FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8414×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka A – FC Soběšice    2 : 7  (1 : 2)

 Sestava: Valach Jaroslav – Bezděk Luboš, Beneš Michal, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan, Musil Zbyněk (68. Slouka Tomáš), Maňoušek Jiří - Krátký Marek (15. Sehnal Luděk)

Branky: Torda Jan a Sehnal Luděk – Švihálek Martin 3, Macík Milan 2, Rožec Václav a Polus Jiří

Č.K.: Vágner Lukáš (Vysočany / Šošůvka)

V sobotním utkání ve Vysočanech utrpělo naše družstvo vysokou porážku s lídrem soutěže ze Soběšic. Do zápasu jsme šli citelně oslabeni hned o tři hráče základní sestavy, po čtvrthodině odstoupil pro zranění i náš dosavadní nejlepší střelec Krátký, ale ani to bych neoznačil za hlavní důvod naší porážky. Problémem byly individuální chyby našich hráčů a pak také nedisciplinovanost. Pokud se těchto nešvarů nevyvarujeme v dalších zápasech, tak budeme mít problémy i s mnohem méně kvalitnějšími týmy, než jakým disponují Soběšice.
Přes výrazné změny v sestavě je úvod střetnutí v podstatě vyrovnaný. Hosté mají v sestavě rychlé a šikovné hráče, ale přece jen začnou opatrněji a tak diváci sledují vyrovnaný začátek zápasu. Jelikož se nám v podstatě rozpadla útočná síla z úvodu sezóny a zhruba po deseti minutách špatně došlápne Krátký, který má následně evidentně problémy s pohybem, nejsme ve hře dopředu tak aktivní jako v jiných zápasech. Ovšem ani soupeř se nijak do útoku bezhlavě nežene. První vážnější střela je tak k vidění až ve 14. minutě, kdy Valach u své pravé tyče vyráží ránu z osmnácti metrů. Ovšem v 16. minutě uděláme první chybu a hned jsme potrestáni. Po centru z pravé strany necháme z bezprostřední blízkosti hlavičkovat osamoceného protihráče a Valach je přes veškerou snahu poprvé nucen lovit míč z vlastní sítě, 0-1. Poměrně brzy můžeme odpovědět. Po rozehrané standartní situaci se k míči na levé straně dostane Maňoušek, posílá centr před bránu, tam nejvýše vyskočí Beneš, ale míč z hlavy našeho kapitána míří přesně do míst, kde stojí brankář soupeře. Místo srovnání stavu je zde ve 22. minutě navýšení náskoku hostů. Bezděk se snaží sklepnout míč svému spoluhráči, ovšem jeho nedůraznou přihrávku vystihne protihráč, vznikne zmatek v pokutovém území, který končí pádem Vágnera na zem a následně jeho hrou rukou. Je nařízena penalta, při které Valach vystihne směr míče u své pravé tyče, ale vytěsnit tvrdou střelu z prostoru brány nedokáže, 0-2. Současný stav je docela krutý, jelikož hosté zas tak nepředvádí nic světoborného, ale jen využívají chyb našich fotbalistů. Pokud jde o brankové šance, ty si vytváří spíše hráči domácího FK. Ve 25. minutě vyšle pěknou střelu z dvaceti metrů Torda, ale ta jen těsně proletí kolem pravé tyče. Hned o minutu později využije dlouhého odkopu od Valacha střídající Sehnal, najednou je sám před vybíhajícím brankářem, kterého se snaží přehodit, ale bránu mine. Hosté spoléhající na rychlost svých hráčů se dostanou ke slovu ve 28. minutě. Na dlouhý míč vyběhne mimo pokutové území Valach, dostane se do kontaktu s útočníkem a padá. Následně se další hráč Soběšic pokusí poslat míč do opuštěné brány, avšak vracející se Bezděk dokáže včas zasáhnout. Ve zbytku první půle jsme o něco aktivnější, ale chybí nám ten správný „drajf“ do zakončení. Když už se zdá, že odejdeme do šaten s dvougólovou ztrátou, centruje ve 44. minutě z levé strany Škvarenina, brankář hostů na míč nedosáhne a pohotový Torda nám poměrně snadnou dorážkou dává šanci do druhé půle, 1-2.
Vstup do druhého dějství nemáme špatný. Jsme aktivnější a je vidět, že hosté nejsou zas tak suverénní. Bohužel je dostaneme sami „na koně“. V 53. minutě „pustí“ pomezní rozhodčí (mimochodem jak nejsem zvyklý kritizovat rozhodčí, tak dnes se to trojici v černém moc nepovedlo, ale to neznamená, že by mohli za naši porážku) poměrně jednoznačný ofsajd, Michal Beneš skvěle zasáhne a rozehraje naši vlastní akci. Jenže si neodpustí naprosto zbytečné poznámky na adresu pomezního, ten hlavní zastaví hru a odpíská nepřímý kop ve vzdálenosti osmnácti metrů od naší brány. K rozehrávce si stoupne dvojice hráčů Soběšic a po přiťuknutí vymete Švihálek levou šibenici Valachovy brány, 1-3. Je to asi zlomový moment utkání, kterého hosté náležitě využijí. V 60. minutě po rozehraném rohovém kopu z levé strany nás zachrání ještě břevno, ale v 62. minutě chybuje v rozehrávce Musil a v rozhozené obraně nemá hostující hráč problém poslat míč z patnácti metrů přesně k pravé tyči naší brány, 1-4. Ještě se však pokusíme vrátit do hry. V 65. minutě zahraje přímý kop Vágner, brankář míč jen vyrazí před sebe, ale dobíhající Musil z osmi metrů posílá svoji dorážku nad břevno. Ovšem hned o minutu později přece jen skórujeme. Po centru z levé strany se míč po hlavičkovém souboji odrazí před Sehnala a Luděk pohotově ze čtrnácti metrů prostřeluje brankáře, 2-4. Je to však náš poslední světlý moment. Soupeř se koncentruje na defenzívu a začne více využívat naší otevřené obrany. V 70. minutě máme ještě štěstí, když po centru z levé strany srazí Vágner míč jen do Valachovy pravé tyče, jenže v 73. minutě až neuvěřitelně snadno projde dvojice hráčů soupeře přes naši kompletní čtveřici obránců a Valach je po střele z jedenácti metrů bez šance, 2-5. A má být hůře. V 76. minutě Jarda předvede skvělý zákrok proti střele z bezprostřední blízkosti, ale hra pokračuje, na následný centr si naskočí naprosto nehlídaný Macík a rozvlní naši síť pošesté, 2-6. V 78. minutě je pak po druhé žluté kartě vyloučen Lukáš Vágner, což už jen dokumentuje náš zmar. Závěrečný úder pak inkasujeme v 82. minutě, kdy opět chybujeme v rozehrávce a hostující Švihálek vskutku parádní střelou z pravé strany umístěnou k protilehlé tyči uzavře střelecký účet zápasu, 2-7. Pak už se jen čeká na konečný hvizd rozhodčího, který uzavře naše dnešní trápení. Co k tomu dodat? Kdo viděl, udělá si obrázek sám a nezbývá než se držet staré sportovní pravdy, že každý zápas je jiný.
Příště: Tak třeba už ten příští, v rámci kterého se v neděli 23. září 2018 utkáme v Brně s celkem Svratky B. Utkání začíná v 15:30 h. a odjezd bude upřesněn.

             

 OP:     FK Vysočany / Šošůvka  B – FC Olešnice   3 : 1  (2 : 0)

Sestava: Zouhar Daniel - Musil Zbyněk - Ševčík Pavel (81. Odehnal Jiří), Wágner Tomáš, Škvarenina Libor - Šindelka Stanislav (69. Hasoň Martin), Bezděk Luboš, Beneš Michal (89. Valach Jaroslav), Maňoušek Jiří - Nemeškal Petr, Sehnal Luděk

Branky: Sehnal Luděk 2 a Beneš Michal - Kotas Tomáš

Druhého vítězství v sezóně dosáhlo béčko. Tentokrát jsme naplno bodovali na hřišti v Šošůvce, kde jsme přivítali Olešnici. Té se na místním hřišti nebývale daří, když zde uspěla 4x v řadě a pokaždé poměrně přesvědčivě. Tentokrát však slavila úspěch bojovnost a také nasazení domácích fotbalistů, kteří byli přece jen lepším celkem a dosáhli zasloužené výhry. Zde bych chtěl vyzdvihnout přístup všech hráčů, kteří v době, kdy nás klub postihla velká marodka (včetně pravidelných pilířů Marka Krátkého a Petra Panáčka) byli ochotni ve dvou dnech odehrát oba zápasy a přispěli tak k tomu, že příznivci ať už ze Šošůvky nebo Vysočan mohli prožít příjemný závěr víkendu.
V samotném úvodu zápasu jsou nebezpečnější hosté. V 6. minutě nám zatrne, když se míč po rozehraném rohovém kopu jen otře o břevno Zouharovy brány. Tato část brankové konstrukce hraje pak s naším brankářem i v 9. minutě, kdy se o ni zastavuje míč po povedené ráně hráče Olešnice z třiadvaceti metrů. Poté se hra odehrává převážně mezi "šestnáctkami" s tím, že častěji drží míč na svých kopačkách naši hráči, kteří se dokáží dostat i k zakončení, ale o vyložené možnosti se hovořit nedá. Až ve 25. minutě si na centr od Bezděka naběhne Beneš, hlavou překoná brankáře, ale naši radost ukončí zdvižený praporek pomezního rozhodčího ve chvíli, kdy by se o správnosti rozhodnutí dalo polemizovat. Hned o minutu později si naopak na rozhodčího mohli stěžovat hosté. Po zmatku před naší brankou zasáhne Musil protihráče, a pokud zachovám objektivitu, mohla se kopat penalta. Takže na sporná rozhodnutí 1-1. Ovšem skutečné brankové skóre se pohne až o chvíli později. Přímý kop z levé strany rozehraje Škvarenina, na jeho centr si naběhne Sehnal a pohledným "volejem" z jedenácti metrů otevře střelecký účet zápasu, 1-0. O minutu později může být ještě veseleji. Benešova "pumelice" z šestadvaceti metrů zaskočí brankáře, který ji až z pomocí břevna dostane mimo tři tyče. Právě důraz Michale Beneše ve středu hřiště je znát a ve 32. minutě připraví přihrávkou možnost k zakončení Sehnalovi. Ten však ve velice dobré pozici bránu ze čtrnácti metrů míjí. V této fázi zápasu jsme rozhodně aktivnější než hosté a dočkáme se do pauzy i odměny za svoje nasazení. Ve 39. minutě unikne po levé straně obraně Olešnice Jirka Maňoušek, v pokutovém území je sražen a kopeme penaltu. K její exekuci se postaví Sehnal, ovšem nepříliš umístěnou střelu gólman vyráží. Naštěstí znovu jen před Luďka, který se již napodruhé nemýlí, 2-0.
Do druhé půle vstoupíme s náskokem i sebevědomím. Poměrně v klidu hájíme průběžný stav a dokážeme neustále držet obranu Olešnice v pohotovosti. V 61. minutě navíc svoje vedení navýšíme. To z levé strany centruje Škvarenina, najde na pravé straně Beneše, Michal sice při zpracování míče podklouzne, přesto ale ještě stihne "na dlouhou nohu" před dobíhajícím obráncem zakončit a pak už jen přítomní diváci sledují, jak tato střela z deseti metrů napíná síť v pravém horním rohu brány Olešnice, 3-0. Bohužel stačí chvíle zbrklosti a soupeř se vrátí zpátky do hry. V 63. minutě rozehrajeme nepřesně standartní situaci, následuje zisk míče pro soupeře, přihrávka za obranu na rozběhnutého útočníka, a i když Zouhar jeho střelu vyráží, následná dorážka dalšího hráče Olešnice, přes veškerou snahu obránců zasahujících na brankové čáře, končí v síti, 3-1. Hosté ožijí a hned za minutu se mohou přiblížit ještě více. Po nedorozumění v naší defenzívě střílí ze sedmi metrů neobsazený hráč Olešnice, ale bránu trestuhodně mine. Je to předzvěst náporu soupeře, kde se snaží zejména Vrzal najít další skuliny v naší defenzívě. Ale i když se převážně bráníme, tak jsou to hráči domácího FK, kteří mají blíže ke gólu. V 74. minutě opět po levé straně unikne neúnavný Maňoušek, jeho přihrávku chytře pustí střídající Hasoň na za sebou stojícího Beneše, ale Michalova rána ze šestnácti metrů míří hodně vysoko. S přibývajícími minutami se snažíme hlídat výsledek, ale i tak má hlavní slovo, co se týká ohrožení brány, Jirka Maňoušek. Nejprve se v 81. minutě protáhne po levé straně, ale z poměrně velkého úhlu bránu přestřeluje a v 83. minutě je pak na konci kombinace, kdy běží vstříc brankáři, ale ten jeho střelu skvělým zákrokem vyrazí. Samotný závěr je již rozkouskovaný, ale to nám tolik vadit nemusí, jelikož si po uplynutí devadesáté minuty můžeme radostně zajásat nad ziskem důležitých tří bodů.
Příště: V sobotu 22. září zajíždí B tým na hřiště nedávného účastníka krajské soutěže do nedalekých Jedovnic. Zápas začíná v 15:30 h., takže nás můžete přijet podpořit.
Starší přípravka:
Benešov / Kořenec – Šošůvka   13 : 2  (5 : 1)  David Mikulášek a Marek Odehnal
Doubravice – Vysočany 2 : 11 (1 : 6)   Matěj Kuběna 6, Václav Hejč 3 a Radim Jančík 2
Doubravice – Šošůvka  3 : 11  (1 : 4)   Jakub Zouhar 4, Daniel Opustil 3, David Mikulášek 2 a Marek Odehnal 2
Benešov / Kořenec – Vysočany  9 : 4  (6 : 2)  Václav Hejč 3 a Radim Jančík

 

Mladší přípravka:
Šošůvka – Letovice B  1 : 13  (0 : 6)  Michal Zouhar
Šošůvka – Letovice A  1 : 25  (1 : 10)  Dominik Zouhar

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše