stranách. Rozhodující moment přijde v 76. minutě. Panáček využije své rychlosti, z vlastní poloviny se přežene přes tři obránce, ten poslední ho v pokutovém území fauluje a kope se penalta i na druhé straně. Míč si následně na bílý puntík postaví Krátký, ale jeho kop nemá razanci ani přesnost a gólman míč vyráží. Naštěstí pro nás jen před dobíhajícího Panáčka, no a Petr protlačí pod brankářem míč do sítě, 5-4.
Obrat je dokonán, ale konec ještě není. V poslední desetiminutovce vrhnou hosté všechny síly do útoku, naši fanoušci jsou v napětí, ale veškeré dramatické situace ustojíme a tak si po závěrečném hvizdu rozhodčího můžeme zhluboka oddechnout a potěšit se z důležitého vítězství po málokdy vídaném průběhu.


Příště: V neděli 9. září zajíždí béčko do Ráječka. Bude nás tam čekat místní rezerva, která doposud vévodí celé soutěži. Takže rozhodně nic snadného. Začíná se ve 13:30 a doba odjezdu bude upřesněna.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše