FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9956×

 1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – TJ Vilémovice    2 : 1  (2 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Ševčík Pavel, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Maňoušek Jiří (83. Bezděk Luboš), Doležel Petr, Torda Jan (80. Vágner Lukáš), Hejč Jiří (93. Musil Zbyněk) – Petržel Aleš (46. Hejč Tomáš), Krátký Marek (92. Šindelka Stanislav)
Branky: Petržel Aleš a Hejč Jiří – Siegl Patrik
Nádherné slunečné počasí, společně s početnou diváckou kulisou, orámovalo úvodní mistrovské vystoupení hráčů FK Vysočany – Šošůvka v kalendářním roce 2019. Soupeřem nám byli fotbalisté z nedalekých Vilémovic, kteří patří ke spolufavoritům soutěže. Svoje kvality prokázali i v sobotním odpoledni na hřišti ve Vysočanech. Je třeba sportovně uznat, že hosté byli po většinu zápasu lepším mužstvem, vypracovali si rozhodně víc gólových příležitostí než domácí a po jeho skončení zřejmě odjížděli s pocitem, že si porážku nezasloužili. Jenže fotbal se nehraje na zásluhy, ale na góly a ten jediný, kterým až v nastaveném čase překonali dnes vynikajícího Valacha v naší bráně, jim zkrátka na nějaký ten bod nestačil. Na druhou stranu je však třeba pochválit naše hráče za bojovnost, nasazení i vůli uhrát dobrý výsledek. V souboji s tak silným protivníkem, kterým současné Vilémovice rozhodně jsou, to byly klíčové atributy.
Úvodní minuty naznačily, o čem dnešní zápas bude. Hosté disponující kvalitní sestavou prokazovali sílu v kombinaci a na našich hráčích bylo, jak se s rychlou hrou Vilémovic dokáží vyrovnat. Již v 5. minutě nám pořádně zatrne. To hosté předvedou rychlou souhru, která končí ideální přihrávkou z levé strany na rozběhnutého Kuropatu, ale pohotovou střelu útočníka soupeře vyráží vybíhající Valach nohou. Naši hráči vědomi si síly soupeře začnou, co do ofenzívy přece jen opatrněji, ale pomůžeme si standartní situací. V 9. minutě zahrává z pravé strany rohový kop Doležel, obrana Vilémovic nechá spoustu místa Petrželovi a Aleš na první pohled poměrně jednoduše posílá hlavou míč z osmi metrů do sítě, 1-0. Naše vedoucí branka soupeře zaskočí a ve 13. minutě může být ještě veseleji. Po akci Maňouška z pravé strany zakončuje uvnitř pokutového území pohotovou střelou Krátký, ta je sice zblokována obráncem, ale Marek se dostane znovu k míči a jeho následná prudká střela z patnácti metrů jen těsně míjí pravou tyč soupeřovy brány. Možná až přílišná euforie pak způsobí, že v 15. minutě může být srovnáno. Po centru z pravé strany naprosto opomeneme nabíhajícího záložníka Vilémovic, který však ze sedmi metrů zakončuje nad bránu. I dál se v první půli hraje pro diváky zajímavá partie. Hosty žene vpřed jednobranková ztráta a naši hráči zas využívají jakékoliv možnosti k protiútoku. Soupeř si s míčem rozumí a ve 23. minutě je k vidění utěšená rána z kopačky Kuropaty, který napřáhne z dvaceti metrů a míč se zastaví až o břevno Valachovy brány. Jinak právě gólman FK je ústřední postavou tohoto duelu. Ve 30. minutě se soupeř prokombinuje až před našeho brankáře, ale ten dokáže následnou střelu vyrazit. Vysunutá hra hostů je předzvěstí zranitelnosti tohoto způsobu hry. Některé nadějně vyhlížející akce nedokážeme až k nějakému zakončení dotáhnout, ale ve 43. minutě si vše vynahradíme. Na levé straně si Jirka Hejč narazí míč s Krátkým a rázem postupuje sám k brankáři, ten sice vyběhne, ale Jiří včas posílá míč vedle jeho těla podruhé do sítě Vilémovic, 2-0. V samém závěru prvního dějství ještě může zakončovat pronikající Petržel, ale při pokusu o zakončení se zraní a tak je jasné, že do druhé půle půjdeme se změnou v sestavě.
Úvod a prakticky prvních patnáct minut druhého dějství se nám moc nevyvedou. Hrajeme velice pasivně a dostáváme se až pod drtivý tlak soupeře. Takovou jedinou výjimkou je situace z 50. minuty, kdy Krátký využije nedorozumění mezi brankářem a obráncem, dostane se k míči, ale nedokáže ho přes bránícího hráče Vilémovic protlačit do sítě. Jinak je to však hra na jednu bránu s pouhým odkopáváním z naší strany. V 54. minutě máme i velké štěstí, když nabíhající hráč hostů hlavičkuje sám před Valachem a míč se odráží od břevna do zámezí. V 56. minutě se pak opět předvede Valach, jenž v krátkém sledu likviduje hned dvě vyložené šance soupeře. Z naší strany je to v podstatě čekání na gól. A ten může přijít. V 61. minutě zasáhne střela uvnitř pokutového území ruku Beneše a rozhodčí nařídí pokutový kop. K míči se postaví bývalý ligový hráč Brna Siegl, ale jeho prudká střela končí vedle pravé tyče Valachovy brány. Tento okamžik obraz hry přece jen změní. Hosté jsou ve svém náporu zastaveni a začneme se přece jen víc osmělovat. Hodně práce odvádí na pravé straně Maňoušek, jehož rychlost dělá soupeři velké problémy. A tak se čas Vilémovicím zkracuje při stále se neměnícím skóre. Hosté to už pak zkoušejí i střelami ze střední vzdálenosti, ale Valach je ve velké pohodě a nedopouští větší drama. V závěrečné fázi zápasu hrají hosté už vše na útok a velkou možnost mají v 89. minutě, kdy je na středu „velkého vápna“ zcela osamocený útočník Vilémovic, ale ani tentokrát si na vybíhajícího Valacha nepřijde. Tlak soupeře pak vyvrcholí v pětiminutovém nastaveném čase. V 94. minutě se dopustíme faulu před vlastní „šestnáctkou“ a Siegl ukáže, že zahozená penalta byla spíš výjimkou. Přímý kop zahraný z osmnácti metrů pošle přesně do pravého horního rohu Valachovy brány, 2-1. Mrzet nás to však nakonec nemrzí. Závěrečné desítky vteřin již odehrajeme v bezpečné vzdálenosti od naší brány a po posledním hvizdu rozhodcovské píšťalky se můžeme radovat z tohoto nesmírně cenného skalpu.
Příště: I v dalším utkání bude na naše hráče čekat soupeř z okresu Blansko. V sobotu 30. března 2019 zajíždíme na hřiště nováčka z Černé hory. Začátek zápasu je stanoven na 15:00 h. a věříme v podporu všech příznivců.
O nadcházejícím víkendu zahájí jarní část soutěže také B tým FK Vysočany – Šošůvka.. Ten nastoupí v neděli  31. března od 18 hodin na umělé trávě v Boskovicích proti místní rezervě.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše