FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9286×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka A – SK Babice    1 : 3  (1 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Hejč Tomáš, Ševčík Pavel (65. Musil Zbyněk) – Wágner Tomáš (85. Přibyl Martin), Doležel Petr, Torda Jan, Bezděk Luboš – Sychra Tomáš (54. Petržel Aleš), Sehnal Luděk

Branky: Torda Jan – Studený Jiří, Dobeš Jakub a Malíř Miroslav

Č.K.: Trávníček Lukáš (Babice)

V sobotu jsme v Šošůvce hostili soupeře z Babic, který útočí na ty nejvyšší příčky v tabulce. A při pohledu na základní sestavy si potvrdilo neblahé tušení z minulého týdne, že zranění nepustí do zápasu některé z hráčů. V podstatě jsme měli na hřišti více fotbalistů hrajících v loňském ročníku okresní přebor než 1.B. Ale zranění k fotbalu patří a zkrátka se s tím musíme vyrovnat. Na hřišti tak působili hosté kompaktnějším dojmem a po zásluze si odvezli tři body. Ovšem naši hráči nebyli daleko alespoň od remízy, když o vítězství se Babice strachovaly prakticky až do konce utkání.
Stejně jako minulý týden nám příliš nevyjde úvod zápasu. Babice nastoupí velice aktivně a již v 6. minutě jsou odměněni vedoucí brankou. To vznikne velký zmatek v našem pokutovém území, hned 2x dokážeme ve vyložené šanci cestu míči do sítě zahradit, ale třetí dorážka hostujícího hráče ze sedmi metrů je již úspěšná a tak záhy prohráváme, 0-1. Protivník je samozřejmě povzbuzen a jeho rychlí hráči nám dělají neustále problémy. Naše fotbalisty pak brzdí značné procento nepřesností, které vracejí míče na kopačky hráčů Babic, jenž pak bleskově podnikají výpady směrem k naší bráně. Nedá se říct, že by šlo o vyložené šance, ale častokrát máme jen štěstí, když je poslední finální přihrávka nepřesná, nebo se naší defenzívě podaří včas zakročit. Jelikož sami nejsme v útoku nějak zásadně nebezpeční, odehrává se většina dění před naším pokutovým územím. Z převahy hostů pak rezultuje ve 24. minutě velmi povedená střela z devatenácti metrů, kterou Valach výborným zákrokem vytěsní mimo tři tyče. Ve 31. minutě se však obraz hry poněkud změní. Na přihrávku do pokutového území si naběhne Wágner, je podražen hostujícím hráčem a kope se penalta. Míč si na bílý puntík postaví Torda a bezpečně posílá míč k jedné tyči, zatímco brankář padá k té druhé, 1-1. Rázem je vše jinak a začneme se více osmělovat a také hosté pochopí, že nejsou na hřišti sami. Zkrátka šance na konečný úspěch jsou rázem srovnané. Bohužel ve 38. minutě přijde naše ztráta ve středu hřiště, dlouhou přihrávku směrem k Valachově bráně se snaží „odklidit“ Ševčík, jenže k naší smůle posílá míč z levé strany přesně do nejnebezpečnějšího prostoru před bránu, kde je nejrychleji hostující Dobeš a vedle bezmocného Valacha bezpečně ranou z devíti metrů rozvlní síť FK podruhé, 1-2. Místo snahy dohrát poločas za rovnovážného stavu tak jdeme do kabin s vědomím jednobrankové ztráty.
Druhá půle je dlouhé minuty taková nijaká. Hosté jsou běhavějším týmem, ale přece jen upustí od aktivní ofenzívy a spíše se snaží kontrolovat výsledek, což se jim také daří. Domácí fotbalisté si nějaký souvislejší tlak vytvořit nedokáží, tím pádem ani nějaké šance a tak přítomní diváci moc pohledného fotbalu nevidí. V 64. minutě nám však vysvitne šance. Soupeřův útočník je nachytán v ofsajdu, přesto naprosto zbytečně nastřeluje po odpískání míč na našeho brankáře, dostává druhou žlutou kartu a je jasné, že budeme hrát přesilovku. Hosté se okamžitě zatáhnou a rázem je to tým domácích, který převezme aktivitu. Ale moc nám to nejde. Nedokážeme vymyslet nic překvapivého, sice se konečně dokážeme dostat ke standartním situacím, ale jejich řešení a kvalita provedení za moc nestojí. Až v 70. minutě rozehraje přímý kop z levé strany Doležel, na míč si u vzdálenější tyče naskočí Sehnal, ale jeho hlavičku z pěti metrů dokáže brankář reflexivně vytěsnit nad břevno. Hosté spoléhají hlavně na rychlé protiútoky a po jednom z nich v 75. minutě zazvoní břevno nad brankářem Valachem. Čas nám utíká velice rychle, ale bohužel se definitivně rozhodne ještě před koncem zápasu. V 81. minutě zahrávají Babice přímý kop z devatenácti metrů, hostující hráč obstřelí přízemní ranou stojící zeď „venkem“, no a míč zapadne k levé tyči Valachovy brány, 1-3. V závěru se ještě snažíme, ale hosté nás k ničemu zásadnímu nepustí, sami nikam nespěchají a tak si po závěrečném hvizdu rozhodčího odvezou do Babic cenné tři body.
Příště: V případě nadcházejícího zápasu došlo ke změně. V Dražovicích budeme hrát již v sobotu 13. října od 15:00 h. Odjezd bude upřesněn.

            

OP:     FK Vysočany / Šošůvka  B – Doubravice   0 : 3  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Musil Zbyněk – Ševčík Pavel – Wágner Tomáš – Škvarenina Libor – Zouhar Jan, Petržel Aleš, Bezděk Luboš (65. Odehnal Jiří), Slouka Tomáš (82. Zouhar Daniel), Maňoušek Jiří – Přibyl Martin (74. Šindelka Stanislav)

Branky: Hubený Zbyněk, Schuch Ondřej a Alexa Michal

Nepovedený domácí fotbalový víkend jsme zakončili v neděli na hřišti ve Vysočanech v duelu s Doubravicí. V tomto zápase jsme se nedokázali vyrovnat soupeři v důrazu a hlavně jsme měli obrovský problém s ofenzivní činností. Jen dvě šance za 90 minut je skutečně málo. Soupeř jich měl rozhodně víc, hned tři z nich proměnil a tak si zaslouženě odvezl všechny body.
Od úvodu střetnutí je hra poměrně vyrovnaná. Naši hráči se snaží prosadit kombinací, naproti tomu Doubravice hraje více přímočaře a již v 7. minutě může jít do vedení. Na levé straně se uvolní hráč hostů, jeho prudkou přihrávku před bránu Valach neudrží v rukavicích, ale útočník soupeře z bezprostřední blízkosti bránu míjí. Je to vlastně ukázka toho, co nás bude v zápase čekat. Zatímco náš přechod do útoku je postupný a přes důraznou defenzívu Doubravice se prosadit nedokážeme, tak protivník využívá každé příležitosti k přechodu do ofenzívy. V 17. minutě se tak dostává k hlavičce protihráč před Valachovou bránou po centru z pravé strany, ale míč směřuje nad bránu. Ve 24. minutě pak uděláme chybu ve středu hřiště, vznikne přečíslení, ale hráč Doubravice zakončuje zbrkle a z patnácti metrů bránu míjí. V podstatě naše jediná šance ve 43. minutě je zastavena již v zárodku, jelikož ve chvíli, kdy Přibyl může postupovat sám na brankáře, zdvihne pomezní rozhodčí (netroufnul bych si to posoudit, pokud by se to nestalo přímo přede mnou) nesprávně praporek na znamení ofsajdu. Před vstupem do druhé půle je hodně pravděpodobné, že úvodní gól posune jedno z družstev ke třem bodům.
Bohužel pro nás se to povede soupeři. Ve 48. minutě si počínáme hodně nedůrazně před vlastní bránou, dovolíme hned dva centry do nebezpečného prostoru a zakončující protihráč pošle míč z osmi metrů (i když si Valach na balon sáhne) do naší sítě, 0-1. Domácí hráči jsou evidentně zaskočeni a o minutu později s nimi může být ještě hůř. Hezká kombinace Doubravice končí přihrávkou před bránu, kde zcela osamocený útočník přehazuje nejen Valacha, ale i jeho bránu. V této fázi jsou hosté „na koni“ a v podstatě nás vůbec nepouští do hry. Vše zakončuje rohový kop hostů z 56. minuty, kdy jejich hráč hlavičkuje zcela osamocen vedle levé tyče. Pak o sobě dají konečně vědět hráči i FK. V 58. minutě předvede hezkou individuální akci Škvarenina, centruje před bránu, kde jde do míče Ševčík, podaří se mu jej dostat za brankáře, ale ještě před brankovou čárou odkopává do bezpečí obránce. V 59. minutě je zde ještě větší možnost. Po levé straně se protáhne Maňoušek, centruje před bránu na nabíhajícího Ševčíka, jenže Pavel z osmi metrů míjí levou tyč. No a tak se o minutu později prosadí hosté. Za záda obránců si zaběhne hráč Doubravice, najde před bránou zcela volného spoluhráče, který hlavičkuje z bezprostřední blízkosti a Valach, který si i tentokrát na míč sáhne, jej ani tentokrát z brány vytlačit nedovede, 0-2. Hosté hrají naprosto v pohodě a v podstatě nás do žádné vyložené šance až do konce zápasu nepustí. Naopak v 68. minutě běží ze strany na Valach osamocený hráč, ale náš brankář jeho následnou střelu i s pomocí tyče likviduje. Jeden gól ale přece jen ještě dostaneme. V 81. minutě je zde centr z pravé strany a vyskakující hráč Doubravice dostane zády hodně šťastně míč do Valachovy brány potřetí, 0-3. Pak už se spíše čeká na závěrečný hvizd rozhodčího, který ukončí naše dnešní trápení.
Příště:  Další zápas sehraje rezerva FK Vysočany / Šošůvka v neděli 14. října od 15 hodin v Blansku, na hřišti bývalé Metry. Soupeřem nám bude Bořitov, který na podzim hraje svoje domácí zápasy v Blansku. Odjezd bude upřesněn.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše