FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 4 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7116×

I.B.:  FK Vysočany / Šošůvka  A – FK Černá Hora   1 : 3  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Zouhar Jan (88. Šebela Martin), Beneš Michal, Škvarenina Libor, Maňoušek Jiří - Petržel Aleš, Bezděk Luboš, Doležel Petr, Hejč Jiří – Krátký Marek, Sehnal Luděk (51. Svoboda Dixie)

Branky: Maňoušek Jiří – Němec Vladislav 2 a Širůček Zdeněk

K poslednímu mistrovskému utkání kalendářního roku 2019 vyběhli naši fotbalisté v sobotním chladném odpoledni na hřišti ve Vysočanech. Soupeřem nám byla Černá Hora a po posledních dvou vítězstvích věřili naši příznivci v úspěšnou tečku za podzimem. Bohužel, nestalo se tak. Hrál se zápas, který obvykle rozhodne úvodní gól. Domácí měli v první půli několik možností k tomu, aby tato výhoda byla na jejich straně. Jenže střeleckou potenci jsme nechali zřejmě ve Vilémovicích, a tak nám hosté, kteří působili během utkání svěžejším a uvolněnějším dojmem, v druhé části duelu předvedli, jak na to a závěrečný nápor nám stačil již jen na korekci porážky.

Úvod střetnutí je z naší strany hodně rozpačitý a již ve 2. minutě máme docela štěstí, když po centru z levé strany hlavičkuje hráč soupeře nad bránu. V 8. minutě pak mají hosté ještě větší šanci. Před Valacha se z levé strany „probije“ útočník Černé Hory, prudkou střelou nastřeluje pravou tyč a následnou dorážku dalšího hráče hostů zastaví na brankové čáře stojící Beneš, jenž míč vyhlavičkuje nad břevno. Chvíli nám trvá, než se zklidníme a srovnáme hru, ale ve 12. minutě můžeme mít přesto navrch. K povedené ráně z čtyřiadvaceti metrů napřáhne Maňoušek a míč zastavuje břevno brány Černé Hory. K dorážce se ještě dere Sehnal, ale míč do sítě nedostane. Tato šance jakoby nám dodala elán a jsme lepším mužstvem. Soupeř je sice kombinačně na výši, ovšem hraje se především na polovině hostů. V 17. minutě vysune přihrávkou na levé straně Krátkého Petržel, jenže Markova tvrdá přízemní střela míjí levou protilehlou tyč brány soupeře. Další možnost je zde ve 23. minutě. A opět po spolupráci Petržel – Krátký. Aleš se uvolní na levé straně, najde před bránou nabíhajícího Krátkého, avšak proti jeho pohotové střele z deseti metrů předvede skvělý zákrok brankář Trávníček. Ve 27. minutě jsem poté gólu asi nejblíž. Maňoušek unikne na pravé straně obráncům, před vybíhajícím brankářem posune míč na volného Sehnala, ale Luděk střelou z deseti metrů míjí odkrytou bránu Černé Hory. Velká škoda, že jsme tuto pasáž nedokázali zužitkovat. Ve 32. minutě se pak předvede na druhé straně Valach, jenž nadvakrát likviduje tečovanou střelu vyslanou zpoza „šestnáctky“. Ve 36. minutě míří směrem k bráně Krátký (nutno však uznat, že po chybě pomezního rozhodčího), ale zakončuje možná poněkud zbrkle a hlavně nepřesně. Takže do kabin se jdou obě družstva zahřát za bezbrankového stavu.

Druhá půle začne závarem před naší bránou, kdy ve 46. minutě neudrží Valach míč ve své náruči, naštěstí se nikdo z hostů nedostane k dorážce. Hned ve 47. minutě můžeme otevřít skóre. Na hranici „velkého vápna“ se uvolní Bezděk, svoji pohotovou střelu posílá k levé tyči brány Černé Hory, ale Trávníček předvede fantastický reflex a míč vytlačí na roh. Po hříchu je to na delší dobu naše poslední povedená akce. Začínáme mít čím dál více starostí s kombinacemi hostů, nedokážeme dostupovat jejich hráče a v 63. minutě přichází trest. Nezachytíme souhru na naší pravé straně, míč se velmi rychle dostane na volného hráče v našem pokutovém území a ten přes vybíhajícího Valacha střílí úvodní gól střetnutí, 0-1. Vzniklá situace je pro nás hodně mrazivá a má být hůř. V 67. minutě se míč poodráží v našem pokutovém území, skončí před hráčem soupeře, kterého fauluje Beneš a kope se penalta. Valach volí levou stranu, střílející kapitán hostů tu druhou a stav je 0-2. Naše úsilí je v dalších minutách už hodně křečovité. Možnost na korekci máme až v 78. minutě, kdy po přímém kopu Bezděka vrátí míč před bránu Beneš, avšak osamoceně hlavičkující Doležel bránu míjí o hodně. A tak v podstatě z protiútoku udeří hosté. Střela jejich hráče z osmnácti metrů se od pravé tyče odrazí do Valachových zad, aby se poté míč odkutálel potřetí do naší sítě, 0-3. Ke cti našim hráčům slouží to, že jsme se pokusili ještě zápas zdramatizovat. V 81. minutě využívá přesné přihrávky od Hejče rozběhnutý Maňoušek a střelou vedle vyběhnutého brankáře přece jen dá našim barvám nějakou naději, 1-3. V 85. minutě pak má Maňoušek na noze ještě větší přiblížení soupeři. Po dalším úniku je však zablokován vracejícím se obráncem. Poslední možnost na změnu skóre pak v 89. minutě odmítne Krátký, jenž „pálí z voleje“, ale jeho střelu ze sedmi metrů vyrazí u své levé tyče reflexivním zákrokem Trávníček. Závěrečné desítky vteřin si pak již hosté ohlídají a vezou si z Vysočan velice cenné vítězství.

Naši fotbalisté tak zakončí podzim na 12. příčce se ziskem 11 bodů. Není to rozhodně moc, ale také není třeba „házet flintu do žita“. Na jaře se hraje o dalších 39 bodů a je třeba se o ně poprat s větším zaujetím i úsilím, než jsme předváděli v podzimní části.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka  B – Olomučany  2 : 2  (0 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Krátký Marek (85. Keprt Lukáš) – Petr Lukáš, Vágner Tomáš (36. Polák Petr), Kašpárek Filip – Šebela Dominik, Svoboda Dixie, Bezděk Luboš, Slouka Tomáš, Mazáč Robin (63. Hejč Jiří) – Maňoušek Jiří

Branky: Slouka Tomáš a Bezděk Luboš – Vach Tomáš a Beránek Ivan

V nedělním odpoledni jsme v Šošůvce hostili doposud neporaženého lídra tabulky z Olomučan. Nutno říct, že hostům se zápas moc nepovedl a o svých schopnostech, které je vynesly na 1. příčku, moc nepřesvědčili. Přesto se po první pětačtyřicetiminutovce zdálo, že mají vše pod kontrolou. Možná podcenění pak stálo za jejich laxním přístupem v druhé půli, které ve spojení s naší bojovností znamenalo, že si odvezli jen bod a ten nakonec nemuseli ani mít…

Úvod zápasu je podle očekávání. Hned v 1. minutě se předvede Valach, který vyráží na rohový kop nepříjemnou střelu z patnácti metrů. Hosté mají poté více ze hry, ale není to žádná smršť, která by se dala očekávat. Naopak jsou to domácí, kteří mohou jít do vedení. Ve 13. minutě vyšle Svoboda „dělovku“ z pětadvaceti metrů, po které zazvoní levá tyč za zády zkoprnělého gólmana Olomučan. Hraje se rušné utkání se spoustou nepřesností a také s řadou ostrých zákroků. Soupeř má sice převahu v držení míče, ale nedokáže se propracovat do žádné vyložené šance. Pomůže si až standartní situací. Ve 28. minutě zahrává Vach přímý kop z osmnácti metrů, míč proletí naší „děravou“ zdí, a ačkoliv si na něj Valach u své pravé tyče sáhne, v cestě za brankovou čáru mu nezabrání, 0-1. Ve 31. minutě je pak náskok hostů už dvoubrankový. Po sérii odrazů končí balon u nohou Beránka, jenž nastřeluje prudkou ranou z dvanácti metrů pravou tyč, od ní se míč odrazí do té levé, aby nakonec zamířil do sítě za zády bezmocného Valacha, 0-2. Průběžný výsledek nevěstí nic dobrého. Přes obranu soupeře se dostáváme jen těžko a v podstatě jedinou možností našich fotbalistů je ta ze 40. minuty, kdy se před brankářem zjeví Maňoušek, ale nemá dost času ani prostotu, aby ho překonal. Ovšem ani hosté směrem v ofenzívě nic nepředvádí a jakoby se spokojili s dosavadní stavem. Až ve 44. minutě pronikne ze strany před Valacha útočník Olomučan, ale jeho přízemní střela končí mimo bránu.

Druhá půle přinese zpočátku nudnou podívanou. Domácí se snaží zodpovědně bránit a hosté spíše jen tak obehrávají míč ze strany na stranu, s občasný pokusem o překvapivé řešení, ale chybí přesnost. Změnu v dění na hřišti přinese 58. minuta. Míč si v pokutovém území zpracuje Slouka, moc hezky si poradí s obráncem a je rázem před gólmanem. Ten se sice pokusí rychlým výběhem Tomášovi šanci zmařit, jenže náš hráč je hbitější a pod tělem gólmana posílá míč do sítě, 1-2. Hosté, kteří do té doby předvádí „profesorský“ výkon, najednou znejistí a začnou více bránit. Sice se snaží nějakým způsobem přidat opět rozdílový gól, ale chybí myšlenka a hlavně kvalita provedení. No a tak jsme najednou ve hře o nečekaný bodový zisk. Dlouho to jsou z naší strany jen náznaky, ale v 76. minutě je zde nejpovedenější fotbalový moment nedělního odpoledne. K „přímáku“ se na levé straně ve vzdálenosti třiadvaceti metrů postaví Bezděk a o pár vteřin později se po jeho parádním kopu vrtí míč v protilehlé levé šibenici brány Olomučan, 2-2. Pro hosty je to hodně nečekaný vývoj a zoufale se snaží o to převrátit přece jen vývoj střetnutí na svou stranu. Ale nefunguje jim nic. A v 89. minutě mohou přijít o vše. Rohový kop z levé strany zahraje Bezděk, na přetažený míč naskakuje střídající Keprt, ještě před ním však hraje obránce Olomučan a to tak, že posílá míč do své brány. K jeho štěstí přesně do míst, kde stojí další hráč hostů, jenž balon vykopne z brankové čáry. V dlouhém nastavení je k vidění ještě křečovitá snaha soupeře, ale Valach nemusí řešit nic zásadního, a tak se po závěrečném hvizdu rozhodčího můžeme těšit z nečekané remízy.

Příště: Poslední kolo podzimu svede k vzájemnému souboji stejné soupeře. Hraje se tentokrát v Olomučanech a to v sobotu 9. listopadu od 13:30 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Zobrazit vše