FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8289×

1.B.:    TJ Dražovice - FK Vysočany / Šošůvka A    2 : 4  (0 : 3)

Sestava: Valach Jaroslav – Ševčík Pavel, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří (30. Musil Zbyněk) – Krátký Marek (90. Klimeš Martin), Sychra Tomáš (89. Šindelka Stanislav)

Branky: Řepka Tomáš a Pelc Tomáš – Hejč Jiří, Petržel Aleš, Krátký Marek a Torda Jan (p.k.)

Malebný stadionek v Dražovicích na Vyškovsku byl cílem sobotního výjezdu fotbalistů i příznivců našeho fotbalového klubu. A o tom, že to byl výjezd úspěšný, rozhodlo devadesát minut hraných za ideálního fotbalového počasí. Nedá se říct, že bychom předvedli nějaký excelentní výkon, ale hráči k zápasu přistoupili poctivě, nedostatky ve hře nahradili bojovností, v  průběhu střetnutí byli lepším celkem a tak si naprosto po zásluze připisujeme do tabulky tři důležité body.
Od úvodních minut působíme na hřišti fotbalovějším dojmem. Jsme silnější v kombinaci i častěji držíme míč. Soupeř spíše volí variantu rychlého přechodu do útoku pomocí dlouhých nákopů nebo se snahou o průnikové přihrávky, s obojím si však naše defenzíva ví bez větších problémů rady. Po několika nadějně rozběhnutých náznacích akcí, je tou první vážnější střela Tordy ze 14. minuty, jenž z osmnácti metrů přinutí gólmana k velmi dobrému zákroku, kterým míč dostane mimo tři tyče. Po následně rozehraném rohovém kopu z levé strany se po přetaženém centru míč dostane před „šestnáctku“ k neobsazenému Hejčovi, Jirka pohotově střílí na bránu, před gólmanem stojící obránce tuto ránu lehce tečuje a pak už jen sledujeme, jak míč napíná poprvé síť, 0-1. Povedený začátek je přesně to, co jsme v naší situaci potřebovali, ale velice brzo můžeme o náskok přijít. Hned o minutu později nezabráníme přízemní přihrávce z pravé strany a zakončující útočník Dražovic míjí z devíti metrů pravou tyč Valachovy brány skutečně jen o kousek. Je to však ojedinělá možnost domácích a nebezpečnější jsou rozhodně hráči FK. Ve 24. minutě nemáme daleko k druhé brance. Po centru z levé strany se dostane v obtížné situaci ke střele Krátký, míč poskakuje před brankovou čarou, ale za ni jej dostat nedokážeme. Ve 26. minutě si to však vynahradíme. Wágner prudkou přihrávkou najde Petržela, Aleš si míč zpracuje, navede si ho na střelu z dvaceti metrů, kterou sice dokáže gólman ztlumit, ale ne natolik, aby jí zabránil v cestě do brány, 0-2. A o minutu později může být ještě veseleji. Petržel vysune přihrávkou za obranu Sychru, ten je při kličce omezen vybíhajícím brankářem, situaci sice ustojí, ale díky tomuto rozhození mu míč utíká za brankovou čáru. Po půlhodině ze hry odstoupí zraněný Jiří Hejč a nahradí ho Zbyněk Musil. V dění na hřišti však tato změna neznamená mnoho. Umně se snažíme o kontrolu hry, což se nám daří. Navíc jsme stále nebezpeční v prostoru před bránou. Ve 35. minutě se do dobré střelecké situace dostane Sychra, ale nezacílí přesně. Ještě větší možnost máme ve 40. minutě. To zcela rozebereme defenzívu Dražovic, Krátký adresuje přihrávku na rozběhnutého Petržela, jenž rázem postupuje z pravé strany sám na gólmana, ale ten jeho ránu ze třinácti metrů se štěstím vyráží. Štěstí však strážce domácí svatyně opustí hned o minutu později. Po rozehraném rohovém kopu se k centru na pravé straně dostane Krátký, míč z jeho kopaček mířící do předbrankového prostoru zasáhne záda jednoho z obránců, od kterých se pro nás pohledným obloučkem snese přes bezmocného brankáře potřetí do sítě Dražovic, 0-3. Chytře pak odehrajeme závěr první půle a můžeme jít na přestávku.
Od druhého poločasu můžeme očekávat snahu soupeře o co nejrychlejší návrat do zápasu. Prvním náznakem je rozehraný přímý kop ze 48. minuty, po kterém hlavičkuje domácí fotbalista nad bránu. Ovšem žádný nápor se nekoná. Protivník je očividně svázán průběžným stavem, naši hráči si jsou vědomi náskoku a tak se nic zásadního dlouhé minuty neděje. Až v 61. minutě nezachytíme rychlý průnik domácích po levé straně, ale jejich hráč si počíná poněkud zbrkle a rychlou střelou bránu míjí. Pěkný fotbalový moment pak připraví přítomným divákům Krátký, který postřehne vytaženého brankáře domácích, vyšle na bránu projektil z poloviny hřiště, ale gólman se včas vrátí a míč vyrazí na roh. Z naší bohorovnosti nás pak vyvede střela domácího záložníka z 68. minuty, která nevypadá na první pohled nebezpečně, ale skončí na břevnu Valachovy brány. Má to být předzvěst nečekané zápletky. V 69. minutě zahrají Dražovice přímý kop z pravé strany, na míč letící podél „malého vápna“ nikdo z našich nereaguje a soupeřův hráč ho z osmi metrů posílá tvrdou ranou pod břevno brány FK, 1-3. Bohužel nás tento okamžik nechá bez poučení. V 72. minutě další standartní situace, k centrovanému míči se nedostane nikdo z obránců, pozdě je tu i Valach a od zad domácího fotbalisty končí balon podruhé v naší síti, 2-3. Na nečekané drama je v tu chvíli zaděláno. Domácí vycítí šanci, ale je třeba říct, že je až do závěru zápasu nepustíme k žádné vážnější možnosti. Naopak můžeme rozhodnout hned z několika nadějně vyhlížejících protiútoků, kdy přečíslíme defenzívu Dražovic, ale ani jednou nedokážeme zvolit to správné řešení. A tak si definitivně oddychneme až v 87. minutě. To se po dalším přečíslení objeví před brankářem Torda, jeden z obránců ho ve snaze zabránit mu v zakončení srazí rukama k zemi, no a kope se penalta.  Míč si vezme sám postižený Jan Torda, aby jej následně naprosto bezpečně ze značky pokutového kopu pověsil do brány Dražovic počtvrté, 2-4. Je rozhodnuto, posledních pár desítek vteřin odehrajeme bezpečně daleko od naší brány a po závěrečném hvizdu rozhodčího si užijeme zasloužené ovace fanoušků, kteří s námi vážili cestu v tuto slunečnou sobotu.
Příště: V sobotu 20. října nás na hřišti ve Vysočanech bude čekat soused v tabulce, kterým jsou fotbalisté z Čebína. Hraje se od 14:30 h. a věříme jednak, že se nám podaří potvrdit bodový import z Dražovic, ale také v početnou diváckou kulisu.

 

OP:     Bořitov - FK Vysočany / Šošůvka  B     6 : 0  (2 : 0)

Sestava: Konečný David – Musil Zbyněk – Ševčík Pavel, Odehnal Jiří, Baláž František – Šindelka Stanislav (46. Nemeškal Petr), Musil Zbyněk, Slouka Tomáš (46. Valach Jaroslav), Maňoušek Jiří – Furch Filip, Přibyl Martin

Branky: Pšikal Jan 4, Zouhar Petr a Žid Tomáš

Podruhé za sebou se nepodařilo rezervě skórovat a tentokrát jsme si navíc odvezli z Blanska, kde hraje svoje domácí zápasy Bořitov, pořádný debakl.
Venkovní zápasy béčka jsou si hodně podobné. Začneme aktivně, dokážeme být z počátku, když ne lepším, tak minimálně vyrovnaným soupeřem, ale postupem času ubereme z aktivity, pohybu a výsledkem jsou vysoké porážky. Také s Bořitovem nezačneme vůbec špatně a v 6. minutě je to náš tým, který má první možnost. Do dobré střelecké pozice se dostane Furch, ale neprostřelí gólmana domácích. Ti jsou naopak mnohem efektivnější. Ve 12. minutě je k vidění průnik po pravé straně, na následnou zpětnou přihrávku si naběhne neobsazený hráč Bořitova a z patnácti metrů posílá střelu mimo dosah gólmana Konečného, 1-0. Můžeme však odpovědět. V 16. minutě se uvolní na levé straně Přibyl, před bránou se prosadí do zakončení Furch, ale cestu míči do sítě se postaví břevno brány Bořitova. Škoda je to o to větší, jelikož ve 20. minutě nachází přihrávka před naši bránu Pšikala, ten se vyhne brankáři a v podstatě dovede míč do sítě, 2-0. Průběh zápasu naším celkem opravdu notně zamává a v podstatě úplně vyklidíme pole. Ve 30. minutě pak máme štěstí, když před Konečným zakončující hráč bránu přestřeluje. Právě David Konečný je pak prakticky až do konce zápasu naší nejvýraznější postavou. Ve 32. minutě likviduje samostatný únik hráče Bořitova a ve 39. minutě se blýskne pohotovým zákrokem po další střele osamoceného hráče, tentokrát z dvanácti metrů. Hráči naší rezervy se snaží o nějaké protiakce, ale nedá se hovořit o tom, že bychom se dostali vůbec k nějakému zásadnějšímu zakončení.
Druhá půle začne tak jak skončila ta první. Tlakem Bořitova. V 50. minutě máme ještě štěstí, když po průniku jejich fotbalisty, končí míč na levé tyči, ale v 53. minutě se prosadí přes obránce Pšikal a nedá Konečnému žádnou šanci zasáhnout, 3-0. Pšikal je hlavním tvůrcem hry Bořitova a pro naše hráče prakticky nezastavitelný. Na druhé straně se dostane k hlavičce v 58. minutě aktivní Furch, bránu míjí a to jak také naše poslední střelecká možnost v zápase. Po vystřídání dvou našich zraněných hráčů, pak v 61. minutě odstoupí pro zranění i Přibyl a dohráváme v deseti. Drží nás Konečný v bráně, který si poradí z velkými šancemi v 67. minutě a pak v 72., ale se závěrem utkání začnou našim fotbalistům docházet síly, čehož Bořitov náležitě využije. V 77. minutě zakončuje po samostatné akci, když si poradí hned se čtveřicí hráčů kolem sebe, Pšikal již na 4-0. Ale nemá to být konečný výsledek. V 80. minutě uděláme chybu v rozehrávce a hned dva hráči domácích běží sami na Konečného, což nemůže skončit jinak než pátou brankou, 5-0. A v 89. minutě nemáme ani štěstí, když odrazu od obrany využijí domácí k podstatě pohodlnému zasunutí míče do prázdné brány, 6-0.
Příště:  Další zápas sehraje rezerva FK Vysočany / Šošůvka v neděli 21. října od 14:30 h. na hřišti v Šošůvce, kde přijede soupeř z Letovic. Zveme všechny příznivce a věříme, že se po dvou nevydařených zápasech „chytneme“.


Starší přípravka:
Vysočany – Jedovnice A              1 : 4  (1 : 1)  Václav Hejč
Šošůvka – Jedovnice B 2 : 9  (1 : 2)  Marek Odehnal a Jaroslav Žáček
Vysočany – Jedovnice B              2 : 6  (1 : 2)  Václav Hejč a Matěj Kuběna
Šošůvka – Jedovnice A                 6 : 17  (3 : 10)     Marek Odehnal 4, David Mikulášek a Daniel Opustil

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše