FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8077×

1.B.:   Sokol Lipovec - FK Vysočany / Šošůvka  A    2 : 1  (2 : 1)

Sestava: Zouhar Daniel - Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor - Panáček Petr, Petržel Aleš, Doležel Petr, Hejč Jiří - Krátký Marek, Sychra Tomáš (69. Torda Jan)

Branky: Sedlák Richard a Musil Filip – Krátký Marek

První porážku utrpěli v krajské soutěži naši fotbalisté. A to v regionálním derby v Lipovci. Před velmi početnou návštěvou jsme podali nejslabší výkon v právě probíhajícím ročníku, a přestože se většina zápasu odehrávala na polovině domácích, k užitku nám to nakonec nebylo. Může nás mrzet především první polovina duelu, kdy jsme díky hodně laxnímu přístupu nechávali domácím dostatek prostoru, a když se k tomu připočte až nebývale velké množství nepřesnosti ve hře, nebylo se co divit, že jsme odcházeli do šaten se ztrátou. V druhé půli se soupeř soustředil především na pevnou defenzívu, kterou jsme, přes dvě až tři hodně nadějně vyhlížející příležitosti, překonat nedokázali.
Již od úvodních minut je patrné, že dnes není náš soubor naladěn na tu nejideálnější notu. Nepřesností v rozehrávce je na poměry hráčů FK až příliš, a i když jako první ohrožuje ve 4. minutě bránu Lipovce Doležel střelou z devatenácti metrů, která míjí pravý horní roh brány domácích, tak záhy udeří na druhé straně. V 6. minutě jsme nedůslední v pokrývání protihráčů, následuje průnik útočníka soupeře „do vápna“, který zastaví Lukáš Vágner pouze za cenu faulu. Je nařízen pokutový kop, který exekutor domácích s notnou dávkou štěstí, jelikož Zouhar směr jeho střely u své levé tyče vystihne, proměňuje, 1-0. Je však teprve začátek zápasu a tak není důvod k panice. I když nám kombinace příliš nevycházejí, dokážeme poměrně brzy srovnat. V 15. minutě vyveze míč Doležel, přihraje rozběhnutému Jirkovi Hejčovi, který zrychlí hru přihrávkou na pravou stranu ke Krátkému, ten se „zaseknutím“ dokáže zbavit obránce, aby poté prudkou střelou z dvanácti metrů napnul síť u pravé tyče domácí brány, 1-1. A v 18. minutě může být ještě veseleji. Přímý kop z osmnácti metrů zahrává Vágner, ale brankář je u své levé tyče včas, aby míč vyrazil. Jinak se však proti defenzívě soupeře prosazujeme velice těžko. Nedokážeme být tak důrazní, takže většinu osobních soubojů prohráváme a získat zpět míč na své kopačky nás stojí mnoho sil. Ve 25. minutě pak ohrozíme bránu po souhře Krátkého s Petrželem. Míč se dostane na levou stranu k Jirkovi Hejčovi, který je uvnitř pokutového území při svém zakončení sražen obráncem, ale míč proletí vedle levé tyče a píšťalka rozhodčího zůstane němá. V další fázi první půle jsou domácí lepším a nebezpečnějším celkem. Nejsme dostatečně pohybliví, nedokážeme tolik využívat křídelních prostorů jako v minulých duelech a tak přece jen zaostáváme. Navíc naše chyby v rozehrávce dávají protivníkovi možnosti na rychlé průniky směrem k bráně FK. Ovšem většinou je dokážeme zastavit, aniž by došlo k přímému ohrožení Zouharovy brány. Když už se zdá, že poločas skončí remízovým stavem, přijde situace ze 44. minuty. Jsme opět nedůslední v obsazování protihráčů, domácí přenesou hru na pravou stranu, kde je absolutně nehlídaný Musil, jenž svůj postup na Zouhara promění, díky přesnému zakončení z dvanácti metrů umístěnému k pravé tyči, ve vedoucí branku Lipovce, 2-1.
Do druhé půle jsou tak karty rozdány jasně. Domácí brání a naši hráči se pokouší jejich defenzívu prolomit. Velkou příležitost k tomu máme již ve 49. minutě. Petržel ideálně načasuje přihrávku mezi obránce na rozběhnutého Sychru, ale brankář Lipovce dokáže Tomášův pokus „o blafák“ vystihnout a míč ukryje ve svých rukavicích. Oproti první půli přidáme na pohybu a takřka neustále „okupujeme“ polovinu domácího týmu. Soupeř však dokáže využívat svého důrazu, v osobních soubojích je zkrátka stále úspěšnější, k jakékoliv možnosti zaútočit. Několikrát se zdá, že se přes naši obranu dokáže dostat až k velké příležitosti, ale pokaždé zakročí některý z obránců nebo míč končí u pozorného Zouhara. Ale ani z naší strany to není žádný festival šancí. V 59. minutě se k míči dostane na hranici „šestnáctky“ Krátký, ale zakončí přece jen dříve než by si situace žádala a brankář úspěšně zasáhne. Oproti prvnímu dějství zvýšíme intenzitu centrovaných míčů, jenže přes veškerou snahu ani jednou nedostaneme před bránou dostatek prostotu k zakončení. Až v 78. minutě je zde veliká možnost ke srovnání. Petržel se uvolní na pravé straně, ideálně nalezne před bránou volného Doležela, ale Petr míč řádně netrefí a tak jeho střela z deseti metrů končí pouze na těle jednoho z obránců. V závěru už je to z naší strany spíše křečovitá snaha o hru „vabank“, ovšem Lipovec ze své pozornosti nesleví a tak je po závěrečném hvizdu jasné, že poprvé ze zápasu odejdeme z prázdnou. Pokud budeme sami k sobě upřímní, tak dnes to zkrátka nebyl náš den.
Příště: V sobotu 15. září se představí naši fotbalisté na hřišti ve Vysočanech. Od 16 hodin zde přivítáme lídra tabulky ze Soběšic, takže určitě bude zapotřebí veškeré divácké podpory, abychom v tomhle těžkém utkání obstáli. Těšíme se na vás.

 

OP:     Ráječko B - FK Vysočany / Šošůvka  B    4 : 1  (2 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Musil Zbyněk – Zouhar Jan, Furch Filip (25. Konečný David), Baláž František – Šindelka Stanislav, Klimeš Martin, Zouhar Aleš (20. Nemeškal Petr), Bezděk Luboš, Knödl Michal – Sehnal Luděk

Branky: Štafa Tomáš, Sehnal Vít, Bartoš Martin a Sehnal Martin – Knödl Michal

Na půdě vedoucího celku tabulky z Ráječka naši hráči rozhodně nepropadli. Dá se říct, že v první fázi utkání byli i lepším celkem. Jenže vynucená střídání ještě v průběhu první poloviny zápasu zcela přeházela koncepci naší hry, navíc po odstoupení Klimeše jsme do druhého poločasu nastoupili jen v deseti hráčích, čímž měl favorit svoji roli ulehčenou. I tak jsme do 84. minuty drželi pouze jednobrankové manko a o výsledku protivník rozhodl až v samém závěru.
Úvod zápasu byl pro domácí asi překvapením. Naši hráči se nezatáhli, ale naopak byli aktivní a v držení míče i úspěšnější. Za svoji aktivitu jsme byli odměněni v 15. minutě. Aleš Zouhar přihrál Sehnalovi, ten prostrčil míč mezi obránci na nabíhajícího Knödla, jenž následně přehazuje vybíhajícího a zároveň padajícího brankáře, 0-1. Vedení naše hráče povzbudí a jsme dál více než vyrovnaným protivníkem. Od 20. minuty se však naše plány začnou hroutit. To odstupuje pro zranění Aleš Zouhar. Ve 23. minutě pak domácí předvedou neskutečně rychlý brejk, kdy po zisku míče před svoji bránou bleskově otočí hru, rozeberou naši rozhozenou defenzívu a Štafa bezpečně obstřeluje vybíhajícího Valacha, 1-1. Ve 25. minutě pak nuceně pro zranění střídá Furch, brankář Valach musí nastoupit do pole a do brány jde David Konečný. Soupeř začne přebírat otěže zápasu, ale v obraně dokážeme zachytávat průniky domácích, a co projde, to zastaví Konečný, který se velice rychle dostane do zápasového rytmu. Navíc můžeme jít opět do vedení. Ve 43. minutě si na rozehraný přímý kop od Bezděka naběhne Sehnal, ale osamocen hlavičkuje ze sedmi metrů vedle brány. A tak se prosadí protivník. Ve 45. minutě fauluje v pokutovém území Musil, kope se penalta a Sehnal se ze značky pokutového kopu přes Konečného veškerou snahu nemýlí, 2-1. Hned po rozehrání pak zaskočí naši defenzívu opět Sehnal, běží sám na Konečného, ale David skvělým zákrokem tuto možnost likviduje.
Do druhé půle již nenastoupí z naší strany Martin Klimeš, hrajeme v početní nevýhodě a je to znát. Soupeř nás uzamkne na vlastní polovině, ale v bráně předvádí famózní představení brankář Konečný. Již ve 47. minutě zneškodní střelu osamoceného útočníka a i v dalších minutách přivádí domácí hráče i jejich příznivce doslova k zoufalství. David likviduje v průběhu druhé půle minimálně pět tutových šancí hostů a drží naše naděje na senzační bodový zisk. Je však pravdou, že ve hře „dopředu“ nejsme moc nebezpeční a snad jen o průniku a následné střele Knödla ze 75. minuty se dá trochu vážněji hovořit. Padneme až v samém závěru. V 84. minutě neuhlídáme při rohovém kopu domácího Bartoše, který neobsazen hlavičkuje pod břevno Konečného brány, 3-1. V 87. minutě pak necháme až neskutečně snadno projít „šestnáctkou“ Martina Sehnala, jenž obejde i Konečného a do prázdné brány uzavře střelecký účet zápasu, 4-1. Se závěrem utkání pak můžeme jen spekulovat, jak by střetnutí dopadlo, kdybychom udrželi tempo i počet hráčů ze začátku zápasu….
Příště: další zápas sehraje B tým na hřišti v Šošůvce. V neděli 16. září hostíme od 16 hodin soupeře z Olešnice. Zveme všechny příznivce.

 

Starší přípravka:             

Šošůvka – Knínice  1 : 13  (0 : 8)                Marek Štěpán
Vysočany – Cetkovice  7 : 3  (4 : 0)           Václav Hejč 4, Radim Jančík, Michal Matoušek a Matěj Kuběna               
Šošůvka – Cetkovice  3 : 7  (2 : 4)             Marek Odehnal 2 a David Mikulášek
Vysočany – Knínice        5 : 8  (3 : 2)          Václav Hejč 3, Matěj Kuběna a Radim Jančík

 

Mladší přípravka:          

Šošůvka – Kunštát/Žijeme hrou A  0 : 29  (0 : 17)                            
Šošůvka – Kunštát/Žijeme hrou B  7 : 14  (3 : 7)                Jaroslav Žáček 5 a Filip Sychra 2

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše