FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 6 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7659×

OP:     FK Vysočany / Šošůvka  B – TJ Sloup   5 : 2  (2 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Beneš Michal – Maňoušek Jiří, Ševčík Pavel, Wágner Tomáš – Panáček Petr (82. Baláž František), Doležel Petr, Bezděk Luboš (81. Slouka Tomáš), Knödl Michal – Krátký Marek, Sehnal Luděk

Branky: Krátký Marek 2, Wágner Tomáš, Beneš Michal a Sehnal Luděk – Pernica Pavel a Belton Thomas

Ve sváteční páteční odpoledne bylo na hřišti v Šošůvce k vidění místní derby. Nutno říct, že jsme vzhledem k sestavám obou týmů vstupovali do zápasu jako velký favorit. Tuto roli jsme nakonec zvládli, ale přes jednoznačně vypadající výsledek jsme se hodně natrápili, když Sloup zejména ve druhé půli držel všechny naše příznivce v napětí, zda-li „na hody“ zůstanou všechny body doma.
Úvod střetnutí se nese ve znamení doslova drtivého nástupu domácích fotbalistů, kteří „přikovali“ soupeře k vlastní bráně. Ve 2. minutě se protáhne po pravé straně Panáček, z jeho akce profituje Knödl, který však z devíti metrů míří pouze do brankáře Poláka. O chvíli později zahráváme rohový kop z pravé strany, míč se dostane až ke Krátkému, který parádně pálí ze třinácti metrů k levé tyči Sloupu, ale zde stojící Svoboda vykopává míč ve chvíli, kdy už se valná většina obecenstva radovala. V pokračujícím náporu nás přibrzdí 8. minuta. To zahrajeme špatně ofsajd –systém a samostatně postupující Pernica bezpečně obstřelí Valacha, 0-1. Obdržená branka s naším týmem otřese a může být hůř. V 10. minutě chybuje před vlastní bránou Wágner, k zakončení se dostane opět Pernica, ale tentokrát z bezprostřední blízkosti bránu přestřelí. Pomůžeme si standartní situací. V 16. minutě vhodí Beneš dalekonosný aut do pokutového území hostů, zde se k hlavičce dostane Wágner a posílá míč z osmi metrů přesně k pravé tyči, 1-1. Pokračujeme v aktivitě, v podstatě se stále hraje na polovině soupeře, ale nedokážeme se propracovat do šance a nepomůžeme si ani nějakou střelou ze střední vzdálenosti. Hrozíme hlavně ze standartních situací. Ve 35. minutě se po rozehraném rohovém kopu prosadí před bránou Beneš, v podstatě překoná Poláka, ale svého brankáře zastoupí na brankové čáře obránce. Michal si nakonec vše vynahradí ve 44. minutě. Po dalším rozehraném rohovém kopu z pravé strany se před bránou dostane hned nadvakrát k zakončení Krátký. A po jeho druhém pokusu zaváhá celá defenzíva Sloupu, když nechá dorážet důrazného Beneše, který nekompromisní střelou vedle bezmocného Poláka převrátí misky vah na naši stranu, 2-1.
Do druhé půle vstoupí lépe Sloup. Našim hráčům chybí především klid, a tak jsou v držení míče častěji hosté, kteří jsou schopni zakombinovat, a jejich hru tvoří především zkušený Šmerda. Právě on má velkou možnost v 55. minutě, kdy naše obrana nedosáhne na vysoký míč, ovšem záložník Sloupu následně z dobré pozice bránu míjí. V 57. minutě se pak tak nějak zadarmo dostaneme do dvougólového náskoku. K míči směřující ven „z vápna“ hostů doběhne Panáček, bránící Svoboda jej dost nešikovně srazí. Po chvíli váhání nařídí hlavní rozhodčí penaltu. K její exekuci se postaví Krátký, a i když si brankář na míč sáhne, ven z brány ho vytěsnit nedokáže, 3-1. Mohli bychom hrát ve větší pohodě, ale trápíme se. Hosté se nevzdávají a snaží se o kontaktní branku. Vítr z plachet jim může vzít naše akce z 64. minutě, kdy je na konci pěkné kombinace Sehnal na pravé straně sám před brankářem, ale ten jeho nedůraznou střelu chytá. Ještě více nás může předešlá situace mrzet v 65. minutě. To se v pokutovém území hezky uvolní přes naše obránce Belton a zamíří přesně do odkryté části brány, 3-2. Sloup ještě více ožije a domácí příznivci jsou drženi ve velkém napětí. Nejvíc nám zatrne asi v 68. minutě, kdy si před bránou naskakuje na centr osamocený hráč soupeře, ale hlavou míjí a pak v 70. minutě, kdy Valach udrží v rukavicích střelu po průniku hráče soupeře po pravé straně. V 72. minutě může přidat pojistku unikající Knödl, který se z levé strany pokusí prostřelit vybíhajícího Poláka, ale neuspěje.  A tak se o všem rozhodne v závěrečné desetiminutovce. V 81. minutě se středem hřiště protáhne Doležel, předloží míč do vyložené šance Krátkému, který prostřelí vybíhajícího brankáře, 4-2. Za tohoto stavu je soupeři jasné, že to dnes na body nebude, a ztrátu koncentrace protivníka využije v 83. minutě Sehnal. Ten po přihrávce od Knödla míří z levé strany vstříc Polákovi. Brankář Sloupu jeho první pokus dokáže srazit, ovšem k míči se opět dostává Luděk a tentokrát již trefuje odkrytou bránu hostů, 5-2. Je definitivně rozhodnuto. Hráči FK již na hřišti dominují a mohou přidat další góly. V 85. minutě střílí po uvolnění Doležel, ale mezi tři tyče se jeho pokus nevejde. A v 87. minutě postupuje na brankáře osamocený Sehnal, ale ani on další branku přidat nedokáže. Ovšem mrzet nás to vůbec nemusí, jelikož o našem vítězství bylo několik minut předtím rozhodnuto.
Příště:  I další svůj zápas sehraje rezerva v domácím prostředí. V neděli 7. října hostíme na hřišti ve Vysočanech od 15 hodin soupeře z Doubravice. Zveme všechny příznivce.

             

1.B.:   FK Vysočany / Šošůvka  A – SK Křenovice    5 : 2  (2 : 1)

Sestava: Zouhar Daniel - Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Hejč Tomáš, Škvarenina Libor – Hejč Jiří (18. Bezděk Luboš), Doležel Petr, Petržel Aleš, Panáček Petr (38. Wágner Tomáš) – Torda Jan, Krátký Marek (66. Klimeš Martin)

Branky: Krátký Marek, Panáček Petr, Torda Jan, Klimeš Martin, Škvarenina Libor – Fojtl Zdeněk, Borovský Petr

Po důležitém a úspěšném vystoupení naší rezervy potřebovalo bodovat i naše áčko. Po zranění naskočili Hejč, Panáček, Krátký a všichni fanoušci očekávali, že konečně prolomíme naši nelichotivou bilanci z posledních kol. To se nám sice nakonec podařilo, ale pouze za opětovné zranění u všech tří hráčů a v dalším utkání budeme mít opět problémy se sestavou.
V úvodu utkání nás hosté dokonale zaskočili. Již v 5. minutě jsme na levé straně nedokázali pokrýt hostující hráče, kteří se velmi snadně dostali za naši obranu, následoval centr do šestnáctky, Zouhar tento míč neudržel a pro hostujícího Fojtla nebyl problém z jednoho metru poslat míč do brány 0:1. Po obdržené brance jsme se nemohli dostat do tempa. Ze slabého pohybu a z nespočet nepřesných přihrávek nás vysvobodil až Krátký, který se ve 24. minutě uvolnil na hranici velkého vápna a krásnou křižnou střelou srovnal skóre na 1:1. A o 3 minuty později bylo ještě veseleji. Centrovaný míč z pravé strany nejprve orazítkoval břevno hostující brány, ale z následné dorážky se hlavou prosadil Panáček a poslal nás do vedení 2:1. Do konce první půle se skóre již nezměnilo.
Druhá půle začala mnohem lépe než ta první. Běžela 52. minuta utkání, Krátký na levé straně vystihl nepřesnou rozehrávku hostujících obránců, z levé strany postupoval sám na brankáře, těsně před ním přihrál na osamoceného Tordy, který zakončoval do odkryté brány 3:1. Na naši vstřelenou branku hosté odpověděli takřka vzápětí. Ihned z rozehrávky se dostali až k našemu pokutovému území, kde se míče chopil Borovský, ten se uvolnil přes dva naše obránce a střelou pod víko snížil na rozdíl jediné branky 3:2. Další rána přišla v 66. minutě, když jsme kvůli zranění provedli již třetí střídání a na trávník se tak podíval i náš trenér Martin Klimeš. A byl to právě on, který si v 70. minutě naběhl na přihrávku od Tordy a klasickým bodlem poslal míč do protipohybu brankáře 4:2. Obdržená branka hostujícím mužstvem otřásla natolik, že už se do konce utkání nedokázali vyhecovat k výraznějšímu tlaku. Za to naši borci se dokázali prosadit ještě jednou. V 79. minutě dnes s chutí hrající Škvarenina hokejovým blafákem obešel hostujícího brankáře a završil tak dnešní vítězství na konečných 5:2.
Příště:  I další svůj zápas sehraje naše áčko v domácím prostředí. V sobotu 6. října hostíme na hřišti v Šošůvce od 15 hodin soupeře z Babic nad Svitavou. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše