FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9577×

1.B.:    FK Černá Hora - FK Vysočany / Šošůvka  A     1 : 1  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Ševčík Pavel (89. Zouhar Jan), Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Maňoušek Jiří, Doležel Petr, Torda Jan (71. Vágner Lukáš – 85. Bezděk Luboš), Hejč Jiří – Hejč Tomáš, Krátký Marek
Branky: vlastní – Tomáš Hejč
Č,K.:  Grenar (Černá Hora)
První „venkovní“ vystoupení čekalo naše hráče v Černé Hoře. Stejně jako před týdnem přálo tomuto střetnutí slunečné počasí a stejně jako před týdnem odcházelo jedno družstvo ze hřiště s pocitem, že mělo výsledkově na víc. Ovšem oproti minulé sobotě to tentokrát byli naši hráči. V průběhu celého zápasu (když můžeme litovat především první půle) jsme byli lepším týmem, který si vypracoval více gólových možností, ale tentokrát nám štěstěna nakloněna příliš nebyla. Domácí vsadili na bojovnost i důraz, a když k tomu připočteme i až nečekaně „hrbolaté“ hřiště, se kterým se zkrátka borci v bílých dresech dostatečně nevyrovnali, je výsledek takový, jaký je.
Hned první okamžiky zápasu naznačovaly, že dnešní duel moc krásy nepobere. Nerovný povrch moc kombinací po zemi nedovoloval, takže bylo oboustranně k vidění spousta nepřesností. Postupem času jsme přece jen začali získávat převahu a hra se nastěhovala na stranu domácích. Ti se na oplátku snažili prosadit nakopávanými míči na své útočníky, ovšem bez valného úspěchu. Po několika náznacích, o které se snažil především ve vzdušných soubojích silný Tomáš Hejč, přišla první větší možnost v 15. minutě. To rozehrál přímý kop z pravé strany Doležel, na míč si naběhl Beneš, ale v dobré pozici před bránou hlavičkuje mimo tři tyče. Hned o minutu později je k vidění ještě větší šance. Wágner přihrává přes obránce, který míč při pokusu o odkop netrefí a Tomáš Hejč rázem míří osamocen vstříc vybíhajícímu brankáři. Toho se pokusí přehodit, ale s ním bohužel přehazuje i bránu. Jinak jsou však fotbalisté na obou stranách s nějakým vytvářením si dramatických situací hodně skoupí. Ale jak jsem zmínil v úvodu, hrací plocha nějakým hezkým akcím rozhodně nakloněna není. Většina herních situací končí nepřesnou přihrávkou a tudíž ani jeden z brankářů nemusí řešit nic dramatického. Ve 30. minutě se můžeme prosadit ze vzduchu. Na centr z levé strany si naskočí osamocený Tomáš Hejč, ale bránu míjí. Gólu se přítomní diváci dočkají ve 35. minutě. Vstřelí ho naši hráči, ale je to jen chvilková radost. Doležel zahraje rohový kop z levé strany, do hlavičkového souboje s obránce jde Wágner a míč končí na levé tyči, kde jej posléze doráží do sítě Beneš. Proti našemu vedení je však pomezní rozhodčí, který Michalovi odmává ofsajd. Situace na první pohled hodně zvláštní, ale rozhoduje rozhodčí, takže branka neplatí a pokračuje se. Když už to vypadá, že do poločasu rozhodně ke změně skóre nedojde, přichází hodně nešťastná situace pro náš tým. Ve 42. minutě nakopnou domácí míč na svého útočníka, od něj se balon odrazí před Tomáše Vágnera a náš obránce ve snaze odkopnout, doslova prostřeluje brankáře Valacha, který si sice na míč sáhne, ale mimo tyč už jej vytlačit nedokáže, 1-0. Přece jen veselejší odchod do kabin pak může zajistit Doležel. Ve 45. minutě pronikne po pravé straně Maňoušek, přihraje do pokutového území Jiřímu Hejčovi, ten přiklepne právě nabíhajícímu Doleželovi, ale Petr míč dokonale netrefí a jeho tečovaná rána končí v rukou brankáře.
Vstup do druhé půle moc povedený nemáme. Ve 48. minutě můžeme navíc inkasovat, když hráč domácích využije nedorozumění mezi Valachem a Benešem, dostane se k míči, ale naštěstí míří nad bránu. Ani v dalších minutách se nám hra příliš nevede. Domácí jsou důrazní a tak se velice obtížně prosazujeme. Až v 59. minutě se po vyhraném souboji Tomáše Hejče dostane k zakončení Krátký, ale míč má „na dlouhou nohu“ a nedokáže jej usměrnit vedle vybíhajícího gólmana. Na druhou stranu si pak musíme dávat pozor na brejky domácích, ale obrana v čele s Valachem nějaký větší problém nepřipouští. V 66. minutě má pak po rozehrané standartní situaci gól na kopačce Ševčík, který stojí sám před brankářem. Bohužel místo rychlé střely volí zpracování a míč mu odskočí. V 71. minutě je pak vyloučen hráč domácích a naskytne se nám možnost hrát přesilovku. Ovšem při hře není rozdíl jednoho muže příliš vidět. A tak se prosadíme ze standartní situace. V 76. minutě zahraje přímý kop z levé strany střídající Lukáš Vágner, nejvýše se u vzdálenější tyče „vyšplhá“ do vzduchu Tomáš Hejč a přesnou hlavičkou zamíří přes brankáře k protilehlé tyči, od které se míč odrazí do sítě, 1-1. Rázem vycítíme šanci na tři body a můžeme je mít. V 81. minutě se po další rozehrané standartní situaci prosadí ve vzduchu opět Tomáš Hejč, míč se odrazí před Tomáše Wágnera, který však pouze trefuje břevno odkryté brány. V závěrečné fázi zápasu se sice snažíme o rozhodující gól, ale dnes nám to zkrátka před bránou moc nejde. Navíc domácí ani v deseti jen nebrání a můžeme být rádi, když rozhodčí v 84. minutě nevyhodnotí souboj naší obrany s hráčem Černé Hory jako penaltový. No a jelikož v samém závěru nedosáhne před bránou na přihrávku od Bezděka ani jeden z našich hráčů a na druhé straně zvládneme i poslední standartní situaci domácích bez pohromy, rozejdou se obě družstva po závěrečném hvizdu rozhodčího svorně s jedním bodem v kapse.
Příště: Za týden v sobotu 6. dubna se představí hráči našeho A týmu v domácím prostředí. Tentokrát to bude na hřišti v Šošůvce, když od 15:30 h. přivítáme soupeře z Medlánek. Zveme samozřejmě všechny příznivce.


OP:  FC Boskovice B - FK Vysočany / Šošůvka B    4 : 1  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Krátký Marek – Nemeškal Petr, Petlach Radek, Odehnal Jiří, Zouhar Jan – Petr Lukáš (72. Hasoň Martin), Musil Zbyněk, Mikulášek Michal (46. Knödl Michal), Šindelka Stanislav – Razák Antonín
Branky: Havlíček Jan, Jordánek Michal, Stara Jan a vlastní – Knödl Michal
V nedělním podvečeru nastoupili hráči naší rezervy pod boskovickým hradem proti místní rezervě. Ta měla v sestavě několik hráčů A týmu, tudíž oproti našemu družstvu složenému především z hráčů starších ročníků společně s kluky z „malé kopané K 20“, byla v roli obrovského favorita. Přes nešťastný úvod jsme však předvedli až nečekaně srdnatý výkon. Ano, soupeř měl poměrně dost možností, ale v brance nám vypomohl Jarda Valach, který přesvědčil i v neděli, že má na začátku jarní části velmi dobrou formu, obranu jistil Marek Krátký a v záloze zastavoval útoky domácích hráčů především Zbyněk Musil. Pochválit je však potřeba i ostatní hráče, jelikož se obrovského favorita nezalekli a Boskovice jsme drželi až do závěrečné fáze zápasu (nutno přiznat, že i s pomocí štěstí) v napětí.
Samotný úvod zápasu nevypadá pro naše barvy vůbec dobře. Hned z první vážnější akce ve 2. minutě přichází centr z levé strany, útočník Boskovic sice na tuto přihrávku nedosáhne, ale od za ním se vracejícího Petlacha se míč nešťastně odráží do naší sítě, 1-0. Asi nic horšího nás nemohlo na začátek potkat a tak se čekalo, co bude dál. Domácí měli očekávanou převahu, ale naši hráči hráli velice obětavě. Navíc měli za zády jistého Valacha, který v první půli zlikvidoval tři vyložené šance domácích. Když se k tomu připočte poměrně nepřesné zakončení v podání domácích, i vcelku dobrou práci defenzívy, tak jsme byli stále ve hře. Navíc zhruba od pětadvacáté minuty je k vidění spíše trápení domácích, kteří většinu akcí překombinují a tím naší obraně usnadní práci. V ofenzívě toho sice moc nepředvedeme a nedá se říct, že bychom si vypracovali vážnější možnost (i když náznaky, bohužel bez finální fáze, by se najít daly), ale jednogólová ztráta není dle průběhu špatná.
Do druhé půle vstoupí domácí se snahou o brzké rozhodnutí. Bohužel ve 49. minutě se Havlíčkovi podaří střela zpoza „šestnáctky“, Valach o něco později zareaguje a míč končí v pravém dolním rohu jeho brány, 2-0. Ovšem hned o minutu později se podaří hezká akce i nám. Razák, který se celý zápas rve v útoku s obranou domácích, vybojuje v souboji míč, přihraje Zouharovi, ten ideálně vysune volného Knödla a Michal svůj náběh na brankáře z levé strany zakončí přesným obstřelem končícím u jeho levé tyče, 2-1. A v 55. minutě může být ještě veseleji. Trestný kop z levé strany zahrává Krátký a jeho prudká střela z dvaceti metrů (i když poměrně z úhlu) se odráží do venkovní strany tyče do zámezí. Domácí následně ještě více posílí ofenzívu, ale je to pořád stejná písnička. Jejich akce zastaví buď obrana, případně Valach v naší bráně. Až v 69. minutě přijde další poněkud smolný okamžik, když Lukáš Petr na pravé straně našeho pokutového území podkopne kličkujícího záložníka soupeře a je nařízena penalta. Jarda míří k levé tyči, míč z bílého puntíku k té pravé a domácí vedou 3-1. Dvougólový rozdíl je pro nás zkrátka moc. Domácí kontrolují hru a v 85. minutě se jim povede ještě jedna hezká akce, když po úniku po pravé straně následuje přihrávka před bránu a osamocený Stara nemá problém se zakončením, 4-1. Zbytek hracího času se již jen dohrává a po závěrečném hvizdu rozhodčího se mohou domácí radovat ze zaslouženého vítězství.
Příště: Další nelehký soupeř bude fotbalisty béčka čekat v neděli 7. dubna od 15:30 h. ve Vysočanech. To přijede vedoucí celek tabulky z Rudice. Zveme příznivce fotbalu i na toto utkání.

 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše