FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9852×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – AC Lelekovice    0 : 0 

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Hejč Tomáš, Škvarenina Libor, Svoboda Dixie (85. Ševčík Pavel) – Šebela Dominik (90. Šindelka Stanislav), Bezděk Luboš, Grmela Miroslav (42. Beneš Michal), Hejč Jiří -  Sehnal Luděk (82. Razák Antonín), Krátký Marek

V horkou poslední srpnovou sobotu hostili naši fotbalisté ambiciózního nováčka z Lelekovic, který již v prvních třech kolech naznačil svou kvalitu. Také na hřišti v Šošůvce hosté prokazovali, že si jejich mladý tým s míčem rozhodně rozumí, ale na druhé straně je třeba pochválit i fotbalisty domácího FK. Po celých devadesát minut byli svému soupeři více než vyrovnaným protivníkem, fyzicky jsme zápas zvládli a pokud budu brát v potaz brankové příležitosti, tak jsme byli k výhře rozhodně blíže než Lelekovice. Každopádně početná divácká kulisa viděla utkání velmi dobré úrovně, kterému chyběly jen ty góly.

Naši fotbalisté, které trápí hned na úvod sezóny nucené zdravotní absence, začali zápas nebojácně. Aktivně jsme napadali rozehrávku soupeře a sami se pokoušeli o útočné výpady. A jelikož soupeř nepřijel bránit, hraje se od počátku ve vysokém tempu. Oba celky však působí velmi pevně v defenzívě a tak vyložených brankových možností moc není. Domácí hrozí hlavně ze standartních situacích zahrávaných umně Bezděkem. V 11. minutě posílá právě Bezděk první přímý kop směrem k soupeřově bráně a hostující gólman má plné ruce práce, aby si s tímto chytrým nákopem poradil. Ještě větší možnost je zde v 18. minutě, kdy si na přímý kop zahraný opět Bezděkem naskočí Tomáš Hejč, ale brankář Lelekovic předvede výborný zákrok. Hosté hrají kombinačně, ale do bezprostřední blízkosti brány se dlouho dostat nemohou, jelikož obrana dirigovaná excelentně hrajícím Škvareninou jim to zkrátka nedovolí. Takže svoje akce zakončují hlavně střelami zpoza „šestnáctky“, které jsou vysílány z nebezpečných prostorů, ale v drtivé většině případů bránu míjejí. Ve 37. minutě pak předvede pěknou akci před „šestnáctkou“ Lelekovic Jiří Hejč.  Šikovně se zbaví obránce, ideálně přihraje nabíhajícímu Bezděkovi, jenž se objeví nečekaně za defenzivní linií, ale bohužel svoji střelu z levé strany posílá nad břevno. Nám nejvíce zatrne ve 44. minutě, kdy si naběhne na přihrávku před Valachovu bránu útočník hostů, sice skóruje, ale jeho radost mu zkazí zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Kdo čekal, že se v druhé půli projeví přece jen nižší věkové složení týmu soupeře, tak musel být překvapen. Domácí hráči nepovolili ve svém nasazení a tak je k vidění stále vyrovnané střetnutí. Hned ve 47. minutě máme sice štěstí, když po rohovém kopu hlavičkuje hráč Lelekovic těsně mimo tyče, ale víc vzruchu je před bránou hostů. V 53. minutě střílí z dalšího přímého kopu na bránu Bezděk, ovšem gólman míč, i s pomocí břevna, vyráží. Tato část brankové konstrukce pak hraje se soupeřem i v 59. minutě. Jirka Hejč centruje po své náběhu z pravé strany, nachází v pokutovém území volného Beneše a míč z Michalovy hlavy jen „zaduní“ o břevno brány Lelekovic. Největší šance soupeře pak přijde v 67. minutě. Přijdeme o míč na polovině soupeře, ten rychle otočí hru a výsledkem je samostatný náběh útočníka na Valacha. Naštěstí hráč hostů přehazuje s vybíhajícím Jaroslavem také břevno jeho brány. V 69. minutě pak vznikne před naší bránou závar a střelu mířící k naší bráně odráží Maňoušek. V 73. minutě Šebela (ten hraje poprvé od začátku zápasu v krajské soutěži a je příjemným překvapením sobotního odpoledne) prostrčí míč Bezděkovi, ale Lubošovi následná střela z osmnácti metrů „nesedne“ a mine bránu hostů. V závěru se oba celky snaží o vítězný gól. Naši situaci ztíží další dva zranění hráči, kteří opustí v průběhu zápasu hrací plochu, ale přesto máme k rozhodnutí blíž. V 90. minutě hlavičkuje po rohovém kopu Krátký, ale je přece jen z úhlu a tak míč nakonec skončí v rukou brankáře. Gólu se tedy přítomní diváci nedočkají, ale jak jsem uvedl hned v úvodu, za dnešní výkon všichni naši hráči „klobouček“….

Příště: V neděli 8. září zajíždí naši fotbalisté do nedalekého Lipovce, se kterým se nám v minulé sezóně vůbec nevedlo. Takže je zde další příležitost. Úvodní výkop tohoto zápasu je stanoven na 16:00 h.

 

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – Jedovnice    0 : 6  (0 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Petr Lukáš, Krátký Marek, Razák Antonín, Zouhar Daniel (28. Mazáč Robin) – Maňoušek Jiří (70. Hejč Jiří), Šindelka Stanislav, Šebela Dominik, Zouhar Jan, Přibyl Martin (85. Beneš Michal) – Kašpárek Filip (76. Majdiak Mário)

Branky: Pernica Viktor 2, Loula Ivoš, Mlčoušek Michal, Gryc Martin a Kouřil Tomáš

Fotbalisty z Jedovnic, kteří mají ty nejvyšší ambice, jsme přivítali v nedělním odpoledni na hřišti ve Vysočanech. Favorit udeřil hned v úvodu a poté již v poměrném klidu kontroloval hru, aby nakonec dosáhl zaslouženě vysoké výhry.

Hned při prvním útoku soupeře udeřilo. Povedenou Loulovu střelu z dvaceti metrů zastavila totiž až síť u levé tyče Valachovy brány, 0-1. Tento povedený začátek hosty uklidnil a začali naše fotbalisty přehrávat. Nešlo sice o žádný festival brankových možností, ale i tak se hra převážně odehrávala před domácí „šestnáctkou“. Vyloženou šanci Jedovnic likviduje až ve 20. minutě Valach, když přízemní střelu z bezprostřední blízkosti vyrazí na rohový kop. Hosté se snaží ve většině případů o kombinaci vedoucí až do předbrankového prostoru, ale jejich akce většinou zastaví velmi dobře hrající Krátký. To se mu povede i ve 32. minutě, kdy vykopává míč z brankové čáry za již překonaným Valachem. Naši hráči se k vážnějšímu ohrožení brány příliš nedostávají, až ve 36. minutě střílí uvnitř „šestnáctky“ Šindelka a poté se snaží k dorážce protlačit Kašpárek, ale nic z toho. A tak ještě do poločasu udeří hosté. Poté co „vytáhneme“ obranu více na půli Jedovnic uniká ve 37. minutě Mlčoušek a překoná vybíhajícího Valacha podruhé, 0-2.

V úvodu druhé půle se můžeme dostat na dostřel. Ve 47. minutě se dostane k náběhu na bránu Maňoušek, ale jeho nedůrazné zakončení brankář kryje. Takže se o minutu později prosadí hosté. Po rohovém kopu zakončuje nebráněný Pernica a je to 0-3. Ve druhém poločase již našim fotbalistům docházejí síly a tak se v podstatě jen bráníme. Hosté sice v těchto fázích nepředvádí nic zázračného, ale hrají zkrátka to, co jim stačí. Navíc jsme poměrně nedůslední a v 58. minutě necháme soupeře opět skórovat, když rychlou akci zakončuje střelou osamocený Gryc, 0-4. Střetnutí se v podstatě již jen dohrává, ale přesto ještě 2x inkasujeme. To v 68. minutě vypíchne Valachovi míč hráč Jedovnic a do prázdné brány zakončí, 0-5. A nakonec v 73. minutě se prosadí podruhé hlavou Pernica 0-6. V závěru nás ještě jednou zachrání branková konstrukce, ale to na výsledku zas tak moc nezmění.

Příště: Další zápas čeká naši rezervu v neděli 8. září 2019 v Doubravici. Začíná se v 16:30 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Zobrazit vše