FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9236×

 1.B.: Tatran Kohoutovice - FK Vysočany / Šošůvka  A    2 : 5  (2 : 1)

Sestava: Konečný David (46. Valach Jaroslav) – Bezděk Luboš, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor (74. Šebela Martin) – Petržel Aleš, Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří – Sychra Tomáš, Krátký Marek (56. Hejč Tomáš)
Branky: Kajanovič Adam a vlastní –  Torda Jan, Krátký Marek, Sychra Tomáš, Hejč Tomáš a Bezděk Luboš
Netradičně v sobotním dopoledni zakončili sezónu hráči našeho áčka. Do Kohoutovic nejeli rozhodně v roli favorita a ve chvíli, kdy se ještě v průběhu prvního poločasu dostali domácí do dvougólového vedení, tak by našemu konečnému úspěchu věřil asi málokdo. Ovšem skvěle takticky zvládnutá druhá půle přinesla v našem podání hned čtyři branky a tím i tříbodový import, který nám v konečném účtování zajistil výborné 6. místo v tabulce.
Domácí mužstvo Kohoutovic má tým složený z mladých fotbalistů, což byl aspekt, který ve spojení s poměrně rozlehlou hrací plochou i velkým teplem, přece jen mohl vzbuzovat u našich hráčů respekt. Ovšem od úvodních minut se v nijak závratném tempu nehraje. Domácí jsou sice možná o nějaké to procento častěji u míče, ale sami si žádnou šanci vypracovat nedokáží. Tu jedinou jim nabídneme v 7. minutě sami, když po naší lehké ztrátě ve středu hřiště zakončuje před bránou hráč Kohoutovic, ale z deseti metrů bránu míjí. Fotbalisté FK se snaží prosadit především díky rychlosti Sychry, máme několik náznaků dobře rozběhnutých akcí, ale k vážnějšímu zakončení to nevede. Smolný okamžik si pak prožijeme ve 24. minutě. Po průniku hráče Kohoutovic z levé strany následuje přihrávka před bránu a vracející se Bezděk si srazí míč do vlastní sítě, 1-0. Ve 32. minutě pak může být ještě hůř. Naši hráči rozehrávají přímý kop na polovině hřiště, soupeřův hráč stojící snad tři metry od místa přestupky zasáhne cíleně do naší rozehrávky, rozhodčí k údivu všech nechá pokračovat ve hře a nabíhající útočník běží z levé strany vstříc Konečnému. Toho sice obstřeluje, ale míč se naštěstí odrazí od tyče. Hra je v této fázi z naší strany nervózní a doplatíme na to ve 37. minutě. Necháme příliš prostoru záložníkovi Kohoutovic, ten střílí z dvaceti metrů a trefuje přesně pod levý horní roh Konečného brány, 2-0. V tu chvíli to s námi nevypadá dobře, ale hned ve 38. minutě dochází ke změně stavu v náš prospěch. Sychra unikne obraně, je faulován v pokutovém území a kope se penalta. Míče se ujme Torda a bezpečně posílá svoji střelu z bílého puntíku k jedné tyči, zatímco gólman skáče k té druhé, 2-1. Ve zbývajícím čase prvního dějství jsme následně aktivnějším týmem, ale bez jakéhokoliv náznaku zakončení.
Do druhého poločasu oba týmy vymění gólmany a první má práci ten náš. Ve 49. minutě se na něj řítí z pravé strany útočník, ale Valach včas vybíhá a tuto možnost likviduje. V 51. minutě má možnost se předvést i nový brankář domácích, ale k naší velké radosti bez valného úspěchu. Sychra vybojuje na polovině soupeře míč, předloží jej Doleželovi, ten posouvá rychlou příhrou na Krátkého, no a Marek z devatenácti metrů pohotovou střelou přehazuje špatně postaveného gólmana Kohoutovic, 2-2. Srovnání domácí dokonale zaskočí a najednou nevědí co hrát. V defenzívě pracujeme pozorně, výborně vyplňujeme prostory a dokonale tak eliminujeme kombinační hru domácích. V 55. minutě můžeme výsledek otočit. Škvarenina naběhne na levou stranu, posílá perfektní centr před bránu na volného Petržela, bohužel Alešovi se nepovede první dotek a tak i když se ještě dostane k zakončení, míč končí mimo tyče brány soupeře. V 57. minutě zahraje rohový kop z pravé strany Bezděk, ve vzduchu se prosadí k hlavičce Torda, ovšem bránu míjí. V druhé půli hrajeme velice dobře pozičně, a ačkoliv mají Kohoutovice šikovné hráče, před bránou jsou to hráči FK, kteří jsou nebezpeční. Definitivní obrat se nám povede v 64. minutě. Jirka Hejč vyšle na levé křídlo rozběhnutého Škvareninu, Libor „posadí“ svůj centr dokonale na hlavu Sychrovu, aby následně cestu míče z Tomášovy hlavy zastavila až síť, 2-3. Domácí jsou čím dál tím více nervóznější a tak poměrně bezpečně svoje těsné vedení hlídáme. Až v 77. minutě se protáhne naší obranou záložník Kohoutovic, ale ze čtrnácti metrů míří mimo pravou tyč. S přibývajícími minutami jsme blíž a blíž cennému vítězství, ale nakonec se ani nemusíme o tři body strachovat až do konce. V 86. minutě zahraje rohový kop z levé strany Doležel, na přetažený centr si na vzdálenější tyči naskočí Tomáš Hejč a z blízka bezpečně posílá míč do sítě, 2-4. Pro domácí to ještě ale není konec. V 90. minutě se k přímému kopu na pravé straně ze vzdálenosti jednadvaceti metrů postaví Bezděk, aby přízemní střelou vyslanou k pravé tyči „vyškolil“ domácího brankáře popáté, 2-5. Závěrečný hvizd rozhodčího pak jen stvrdí naše konečné umístění v horní polovině tabulky se ziskem 39 bodů.

 

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – FK Adamov    3 : 1  (2 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Petlach Radek, Bezděk Luboš, Beneš Michal, Zouhar Daniel – Šebela Martin (88. Mrázek Petr), Grmela Miroslav, Doležel Petr, Knödl Michal – Zouhar Jan (86. Hejč Jiří), Hasoň Martin (83. Odehnal Jiří)
Branky: Doležel Petr, Knödl Michal a Zouhar Jan – Dáňa Lubomír
V nedělním odpoledni jsme se na hřišti v Šošůvce, při zápase naší rezervy, definitivně rozloučili se sezónou 2018/19. Soupeřem nám byl celek z Adamova a hrálo se o konečné 12. místo v tabulce. Ačkoliv už ani jednomu z družstev nešlo o nic zásadního, tak rozhodně nebylo k vidění nějaké „pouťové“ střetnutí. Když pak vezmeme v potaz celých devadesát minut, tak byl soupeř lepším celkem. Jenže na rozdíl od něho jsme dokázali využít některé své šance a navíc měli naši hráči za zády skvělého Valacha, který jen potvrdil, že jarní část odehrál ve výborné formě.
Začátek střetnutí není z naší strany vůbec špatný a už ve 2. minutě se dostane k nadějné hlavičce Šebela, ale gólman Adamova je na svém místě. S přibývajícím časem prvního dějství jsou to však hosté, kteří jsou víc nebezpeční. V 5. minutě se blýskne jejich hráč individuální akcí, když si v pokutovém území poradí se dvěma obránci a máme štěstí, jelikož střílí v jasné pozici mimo tři tyče. Soupeř je pohyblivější a kombinačně zdatnější, ovšem naše defenzíva pracuje spolehlivě a tak se nejedná o žádnou přehlídku brankových šancí. Naopak v 18. minutě se změní skóre v náš prospěch. Po Petlachově dlouhém autovém vhazování jde v pokutovém území do souboje s obráncem Beneš, míč následně propadne k volnému Doleželovi a Petr pohotovou střelou z deseti metrů zamíří pod břevno brány Adamova, 1-0. Velice rychle však může být srovnáno. Ve 21. minutě se na levé straně prosadí útočník hostů, ale Valach je v přímém souboji úspěšnější, když míč chytá. Hosté přidávají na obrátkách a tlačí nás před vlastní „šestnáctku“. Ve 26. minutě vznikne obrovský závar před naší bránou a míč směřující do sítě vykopává z brankové čáry Beneš. Soupeř zahrává několik standartních situací a ve 27. minutě máme i štěstí, když osamoceně hlavičkující hráč Adamova míjí bránu. Paní štěstěna nás ale opustí ve 29. minutě. Po rozehraném přímém kopu z levé strany změní před Valachem směr letu míče hlavičkující Dáňa a je srovnáno, 1-1. Hosté jsou dál aktivnějším týmem. Naši hráči mají problém podržet míč na polovině soupeře a tak jsme pod tlakem. Ve 34. minutě pak předvádí další skvělý zákrok Valach, jenž po naší chybě v rozehrávce likviduje další náběh osamoceného protihráče. Domácí naopak vytěží z minima maximum. Ve 39. minutě získá na pravé straně Grmela obětavým skluzem zdánlivě ztracený míč, přihrává před bránu, kde jej Hasoň pustí za sebe na nabíhajícího Knödla a Michal netradičně pravou nohou z devíti metrů zamíří neomylně k levé tyči brány Adamova, 2-1. V závěru první půle jsou to pak naši hráči, kteří se tlačí za další vstřelenou brankou a ve 45. minutě k ní chybí hlavičkujícímu Benešovi snad milimetry.
V druhém poločase se začíná zdát, že hostům docházejí síly. Jejich aktivita je pryč a hraje se vyrovnané střetnutí, kdy nám stačí pozorně bránit a pokusit se o výpady. V 51. minutě pak můžeme přímo z výkopu brankáře Valacha skórovat. Míč totiž přeletí obránce a zakončující Šebela v dobré pozici bránu míjí. V 58. minutě má po centru z levé strany „gól na hlavě“ Hasoň, ale míč dobře netrefí a dobíhající Šebela už zakončit nedokáže. V 63. minutě přijde definitivní rozhodnutí. Zkušený Grmela využije rozhozené defenzívy Adamova a vysílá směrem k brance Hanse Zouhara, který po náběhu z pravé strany naprosto s přehledem prostřeluje vybíhajícího brankáře Adamova, 3-1. Hned o minutu později může přidat branku i druhý z našich útočníků. Hasoň střílí z jedenácti metrů pohotově, avšak nepřesně. V 66. minutě je na druhé straně k vidění brankářský zákrok roku na našem hřišti. Útočící hráči soupeře vyšachují naši obranu, jeden z nich již střílí ze tří metrů do odkryté brány, kde se však naprosto nečekaně zjeví ruce brankáře Valacha, které míč vyráží mimo tyče. Jarda si následně může vyslechnout naprosto zasloužený potlesk tribun. No a ten se zopakuje i v 69. minutě, kdy náš gólman vyráží nad břevno střelu z přímého kopu, jenž míří do levého horního rohu jeho brány. Poslední dvacetiminutovka se již odehrává v takovém poklidném tempu. Hosté jakoby postupně rezignovali, našim hráčům průběžné vedení stačí a tak se v podstatě jen čeká na to, až hlavní sudí svým posledním písknutím do píšťalky ukončí tuto sezónu.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše