FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9239×

FK Rájec/Jestřebí - FK Vysočany / Šošůvka A 2 : 1 (2 : 0)

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Vágner Lukáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš (77. Hejč Tomáš), Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří – Krátký Marek (46. Wágner Tomáš), Sychra Tomáš

Branky: Štěrba Martin 2 – Petržel Aleš

Vítězstvím v dnešním zápase jsme mohli držet krok s vedoucí čtveřicí, která se ostatním mužstvům začíná vzdalovat. Jenže dnes nám nebylo přáno a zejména výkon v první půli neodpovídal našemu postavení v tabulce a tak si cenné vítězství připsali domácí.

Domácí nás dokonale schladili již v první minutě utkání. Po levé straně se lehce uvolnil domácí hráč, přesným centrem do pokutového území našel osamoceného Štěrby a ten pohodlně ze dvou metrů otevřel skóre dnešního utkání, 1:0. Hrálo se na velmi těžkém terénu, se kterým jsme se v první půli nedokázali vyrovnat. Domácí se po úvodní brance nikam nehnali, my jsme se sice snažili, ale kazili jsme velké množství přihrávek, a když už jsme se dokázali dostat do slibné šance, tak nás zastavil praporek pomezního rozhodčího. Za zmínku snad stojí pohotová střela Škvareniny, která bohužel skončila na břevně. Když už se zdálo, že první půle skončí těsným vedením domácích, běžela 44. minuta utkání, před pokutovým územím Štěrba vypíchl míč Tordovi a podruhé dokázal dostat míč za Zouharovi záda, 2:0.

Do druhé půle jsme vstoupili o poznání lépe a odměna přišla již v 57. minutě. Na půlící čáře dostal ideální přihrávku mezi obránce Petržel a samostatný nájezd střelou podél vyběhnutého gólmana snížil, 2:1. Od této chvíle jsme přimáčkli domácí hráče na jejich polovinu, ale náš tlak končil na hranici pokutového území, kde nám scházel moment překvapení či přesné zakončení. Domácí se tak ubránili až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího a mohli si připsat důležité 3 body v boji o záchranu. Nám nezbývá nic jiného než za týden odčinit dnešní promarněné utkání, kdy budeme v posledním podzimním utkání hostit ambiciózní tým z Kohoutovic.

Příště: Utkání s Kohoutovicemi bude sehráno v neděli 4. listopadu 2018 od 14:00 h. na hřišti v Šošůvce. Zveme všechny příznivce a věříme v jejich podporu v tomto posledním podzimním vystoupení našeho áčka.

FK Skalice - Vysočany / Šošůvka B 10 : 0 (3 : 0)

Sestava: Konečný David – Musil Zbyněk – Nemeškal Petr, Odehnal Jiří, Zouhar Jan – Šindelka Stanislav, Furch Filip, Sehnal Luděk, Knödl Michal – Mrázek Petr

Branky: Bílek Tomáš 3, Janíček Lubomír, Neděla Martin, Fadrný Martin, Pokorný Marek, Dvořáček Stanislav, Vorlický Michal a vlastní

Drtivý debakl si odvezla rezerva ze Skalice. Zápas jsme odehráli jen v deseti hráčích, když si navíc premiéru v mužské kategorii odbyl mladý Petr Mrázek. Každopádně těm, kteří nastoupili bych si absolutně netroufnul nic vyčítat.

Začátek utkání se nám nepovede. Již ve 3. minutě nedokážeme dostat míč po rozehraném rohovém kopu od brány a domácí hráč zakončuje ze šesti metrů přesně, 1-0. I v dalších minutách je znát početný rozdíl na hřišti, ale dlouho to nevede k vážnější šanci. Naopak v 16. minutě se na levé straně prosadí Knödl, ale jeho střelu z úhlu brankář vyrazí. O minutu později se předvede Konečný, který zlikviduje samostatný náběh domácího fotbalisty. A ve 22. minutě máme i štěstí, když z bezprostřední blízkosti hráč Skalice přestřeluje bránu. Skóre se mění až ve 30. minutě, kdy vybíhající Konečný dle názoru rozhodčího fauluje pronikajícího útočníka, je nařízena penalta, kterou domácí exekutor bezpečně promění, 2-0. Pak přece jen Skalice přidá na aktivitě a s ní přijdou i šance. Konečný se předvede ve 32. minutě, když likviduje vyloženou šanci pronikajícího hráče a pak ve 35. minutě, to vyrazí střelu mířící do levého horního rohu jeho brány. Ve 37. minutě má i štěstí, když osamocený protihráč bránu v jasné pozici míjí. Přesto ještě jednou do poločasu inkasujeme. Ve 38. minutě si před naší bránou zpracuje domácí útočník míč rukou, rozhodčího to nezajímá, takže když následně míč napne naši síť, gól uzná, 3-0.

Druhý poločas se dlouho nese v takovém ospalém duchu. Naši hráči spíše vykrývají prostory, teda kromě Sehnala, který se asi jako jediný dokáže prosazovat a dost často staví protihráče do role statistů. Bohužel v 57. minutě se po rozehrané standartní situaci se míč od Odehnala odrazí přímo před hráče Skalice, který střelou z osmi metrů navýší rozdíl ve skóre, 4-0. Druhá půle je taková zvláštní. Domácí si nevytváří takové šance jako v prvním dějství, ale dávají branky takřka z ničeho. V 67. minutě je tu nedorozumění mezi obranou a brankářem a prakticky si dáme sami vlastní branku, 5-0.
V 68. minutě pak nezachytíme náběh domácího hráče, který bezpečně prostřelí vybíhajícího Konečného, 6-0. V závěru se pak naše defenzíva i vlivem odstoupení Musila začne úplně hroutit. V 75. minutě je zde nákop za obranu a další samostatný náběh končí brankou, 7-0. Právě rychlostně soupeři nestačíme a tak se dost často Konečný ocitá tváří tvář osamoceným hráčům Skalice. V 79. minutě tak končí další taková situace již osmou brankou v naší síti, 8-0. V 85. minutě pak další brance domácích napomůže rozhodčí, od kterého se míč odrazí přímo k osamocenému hráči Skalice, který nadvakrát dostane míč do sítě, 9-0. A potupnou desítku domácí uzavřou v 89. minutě, kdy po dalším samostatném úniku zamíří míč s odrazem od tyče do sítě našeho družstva podesáté, 10-0. V podstatě není co moc hodnotit. V závěrečné půlhodině jsme inkasovali 7 gólů a výsledek je takový jaký je.

Příště: Další zápas sehraje rezerva FK Vysočany / Šošůvka v sobotu 3. listopadu od 14 hodin proti Olomučanům. Hraje se na hřišti ve Vysočanech. Zveme všechny příznivce. 
Starší příprava:
Vysočany – Žijeme hrou B 5 : 0 (4 : 0) Václav Hejč 2, Matěj Kuběna 2 a Radim Jančík
Šošůvka – Žijeme hrou A 0 : 13 (0 : 4) 
Vysočany – Žijeme hrou A 2 : 10 (1 : 6) Václav Hejč a Radim Jančík
Šošůvka – Žijeme hrou B 7 : 6 (3 : 3) David Mikulášek 3, Adrian Opustil 2, Jakub Zouhar a Marek Odehnal

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše