FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8941×

I.B.:   FK Vysočany / Šošůvka  A – TJ Dražovice   4 : 2  (3 : 1)

Sestava: Konečný David – Bezděk Luboš, Hejč Tomáš, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Grmela Miroslav (58. Zouhar Daniel), Doležel Petr, Šebela Martin (46. Šindelka Stanislav) – Beneš Michal, Torda Jan
Branky: Petržel Aleš, Bezděk Luboš, Torda Jan a Beneš Michal –  Pelc Tomáš 2
Naše Áčko se v tomto ročníku rozloučilo s domácí půdou ve Vysočanech, a i když to byla rozlučka vítězná, tak předvedená hra neodpovídala naší představě.
Naše nejpovedenější akce přišla již v 6. minutě, když se po krásné kombinaci dostal k míči Petržel a přesnou střelou otevřel skóre dnešního utkání 1-0. Jinak však hra domácího FK postrádala větší chuť a tak to byli spíše hosté, kteří drželi míč na svých kopačkách. Jenže jejich snahu úspěšně mařil vlastní gólman, který dnes neměl svůj den. Nejprve si v 28. minutě srazil míč do vlastní sítě z trestného kopu, který z půlící čáry zahrával Bezděk, 2-0. Další chyba přišla v 37. minutě. Centrovaný míč do šestnáctky hostující brankář vyrazil pouze před sebe přímo na nabíhajícího Tordy a ten ranou rozvlnil síť za jeho zády, 3-0. Soupeř ještě vykřesal jiskřičku naděje, když se ve 43. minutě dokázal prosadit hostující Pelc a uzavřel tak skóre první půle na konečných 3:1 pro domácí.
Druhá půle se nesla v duchu té první. Hostující hráči se snažili s nepříznivým stavem něco udělat a naši fotbalisté se už nejspíš viděli u televize při fandění národnímu týmu na mistrovství světa v hokeji. I tak jsme si v 74. minutě připsali čtvrtou branku zásluhou Beneše, 4:1.Poslední branka padla v 87. minutě po naší chybě v rozehrávce, když se dnes podruhé prosadil hostující Pelc, 4-2.  
Příště: V dalším zápase se naši hráči představí na hřišti soupeře. Tentokrát to bude v Čebíně, kde hrajeme v neděli 2. června od 15:30 h.

 

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – B ořitov    0 : 1  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petlach Radek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor, Zouhar Daniel (50. Petr Lukáš) – Šindelka Stanislav, Bezděk Luboš, Slouka Tomáš, Krátký Marek (31. Kašpárek Filip – 86. Odehnal Jiří), Šebela Dominik – Baláž František
Branky: Vágner Aleš
V hodně kombinované sestavě jsme čelili v nedělním odpoledni fotbalistům z Bořitova. Přes nadějné záblesky z úvodu jsme se po většinu zápasu především bránili trvalému tlaku soupeře, když především brankář Valach byl pro hosty hodně dlouho nepřekonatelnou překážkou. Bohužel jsme deset minut před koncem přece jen inkasovali, a i když jsme v nastaveném čase nebyli daleko od remízy, tak se o záchranu budeme muset porvat v některém ze zbývajících třech zápasů.
V úvodu zápasu jsme v ofenzívě hodně sázeli na Krátkého, který již ve 2. minutě využil nepřesnosti hostující obrany a snaží se pohotovou střelou ze sedmnácti metrů přehodit brankáře Bořitova, což se mu však nepovede. Ve 4. minutě se pak poprvé předvede brankář Valach, jenž likviduje samostatný průnik hráče soupeře. Hned o minutu později je rušno na druhé straně. Krátký si všimne vysunutého gólmana hostů a z poloviny hřiště posílá k jeho bráně dalekonosnou střelu, která se bohužel odrazí od břevna zpět do pole. S přibývajícími minutami se pak začneme dostávat pod tlak. Hosté jsou individuálně dobře vybaveni a tak nás stojí poměrně velké úsilí odolávat jejich nájezdům. Ale naše defenzivní činnost opřená o dvojici stoperů Wágner – Škvarenina působí kompaktně a tak se Bořitov do zakončení prosazuje velice těžce. No, a když už se mu to povede, tak Valach dokáže zasáhnout, jako například v 19. minutě, kdy dokáže zastavit přihrávku osamoceného útočníka, jenž hledá svého volného spoluhráče. Po odstoupení Marka Krátkého se naše ofenzivní činnost sníží na minimum a tak se hraje především před naší bránou. Ve 36. minutě se opět předvede Valach, jenž likviduje povedenou ránu z osmnácti metrů. S vypětím všech sil pak uhájíme remízový stav až do poločasu.
Chvíli po začátku druhé půle hřiště opustí pro zranění i Zouhar, ale nic nevzdáváme. Hraje se sice stále na naší polovině, ale odoláváme. V 55. minutě je pak vidění obrovská šance Bořitova, kdy hosté už posílají míč za překonaného Valacha, ale na brankové čáře stojící Petlach dokáže zasáhnout. Ačkoliv je tlak místy až drtivý, nedokáží se hosté dostávat do vyložených šancí. Hrajeme velice obětavě a očima posunujeme časomíru dopředu. V 75. minutě pak Valach likviduje další tutovku, když vyráží mimo tyče střelu ze čtrnácti metrů.  Někdy máme i štěstí, když soupeř nedokáže zvolit to správné řešení. 78. minutě pak můžeme udeřit. Po průniku Wágnera střílí po jeho přihrávce z hranice „šestnáctky“ Bezděk, jenže míří pouze doprostřed brány. A tak se prosadí v 80. minutě hosté. Z druhé vlny si za naši obranu naběhne obránce Bořitova, aby vybíhajícího Valacha následně přízemní ranou prostřelil, 0-1. V závěru přece jen vytáhneme hru a Bořitov začne bránit těsné vedení. Do největší šance se pak dostaneme až v nastaveném čase. Škvarenina rozehraje přímý kop, za obranu si naběhne Petlach, ale ze sedmi metrů posílá hlavou míč vedle levé tyče brány soupeře. Škoda, jelikož jen pár vteřin poté rozhodčí celý zápas ukončí.
Příště: V neděli 2. června zajíždí naše rezerva do Letovic, kde bude od 16:00 h. čelit, na největším hřišti v soutěži, domácím fotbalistům.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše