FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7135×

1.B.:   FC Svratka Brno B - FK Vysočany / Šošůvka  A    5 : 0  (3 : 0)

Sestava: Zouhar Daniel - Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor - Musil Zbyněk (63. Šindelka Stanislav), Doležel Petr, Petržel Aleš, Torda Jan, Bezděk Luboš - Sehnal Luděk

V nedělním deštivém odpoledni zavítali naši fotbalisté podruhé na podzim do Brna. Tentokrát nás čekal nováček soutěže, kterým je rezerva Svratky Brno. Ale večerní návrat domů nebyl tak veselý jako v prvním případě. Odvážíme si totiž domů vysokou porážku, která má hned několik příčin. Samotné utkání mělo podprůměrnou úroveň, kterou jsme svým výkonem rozhodně nepozdvihli. Dále jsme dělali hrubé chyby a vstřelené branky lze považovat za dárek domácímu celku.  No a když se k tomu připočte to, že jsme se absolutně nedokázali srovnat s povrchem hřiště, které bylo hodně špatné a nevybavuji si z poslední doby, že bych se setkal s horším, tak se dopracuji k výsledku, který na konci devadesáté minuty svítil na světelné tabuli.
Samotný úvod střetnutí mohl být hodně povedený. Ve 4. minutě načasoval Torda přihrávku na rozběhnutého Petržela, ten se snažil špičkou kopačky posunout míč vedle vybíhajícího brankáře, ale gólman jeho pokus srazí a následnou Alešovu snahu o dorážku zablokuje obránce.  Soupeř odpoví o minutu později, kdy pohotová střela z osmnácti metrů jen těsně proletí nad levým horním rohem Zouharovy brány. Začátek je tedy pro přítomné diváky nadějný, ale zůstane jen u něj. Pak se totiž dlouhé minuty neděje nic zajímavého. Jednak je příčinou hřiště, kdy přízemní přihrávky vypadají jako by běžely po oranici, no a pak také nepřesnosti u obou týmů. Ten domácí je přece jen aktivnější, ale do žádné šance se dostat nedokáže. Bohužel ve 26. minutě zasáhne při souboji v "šestnáctce" Wágner s míčem i soupeřovu nohu a je nařízena penalta. S jejím proměněním nemá domácí hráč žádný problém a Svratka jde do vedení, 1-0. Snažíme se sice nějakým způsobem reagovat, ale není to snadné. Našim hráčům se rozhodně nedá upřít snaha, ale absence zraněných hráčů je na souhře družstva znát. Tudíž se nedá hovořit o žádné vážnější příležitosti v našem podání. Ovšem domácí jsou na tom stejně a tak se zdá, že do druhé půle půjdeme s jednobrankovou ztrátou. Jenže ve 44. minutě se dokonale nepovede odkop od brány Zouharovi, necháme zcela otevřený střed obrany, do kterého i s pomocí odrazu od jednoho z obránců vběhne domácí útočník a bezpečně obstřeluje vybíhajícího Daniela, 2-0. Ve 45. minutě pak následuje poslední útok Svratky. Tordu ve vlastním pokutovém území "zradí" zpracování míče, toho se zmocní soupeřův útočník, který vedle Zouhara pošle míč z pravé strany k jeho pravé tyči, 3-0.
Průběžný stav není před startem do druhé půle nikterak povzbudivý a probíhající minuty jednoznačně naznačují, že na nějaký obrat nám bude dnes chybět potřebná kvalita. Ne, že by soupeř hrál něco výjimečného (to si troufnu tvrdit, že Soběšice byly minulý týden fotbalově jinde), ale nic nám nevychází, chybí nám větší pohyb a k vidění je spíš nudná partie, bez šancí nebo i pouhého zakončení na obou stranách. Až v 69. minutě zahrávají domácí rohový kop z pravé strany, před bránou stojící Wágner při snaze o odkopnutí míč špatně trefí, srazí ho tak přímo před hráče Svratky, který ranou ze sedmi metrů, umístěnou pod břevno, počtvrté překoná Zouhara, 4-0. Je to hodně kruté a tak snažíme alespoň o čestný úspěch. Ten má na kopačce Michal Beneš, jenž se po přihrávce od Sehnala zjeví v 76. minutě před bránou domácích, ale jeho pohotová rána ze šestnácti metrů skončí nad břevnem. A tak si vypijeme kalich hořkosti do dna v 85. minutě, kdy se po brejkové situaci dostane protivník k přečíslení, pomezní rozhodčí "pustí" minimálně dvoumetrový ofsajd a osamocený útočník zasune míč do prázdné brány, 5-0. Závěr už je z naší strany hodně podrážděný a tak jsme rádi, že je konec zápasu a tento nepovedený výjezd tím pádem za námi.
Příště: Další zápas sehraje A tým v neděli 30. září v 16 hodin na hřišti ve Vysočanech proti Křenovicím. Takže se příznivci kopané mohou sejít v Šošůvce na hodovém průvodu a hned poté věříme v jejich podporu při tomto důležitém zápase.

 

OP:    SK Jedovnice - FK Vysočany / Šošůvka  B    5 : 1  (2 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav - Musil Zbyněk - Zouhar Jan (69. Wágner Tomáš), Ševčík Pavel, Baláž František - Šindelka Stanislav, Klimeš Martin, Slouka Tomáš, Nemeškal Petr (64. Odehnal Jiří), Knödl Michal - Sehnal Luděk

Branky: Lehocký Juraj 3 a Pernica Viktor 2 - Sehnal Luděk

V sobotním odpoledni se béčko představilo na hřišti v Jedovnicích. Přes slibný začátek zápasu, kdy jsme byli favorizovaným domácím rovnocenným soupeřem, jsme nakonec utrpěli vysokou porážku, jelikož jsme si neodpustili laciné chyby, které dokázaly Jedovnice trestat.
Samotné utkání začne pěkně svižně a již na konci 1. minuty předvede skvělý zákrok brankář Valach. Odpovíme bleskově. Ve 2. minutě se dostane ke střele Knödl a míč z jeho kopačky končí na břevně domácí brány. Právě zahajovací pasáž hry není z naší strany vůbec špatná, což dokumentuje i to, že se ve 13. minutě dostaneme do vedení. Na přesný centr od Jana Zouhara si naskočí Sehnal a neomylně posílá míč do sítě domácího celku, 0-1. Jedovnice jsou průběžným stavem zaskočeni a v jejich hře jsou znát prvky nervozity. Navíc můžeme svoje vedení navýšit, ale to by musel Šindelka ve 21. minutě dosáhnout na Knödlovu přihrávku z levé strany. A tak udeří soupeř. Ve 27. minutě uděláme chybu v rozehrávce a rychlou akci zakončuje osamocený Pernica střelou vedle bezmocného Valacha, 1-1. Vyrovnávající branka přece jen změní poměr sil na hřišti a jsou to hráči Jedovnic, kteří začnou udávat tón. Ve 31. minutě nás při jejich šanci zachrání břevno, ale ve 38. minutě se po nenápadné akci prosadí přes obránce Lehotský a ještě do poločasu obrátí skóre, 2-1.
S jednobrankovou ztrátou se dá pořád něco dělat, jenže vůbec nezvládneme úvod druhého dějství. V 51. minutě je k vidění nákop na levou stranu domácích, následuje zpětná přihrávka před bránu a poměrně snadné zakončení soupeřova hráče, 3-1. V podstatě identická situace nastane v 53. minutě. Opět nezachytíme náběh domácího hráče, jenž osloví s přihrávkou Lehockého, který přesně umístěnou střelou nedá Valachovi šanci zasáhnout, 4-1. A v 56. minutě je zde třetí úder. Valach fauluje v pokutovém území pronikajícího hráče, kope se penalta, ze které se soupeř trefuje popáté, 5-1. Je v podstatě rozhodnuto a zbytek zápasu už je jen tak dohrání. Jedovnice bezpečně kontrolují hru, ale Valacha si jim už ani z jedné střelecké příležitosti překonat nepodaří. Naši hráči se pak snaží dohrát zápas se ctí a v 80. minutě nejsou daleko ke snížení, když se povedená Sehnalova střela z dvaadvaceti metrů odrazí od břevna. A tak po závěrečném hvizdu rozhodčího odcházejí do kabin rozhodně spokojenější domácí fotbalisté.
Příště: Tentokrát se naše rezerva představí již v pátek 28. září. Od 16:00 hostíme na hřišti v Šošůvce v rámci hodového víkendu sousední Sloup. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše