FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9436×

 1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Čebín    4 : 1  (2 : 1)

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan (65. Wágner Tomáš), Hejč Jiří (83. Bezděk Luboš) – Krátký Marek (90. Šindelka Stanislav), Sychra Tomáš (76. Ševčík Pavel)

Branky: Škvarenina Libor 2, Beneš Michal a Sychra Tomáš – Kučera Viktor

V předposlední říjnovou sobotu zavítal do našich končin podzim a na hřiště do Vysočan fotbalisté z Čebína. V rámci utkání 12. kola 1.B. třídy jsme chtěli potvrdit body z Dražovic, což se nakonec podařilo. Přítomní diváci viděli poměrně vyrovnané střetnutí, ve kterém se sice nedočkali žádného festivalu gólových šanci, ale minimálně ti domácí si rozhodně přišli na své. V našem dresu se předvedli ve výborném světle obránci, kteří kromě toho, že soupeři dovolili jen jednou skórovat, sami zapsali hned tři gólové zářezy do sítě jednoho z nejlépe bránících týmů v soutěži
Začátek zápasu je v našem podání více než povedený. Již ve 4. minutě vybojuje na levé straně míč Hejč a posune ho na rozběhnutého Sychru. Tomáš se takřka na brankové čáře dokáže uvolnit přes obránce, aby našel na hranici penalty připraveného Škvareninu a fotbalista Liborova formátu se ve chvíli, kdy má poslat míč do poloodkryté brány moc často nemýlí, takže se během chvíle můžeme radovat z vedoucí branky, 1-0. Výborný start je sice povzbuzením, ale se soupeřem to nikterak nezamává a aktivní hrou se snaží o brzké srovnání. Vytvoří si mírnou převahu, a jelikož nejsme ve středu hřiště tak důslední jak bychom měli být, hraje se více na naší polovině hřiště. V 17. minutě pak má Čebín velkou možnost ke srovnání. Rychlým přenesením hry ze strany se napravo dostává hráč soupeře sám před Zouhara, ale Danek včas vybíhá a jeho následnou střelu vyráží. Ovšem hned o minutu později přece jen inkasujeme. Hosté zahrají přímý volný kop z levé strany, na přetažený míč k zadní tyči nabíhá pouze hráč Čebína, vrací míč před bránu a další neobsazený protihráč nemá zas tak moc práce s umístěním míče ze sedmi metrů do naší sítě, 1-1. Čebín se veze na vlně euforie a může velice brzy výsledek dokonale otočit. Ve 24. minutě se hosté prokombinují až do „šestnáctky“, v tento moment se nepočínáme vůbec důrazně a útočník soupeře zakončuje z deseti metrů k našemu štěstí jen vedle pravé tyče Zouharovy brány. Ale o chvíli později se stav přece jen změní, navíc k velké radosti domácích příznivců na druhé straně. Na přihrávku ze středu hřiště si na pravou stranu seběhne Krátký, posílá ideální centr před bránu do prostoru, kam nabíhá jediný Beneš a náš kapitán následně posílá míč hlavou z osmi metrů do brány Čebína podruhé, 2-1. Naše radost může být zkalena ve 27. minutě. To centrovaný míč před naši bránu nadzdvihne hlavou Maňoušek, balon se odráží od břevna Zouharovy brány a dobíhající útočník Čebína bránu z dorážky přestřeluje. Po této situaci však naše defenzíva přidá na pozornosti a přestane soupeře pouštět do nebezpečných prostor. Ten to tak zkouší pokusy ze střední vzdálenosti nebo centrovanými míči, ale s tím si Daniel v bráně nebo defenzíva FK ví rady. Naopak ještě do poločasu můžeme vedení navýšit. Ve 40. minutě zahráváme roh z levé strany, „ve vápně“ dojde k několika odrazům, aby nakonec zakončoval z jedenácti metrů Petržel, bohužel však jeho střela nemá potřebnou razanci.
Druhá půle se pak nese v poněkud uspávacím tónu. Hosté se sice snaží o srovnání stavu, ale zůstává jen u snahy. Nedopouštíme se žádné zásadní chyby, v ofenzívě hrajeme spíše na jistotu a tak se diváci dočkají zajímavého momentu až v 63. minutě. No a hned jde o moment gólový. Střídající Wágner vybojuje míč a předloží ho na pravou stranu rozběhnutému Krátkému, ten vidí před bránu nabíhajícího Sychry a tak pohotovou přihrávkou zrychlí hru. U míče je však o zlomek vteřiny dříve klouzající gólman Čebína, ovšem míč neudrží, ten se pak od Sychry odráží před našeho útočníka a Tomáš ho následně pohodlně pošle do opuštěné brány hostů, 3-1. Tato branka utkání, jak se později ukáže, rozhodne. Jelikož od té chvíle držíme Čebín v dostatečné vzdálenosti od brány, sami se nehrneme do žádného bezhlavého útočení, spokojíme se s kontrolou hry a tak toho k vidění na hřišti (kromě ubíhající časomíry) moc není. Snad jen střela střídajícího Ševčíka ze 78. minuty, který pálí uvnitř „šestnáctky“, ale míč mu dobře nesedne a tak brankář chytá, stojí za zmínku. Na druhé straně to protivník čím dál častěji zkouší s centrovanými míči, ale to také k žádnému úspěchu nevede. Až v samém závěru hosté „přitlačí na pilu“ a uzavřou nás před vlastní „šestnáctku“. Nakonec však z tohoto tlaku a přesunu jejich hráčů na naši polovinu vyplyne ještě jedna branka v síti hostů. V 89. minutě odkopává „z malé domů“ Zouhar směrem na polovinu Čebína, ofsajdová past soupeře sklapne na prázdno a Škvarenina rázem běží sám vstříc brankáři. V závěrečné fázi pak Libor vytáhne svůj klenot v podobě „blafáčku“ a poté co zasune míč do brány hostů, běží oslavovat svoji dnešní korunu krále střelců směrem k rohovému praporku, 4-1. Rozhodčí pak již závěr nijak nenatahuje a je jasné, že společně s podzimním padajícím listím nám padají do tabulky další tři důležité bodíky.
Příště: Poslední okresní derby v 1.B. třídě v letošním kalendářním roce bude čekat na fotbalisty FK v neděli 28. října v Rájci-Jestřebí. Začátek tohoto utkání je stanoven na 14:00 h. a opět věříme v početnou podporu příznivců.

OP:    FK Vysočany / Šošůvka  B – AFK Letovice   5 : 3  (3 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří (46. Baláž František), Musil Zbyněk, Vágner Lukáš, Wágner Tomáš – Furch Filip, Doležel Petr, Bezděk Luboš, Knödl Michal (73. Šindelka Stanislav) – Sehnal Luděk, Krátký Marek (83. Odehnal Jiří)

Branky: Sehnal Luděk 3, Krátký Marek a Bezděk Luboš – Stehlík Karel, Kaderka Michal a Vondál Lukáš

Úspěšný víkend v podání mužstev FK završila v nedělním odpoledni na hřišti v Šošůvce naše rezerva. V utkání bohatém na branky jsme přehráli běhavé hráče Letovic, když střelecky se zaskvěl autor hattricku Luděk Sehnal.
Do zápasu vstoupíme patřičně nažhavení a již ve 3. minutě má na kopačce gól Krátký, který ale z ostrého úhlu nedokáže dostat míč za záda brankáře. Letovice ukáží svoji zbraň, totiž rychlý přechod do útoku, hned o minutu později. Po centru z pravé strany je útočník hostů zcela sám před Valachem, ale ten tuto vyloženou šanci i s trochou štěstí likviduje. Úvod zápasu je tedy opravdu rušný. Hraje se ve vysokém tempu a poměrně brzy se mění i skóre. V 8. minutě se hezky uvolní na levé straně Knödl, ideálně nalezne před bránou stojícího Krátkého a Marek pohotovou ranou z jedenácti metrů, umístěnou k levé tyči brány Letovic, otevře střelecký účet zápasu, 1-0. Vedoucí branka naše příznivce dobře naladí a ještě spokojenější jsou ve 12. minutě. Sehnal vystihne přihrávku obránce vlastnímu brankáři, toho obchází, a ačkoliv se na pravé straně dostane z ideální střelecké pozice, tak přesto zasune míč do brány hostů podruhé, 2-0. Ovšem do konce zápasu je hodně daleko a Letovice nejsou rozhodně odevzdaným soupeřem. Dokáží umně kombinovat, svoji rychlostí dělají problémy domácí defenzívě a nakonec se prosadí i střelecky. V 17. minutě zahrávají přímý volný kop z ideálního prostoru devatenácti metrů od brány a jejich hráč s touto možností naloží náramně, když posílá míč přesně k pravé Valachově tyči, 2-1. A jak rychle jsme vedení získali, tak ještě rychleji je ztratíme. V 18. minutě rozehrají hosté bleskově standartní situaci a jejich útočník běží rázem vstříc vybíhajícímu Valachovi, kterého obstřeluje a začíná se prakticky od znova, 2-2. Navíc jsme rychlou změnou stavu vyvedeni tak z míry, že může být ještě hůř. V 19. minutě je zde centr z pravé strany a máme štěstí, že před bránou zakončující útočník míří mimo pravou tyč. Ve 20. minutě se pak předvede parádním zákrokem Valach, jenž vyrazí střelu z dvaceti metrů mířící do levého horního rohu brány. V této fázi utkání jsou hosté lepším celkem, naši hráči doplácejí na lehké ztráty míčů i na měně pohybu než má soupeř. Přesto jsou to fotbalisté domácího FK, kteří mohou jít do vedení. Ve 28. minutě pošle z přímého kopu míč před bránu Vágner, nejvýše vyskočí Krátký a jeho hlavičku z devíti metrů likviduje fantastickým zákrokem brankář. Ve zbytku první půle se hra srovná a čeká se, na čí stranu se zase převáží misky vah. Nápověda přichází ve 38. minutě. Dalekonosný pas Lukáše Vágnera si na pravé straně zpracuje Krátký, posune se blíže na polovinu Letovic, aby následně odcentroval přesně na hlavu nabíhajícího Sehnala, který přes veškerou brankářovu snahu posílá míč do sítě hostů, 3-2. Závěr poločasu ještě emočně rozvíří likvidační zákrok hráče Letovic na našeho Maňouška, který rozhodčí k nepochopení 99,9% přítomných ocení pouze žlutou kartou.
Jak nám vyšel úvod zápasu, tak stejně se nám povede i začátek druhé půle. Přihrávka za obranu nalezne na levé straně rozběhnutého Knödla, Michal se dostane až před brankáře, aby poté zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení nabíhajícího Sehnala. Luděk tak milerád učiní a povedenou střelou z deseti metrů pošle míč do levého horního rohu brány hostů, 4-2. Navrácení dvoubrankového náskoku přinese do našich řad klid a jsme dál nebezpeční. V 56. minutě Furch hezky sklepne míč pro Krátkého, ale Markovu pohotovou střelu z patnácti metrů likviduje brankář. Filip Furch se pak může sám prosadit v 65. minutě, když střílí přes obránce, jenž jeho pokus tečuje a gólman má co dělat, aby míč vytěsnil nad břevno. Postupem času však začneme vyklízet pole působnosti a soupeř získá navrch. Čím dál více se dostává do nebezpečných prostorů a dost často přichází zákroky naší defenzívy na poslední chvíli. Gól, jenž inkasujeme z tohoto herního pojetí je však z kategorie laciných. V 71. minutě vrací od postranní čáry míč před bránu jeden z hráčů Letovic, Valacha zmátne pohyb útočníka a tak tato jednoduchá střela skončí za jeho zády, 4-3. Naštěstí vzepětí soupeře včas utneme a to akcí ze 74. minuty. Doležel se individuálně prosadí přes dva obránce, aby poté přihrál za hranici „šestnáctky“ nabíhajícímu Bezděkovi, který střelou bez přípravy rozvlní síť u pravé tyče brány Letovic popáté, 5-3. Na další odpověď už soupeř nemá čas ani potřebnou kvalitu. Je pravdou, že většinu času ze zbytku zápasu strávíme na vlastní polovině, ale na to se historie ptát nebude. Navíc blíže ke gólu mají opět fotbalisté FK, a to díky Wágnerovi, jehož dalekonosná střela z pětadvaceti metrů z 90. minuty „líže“ levou tyč brány Letovic. Víc už se však v zápase nestane a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího slavíme zisk důležitých tří bodů, které nás posunou opět o něco dále ode dna tabulky.
Příště:  V dalším zápase se naše rezerva představí na hřišti ve Skalici. Hraje se v neděli 28. října od 14:00 h.

 

Starší přípravka:
Blansko A - Šošůvka  17 : 4  (10 : 0)  David Mikulášek 2 a Marek Odehnal 2
Blansko B - Vysočany  7 : 6  (5 : 3)  Václav Hejč 4, Matěj Kuběna a Radim Jančík
Blansko B - Šošůvka  17 : 4  (11 : 1) David Mikulášek, Jakub Zouhar, Marek Odehnal a Adrian Opustil
Blansko A - Vysočany  13 : 2  (8 : 1)   Václav Hejč 2

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše