Turnaj v přehazované v Ostrově

Vydáno: před 11 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 12724×

Ve čtvrtek 23.5.2013 jsme s žáky 4. a 5. ročníku přijeli do Ostrova u Macochy, kde se konal v rámci Regionálního sdružení škol CIRSIUM turnaj v přehazované. Přestože v tomto sdružení se společně setkávají pouze žáci z plně organizovaných škol, ZŠ Ostrov nás pozvala a my jsme pozvání přijali.

             Tento turnaj byl pro nás premiérou. Jednak jsme trénovali přehazovanou pouze v rámci dvou dvouhodinovek tělesné výchovy, dále jsme trénovali bez sítě, protože ji na škole nemáme. Nedávali jsme si příliš velké šance. Spíše jsme se rozhodli, podívat se na takový turnaj  a zažít soutěžní atmosféru na vlastní oči.

            Zahájení turnaje proběhlo venku  před budovou školy. Paní učitelka Ševčíková turnaj zahájila a také seznámila všechny s průběhem a organizací. Turnaj probíhal ve dvou kategoriích a na dvou místech. My jsme spadali do I. kategorie žáků 4. a 5. ročníku a našimi soupeři byli žáci z Ostrova, Podomí , Sloupu a Lipovce. Místem pro přehazovanou se stala místní tělocvična. Druhou kategorii tvořili žáci 6. a 7. ročníků a hráli na hřišti u školy.

             Hned po zahájení jsme se přesunuli do tělocvičny. Našim prvním soupeřem byl Ostrov. Nad očekávání všech jsme ostrovské porazili 2:0 na sety. Druhým soupeřem byl Lipovec. I zde se nám podařilo vyhrát 2:0. Třetím soupeřem byli žáci z Podomí a v tomto zápase se ukázalo, že jsme sice dobří, ale nějak nepočítáme s tím, že by mohl být někdo lepší. Možná i proto jsme v tomto zápase utrpěli první porážku 0:2 na sety. Zavládl trošku smutek mezi členy našeho družstva, ale vzdát jsme se rozhodně nehodlali.  Čekal nás poslední zápas s žáky ze Sloupu. Tam jsme museli zabojovat. A to se také podařilo. Přestože tento zápas skončil remízou 1:1, nutno podotknout, že zápas byl velmi vyrovnaný, kvalitní a naši žáci ukázali, že se nevzdávají předčasně a že jsou plnohodnotnými soupeři, i když navštěvují malotřídku.

         Slavnostní vyhodnocení a zakončení celého turnaje jsme si náležitě užili. Obsadili jsme z pěti škol krásné 2. místo. Pohár i diplom nám udělal velkou radost. Závěrem nesmíme opomenout, kdo měl největší zásluhu na tomto vítězství. Byli to žáci a žákyně 5. ročníku. Jmenovitě : Martin Šebela, vynikající smečař Roman Žáček,  Marie Sekaninová, Josef Koupý, Aleš Zukal a Adéla Kolomazníčková.

        Závěrem je třeba poděkovat ostrovské škole za pozvání a  páťákům za vzornou reprezentaci naší školy. DĚKUJEME!

Mgr. Soňa Švrčinová