FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 10556×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Svratka Brno  B    8 : 1  (3 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan (71. Hejč Tomáš), Hejč Jiří – Sychra Tomáš, Krátký Marek (64. Bezděk Luboš)
Branky: Sychra Tomáš 4, Doležel Petr 2, Petržel Aleš a Torda Jan – Měřínský Petr
V sobotním odpoledni přivítali naši hráči na hřišti v Šošůvce rezervu Svratky Brno. V podzimním zápase jsme z Brna odjížděli s porážkou 0-5, bylo tedy co oplácet a navíc jsme při současné výsledkové nepohodě (kdy jsme v posledních pěti střetnutích nedokázali zvítězit) potřebovali konečně potěšit svoje příznivce. Utkání, které se prakticky celé hrálo za deště, jsme zvládli nad očekávání dobře. Sice jsme si opět neodpustili chybu v úvodu, která soupeře dostala hned v první minutě do vedení, ale poté jsme dění na hřišti naprosto jednoznačně ovládli a protivníka, který toho zas tak moc nepředvedl, jsme prakticky k ničemu nepouštěli. Střelecky se zaskvěl autor čtyř branek Tomáš Sychra, a přestože by se na našem výkonu daly najít nedostatky, tak nám to nezabránilo k dosažení drtivého vítězství.
Stejně jako v posledním domácím střetnutím s Lipovcem nám uteče úvod. Již v první minutě podniknou hosté útok po pravé straně, na následný centr si pak v našem pokutovém území naběhne naprosto nehlídaný útočník Svratky a ze šesti metrů posílá hlavou míč do Valachovy brány, 0-1. Tento šokující začátek nás na pár minutek „rozhodí“, ale brzy se oklepeme a začneme soupeře výrazně přehrávat. Ten však v první půlhodině hraje v obraně velice koncentrovaně a našim hráčům se nedaří žádná finální přihrávka, která by defenzívu Svratky zaskočila. Jediným pohledným momentem je tak střela Jirky Hejče z osmnácti metrů, kterou gólman hostů dokáže vyrazit na rohový kop. Soupeř se dopředu nikterak nehrne, ale dva, tři náznaky akcí nevypadají vůbec špatně. Jinak se však hraje převážně na polovině hostů. Sice máme míč prakticky stále ve svém držení, ale chybí moment překvapení a také více pohybu. Dočkáme se až ve 29. minutě. Krátký posune z levé strany míč před bránu, kde jde do souboje s obráncem i brankářem Petržel, jeho první pokus je sice sražený, ovšem Aleš se dostává k dorážce a povedenou střelou přes hlavu, která zapadne přesně k pravé tyči, srovná stav duelu, 1-1. Rázem z našich hráčů spadne nervozita a začneme si tvořit i střelecké možnosti. Ve 33. minutě po rozehraném rohovém kopu vyskočí nejvýše Beneš, ale posílá míč nad břevno. Dlouho nás to však mrzet nemusí. Hned o minutu později vykopává od své brány Valach, jednomu z obránců se „povede“ odkop tak, že přihrává přímo k nohám rozběhnutého Tordy a Janek tvrdou střelou z patnácti metrů posílá míč k levé tyči soupeřovy brány, 2-1. No a ve 35. minutě už je rozdíl dvougólový. Sychra využije svého důrazu v souboji se stoperem hostů, odebere mu míč a postupuje z pravé strany sám na brankáře. Jeho první střelu sice dokáže gólman vyrazit, ovšem Tomášova „opakovačka“ je již přesná a tak během pár desítek vteřin dokonale převrátíme zápas na svoji stranu, 3-1. V těchto fázích se hraje vyloženě před pokutovým územím Svratky a ve 37. minutě je zde další šance. To se Doležel dostane až před brankáře, ten jeho střelecký pokus „na dlouhou nohu“ sráží před „velké vápno“ přímo ke Krátkému, ale Marek se poněkud ukvapí a poloodkrytou bránu rychlou střelou míjí. Zbytek prvního poločasu pak odehrajeme v bezpečné vzdálenosti od naší brány, ale do nějaké další gólové příležitosti se už nedostaneme.
Druhá půle se už prakticky celá nese za naší územní převahy. V 50. minutě adresuje Petržel přihrávku na Sychru a náš útočník postupuje z pravé strany sám na brankáře, ale bohužel zakončení se mu nevyvede, jelikož přestřelí bránu. O minutu později k vidění asi největší možnost hostů ve zbytku zápasu. Po centru z pravé strany se dostane k zakončení útočník Svratky, ale míjí levou tyč Valachovy brány. Jinak je to však hra na jednu bránu a nejvíce se v naší útočné aktivitě vyžívá Sychra. Ten se v 54. minutě po přihrávce od Škvareniny vyhne ofsajdové pasti, následně i vybíhajícímu brankáři a střelou do prázdné brány definitivně zlomí jakýkoliv odpor soupeře, 4-1. V 57. minutě je to opět náš rychlý útočník, jenž se zjeví před gólmanem Svratky, ale tentokrát je úspěšnější host z Brna. O minutu později je vidět trochu kuriózní situace, když z pravé strany takřka od brankové čáry přihrává Krátký a míč letící metr před bránou mine hned dvojice našich hráčů. Nic to však nemění na obrazu hry. Hostům evidentně docházejí síly a hráči FK jsou stále při chuti. To dokumentuje parádní akce ze 72. minuty. Hejč se uvolní ne levé straně, přihraje před „šestnáctku“ střídajícímu Bezděkovi, jenž nelení a elegantní zadovkou sklepne míč pro Doležela, který posílá míč ze sedmnácti metrů do levého horního rohu brány Svratky, 5-1. Další finální přihrávku připraví Bezděk v 80. minutě pro Sychru. V pravý čas vysune Tomáše mezi obránce a po Sychrově přesném zakončení vedle vybíhajícího gólmana svítí na ukazateli skóre stav 6-1. Hosté už hrají v závěru značně chaoticky, což dokumentuje nedorozumění mezi brankářem a obránci v 84. minutě. Gólman při snaze o rozehru trefí atakujícího Sychru a Tomáš si prakticky dojde s míčem na kopačce do prázdné brány pro svůj dnešní čtvrtý gól, 7-1. Ani to však není konec brankostroje. V 89. minutě získá po chybě v rozehrávce hostů míč Doležel, prakticky nikým neatakován proběhne středem hřiště a z osmnácti metrů umístí svůj projektil do pravého horního rohu brány nešťastného gólmana Svratky, 8-1. Hlavní rozhodčí už pak nijak utkání nenatahuje a tak si můžeme, i když notně promočení, užít zasloužené ovace našich příznivců.
Příště: V neděli 12. května se naše áčko představí v Křenovicích na Vyškovsku. Začátek střetnutí je stanoven na 17:00 h. 

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – SK Jedovnice    1 : 1  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petr Lukáš, Wágner Tomáš (65. Hejč Jiří), Bezděk Luboš, Zouhar Daniel – Kašpárek Filip (81. Odehnal Jiří), Beneš Michal, Petržel Aleš, Krátký Marek, Maňoušek Jiří – Mazáč Robin (67. Baláž František)
Branky: Petržel Aleš – Blatný Tomáš
Účastníka I.B. z loňské sezóny hostilo naše béčko v nedělním nezvykle chladném májovém odpoledni. Hrál se dramatický zápas, kde jsme sice vyhráli první poločas, ale v tom druhém jsme byli místy až pod drtivým tlakem soupeře. Naštěstí brankář Valach potvrdil dobrou formu a navíc s ním oproti minulému domácímu vystoupení hrála i konstrukce jeho brány. Takže v celkovém kontextu musíme brát tento bod jako plusový.
Samotný úvod střetnutí je takový neslaný – nemastný. Favorit z Jedovnic má sice převahu, ale přes naši konsolidovanou defenzívu, kdy středovou osu máme postavenu na hráčích ošlehanými krajskou soutěží, se prosazuje velice těžko. Hosté tedy volí formu nákopů do křídelních prostor, ale jak Danek Zouhar, tak Lukáš Petr potvrzují, že jejich výkon minulý týden v Olešnici nebyl náhodný, nepřidělávají si zbytečné starosti, zkrátka na kraji obrany přes snahu soupeře „nehoříme“. Jediný vážnější problém před Valachovou bránou je k vidění v 11. minutě, kdy vznikne poměrně velký zmatek, ale nikdo z hostujících hráčů se k pořádnému zakončení nedostane. Sami se ve hře dopředu spoléháme hlavně na Maňouška, který je schopen se rychlostně prosadit po pasech zpoza naší zálohy. Dlouhé minuty ale není k vidění situace, která by se dala nazvat gólovou. Ovšem ve 28. minutě si naběhne na pravé straně na přihrávku Petržel, je sice faulován, ale tento atak ustojí, předává Benešovi a přes Mazáče se míč opět vrátí k Alešovi, který ho poté bezpečně posílá z devíti metrů k levé tyči brány Jedovnic, 1-0. Vedení je povzbudivé, ale nemusí nám vydržet dlouho. Ve 34. minutě se předvede Valach, jenž vyráží střelu z přímého kopu ze vzdálenosti devatenácti metrů na rohový kop. Ten Jedovnice zahrají z levé strany a míč proletí přes celou bránu, aby se od vzdálenější tyče odrazil zpět do pole. V první půli se snažíme hrát s hosty vyrovnanou partii a ve 38. minutě můžeme i navýšit vedení. Maňoušek unikne obráncům, před brankářem se ještě pokusí o rozehrávku, ale ta není tak přesná, tudíž ji defenzíva hostů dokáže pokrýt. Závěr prvního poločasu je pak v režii hostů. Ti se tlačí před naši bránu, ale sráží je hodně nepřesností.
Začátek druhého dějství se nám nepovede. Ve 47. minutě zahrávají hosté přímý kop z devatenácti metrů, následná Blatného střela proletí zdí a Valach může jen vyčítavým pohled zpražit obránce, před tím, než vytáhne míč ze své sítě, 1-1. S postupem času je evidentní, že našim hráčům docházejí síly a režii zápasu má v moci soupeř. V 56. minutě je k vidění další hezký fotbalový moment ze strany Jedovnic, kdy po střele z přímého kopu ze vzdálenosti dvaadvaceti metrů se jen rozezvučí břevno naší brány. Už nedokážeme účinně podporovat vlastní útočnou snahu a spíše se jen bráníme. Ovšem poměrně úspěšně. Tlak Jedovnic sílí s blížícím se závěrem a hodně tomu napomůže absence Tomáše Wágnera, jehož nevybíravým zákrokem pošle ze hřiště Lehotský. Musíme přeskupit řady a v 72. minutě předvádí Valach fantastický zákrok, když nohou vyráží střelu ze šesti metrů, kterou už většina přítomných viděla v síti. Soupeř jde za vítězstvím opravdu důrazně a hodně akcí se nám daří zastavovat jen obětavostí. V 86. minutě však nestačíme na rychlou kombinaci z levé strany, soupeřův hráč míří vstříc našemu brankáři, ale Jarda zachová chladnou hlavu a tuto jasnou možnost likviduje. V 90. minutě pak máme i štěstí, když se tečovaná střela z přímého kopu vznese nad bezmocného Valacha a po odrazu od břevna skončí metr před brankovou čarou. Samotný závěr je pak poněkud nervózní, k vidění je i několik potyček a tak rozhodčí raději střetnutí po uplynutí jedné nastavené minuty ukončí a definitivně tak rozhodne o dělbě bodů.
Příště: V neděli 12. května zajíždí naše rezerva do nedalekého Sloupu. Toto utkání má úvodní výkop v 17:00 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zobrazit vše