FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 4 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7843×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FK Rájec / Jestřebí    0 : 1  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Grmela Miroslav, Beneš Michal, Škvarenina Libor – Přibyl Martin (78. Slouka Tomáš), Petržel Aleš, Doležel Petr, Hejč Jiří – Krátký Marek, Sehnal Luděk

Branka: Fojt Patrik

V sobotním „hodovém“ odpoledni jsme na hřišti v Šošůvce přivítali aspiranta na ta nejvyšší umístění v podobě fotbalistů z Rájce-Jestřebí. K vidění bylo poměrně kvalitní představení, ve kterém na sebe narazila, z pohledu celých devadesáti minut, dvě rovnocenná družstva. Domácí byli možná k vítězství i blíže, ale bez vstřelené branky se zkrátka vyhrát nedá. To soupeř ten jeden gól dal, takže si domů odvezl všechny tři body.

Úvod zápasu je z naší strany povedený. Jsme aktivní a již ve 4. minutě můžeme jít do vedení. Sehnal se blýskne parádním obehráním protihráče, následně načasuje naprosto ideální přihrávku mezi dva obránce na rozběhnutého Krátkého, který míří rázem sám vstříc vybíhajícímu brankáři. Toho se snaží přehodit, jenže podkopne míč příliš a ten tak končí nad břevnem brány Rájce. V 10. minutě má pak Krátký šanci k reparátu. Zahraný přímý kop z pravé strany proletí poněkud nečekaně až na levou stranu k našemu útočníkovi, Marek zakončuje pohotově, ale míč proletí vedle protilehlé levé tyče. A hned ve 13. minutě vyjde spolupráce Krátkého s Maňouškem, Jiří se poté z pravé strany dostane do velice dobré střelecké pozice, ovšem gólman hostí předvede velmi dobrý zákrok a míč vyráží na rohový kop. Všichni naši příznivci si v těchto fázích zápasu musí říkat, že je obrovská škoda, když se nám ani jednu z těchto nadějně vyhlížejících možností nepodařilo proměnit. Soupeř se pak v dalších minutách poučí a do větších možností nás nepouští. Avšak to stejné platí i o naší defenzívě. Oba celky se snaží o kombinační hru, proloženou náběhy po stranách, kdy Rájec má sice míč v držení častěji, pokouší se i o střelbu zpoza „šestnáctky“, jenže Valach je vždy na správném místě. To naše protiakce vypadají nebezpečněji, bohužel však bez povedené finální přihrávky.

Druhý poločas začne lépe soupeř, který se snaží častěji udržet před naší bránou. V 51. minutě pak po centru z levé strany letí míč před naší poloodkrytou bránu, ale v poslední chvíli zasáhne Grmela a dobíhající Pšikal míč nedokáže umístit do sítě. S přibývajícím časem je zřejmé, že ten kdo se přes dobře pracující defenzívy aspoň jednou prosadí, tak zřejmě vyhraje. Bohužel pro nás se to povede hostům. Po akci z 58. minuty následuje přetažený centr z pravé strany před naši bránu, kde se před obránce prosadí hlavičkující Fojt a vstřelí (jak se později ukáže) vítěznou branku, 0-1. Domácí fotbalisté se sice snaží o srovnání stavu, kdy nám snaha rozhodně nechybí, ale obrana Rájce hraje bezchybně. V 63. minutě, pak můžeme po brejkové akci hostů inkasovat, ovšem Valach střelu osamoceného protihráče dokáže zlikvidovat. Závěrečná fáze zápasu je už takové zoufalé „bušení“ na bránu soupeře. Nedá se říct, že bychom si vypracovali vyloženou šanci a náznaky zkrátka nestačí. Na poslední rohový kop se pak vydá před bránu se snahou vyrovnat i Valach, ale bohužel ani tohle nám nevyjde a tak přes velice solidní výkon odcházíme do šaten bez jakékoliv bodové odměny.

Příště: I další zápas sehrajeme v domácím prostředí. V sobotu 5. října hostíme další tým z popředí tabulky, kterým jsou Babice. Hraje se tentokrát na hřišti ve Vysočanech a úvodní výkop je stanoven na 15:00 h. Zveme všechny příznivce.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka  B – Adamov    1 : 3  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Krátký Marek – Petr Lukáš, Razák Antonín, Baláž František – Šebela Dominik, Slouka Tomáš (28. Majdiak Mário – 78. Hejč Jiří), Bezděk Luboš, Knódl Michal – Maňoušek Jiří (85. Mrázek Petr), Beneš Michal

Branky: Maňoušek Jiří – Přikryl Martin, Vintr Libor a Hloušek Tomáš

Souboj týmů z úplného dna tabulky byl k vidění v neděli ve Vysočanech. V hodně průměrném, až podprůměrném střetnutí jsme neudrželi nadějně rozehraný stav a tak jsme po porážce s Adamovem klesli na poslední příčku tabulky.

Od úvodních minut bylo vidět, že obě družstva svoji hrou moc nenadchnou. Spíše než fotbal, šlo v tomto zápase o kopanou. Vzrušení přinese situace v 15. minutě, kdy po opravdu hodně tvrdé srážce s dobíhajícím útočníkem zůstane ležet na trávníku brankář Valach, který měl opravdu štěstí, že mu protihráčova kopačka přerazila nadvakrát pouze chránič a ne některou z kostí. Každopádně se několik minut nehraje, což úrovni zápasu ubere další procenta. Jen co se však začne, je k vidění vedoucí branka. Ve 22. minutě odkopáváme od naší brány, hlavičkující Beneš prodlouží míč na rozběhnutého Maňouška, jenž následně obstřeluje vybíhajícího brankáře, 1-0. Soupeř se snaží o nějakou odpověď, je schopen se dostat k naší bráně, ale na pozorného Valacha vyzrát nedokáže. Ovšem že by se směrem dopředu vedlo nám, to se také říct nedá. Až ve 43. minutě se dostane do velké šance Knödl, jenž osamocen střílí z jedenácti metrů, avšak míč končí nad břevnem.

Také vstup do druhé půle můžeme mít lepší. V 55. minutě běží z úhlu směrem k brankáři opět Maňoušek, ale tentokrát míří pouze do jeho nohou. A tak se dostane ke slovu soupeř. V 64. minutě přichází přihrávka z pravé strany, míč se až neuvěřitelně poodráží mezi hráči a nakonec po dorážce jednoho z fotbalistů z Adamova končí v naší síti, 1-1. O další dvě minuty je výsledek otočený. Na rozehraný přímý kop si naskočí Vintr a hlavičkuje mimo dosah brankáře Valacha, 1-2. Dokonalý obrat s našimi hráči hodně zacvičí. Sice se snažíme ještě zabojovat, ale síly rapidně ubývají. Navíc v 76. minutě přichází další centrovaný míč zakončený přesnou hlavičkou a rozdíl už je dvougólový, 1-3. Na nějaký obrat pak už v nedělním podvečeru nemáme a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího odchází naši fotbalisté ze hřiště se skloněnými hlavami.

Příště: V dalším střetnutí se naše rezerva představí na hřišti v Šošůvce. V neděli 6. října hostíme od 14:00 h. soupeře z Bořitova, který ve svém kádru disponuje s hráči s bohatými zkušenostmi z vyšších soutěží. I na neděli tak zveme příznivce fotbalu.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Září 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Zobrazit vše