Olympidáda málotřídních škol v Rudici

Vydáno: před 11 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 14916×

Ve čtvrtek 13. června 2013 se konala Atletická olympiáda malotřídních škol v Rudici. Tradičně tuto soutěž navštěvujeme a nebylo tomu jinak i letos.

Soutěžní družstvo ve složení  Nikola Mynaříková, Simona Kouřilová, Jonáš Klouček, Lukáš Šulc, Štěpán Láznička a Adam Včelař vyrazili do místa určení s paní vychovatelkou ranním autobusem. My, žáci prvního, druhého a třetího ročníku jsme společně odjeli autobusem do Lažánek a pěšky jsme se vydali  pěknou lesní cestou do Rudice. Cesta byla příjemná, počasí přímo prázdninové,  a tak za hodinku jsme i my přišli na rudické hřiště, kde se závody odehrávaly.

Pilně jsme našim spolužákům fandili, povzbuzovali je v jejich pěkných výkonech a také se s nimi rozdělili o velké zásoby sladkostí, které jsme si s sebou vzaly.

Soutěžilo se v běhu na 50 m, skoku z místa, hodu do dálky a na závěr se běžel vytrvalostní běh. Všichni nominovaní sportovci se velmi snažili a podávali skvělé výkony .

Před zpáteční cestou jsme se zastavili u větrného mlýna v Rudici a pak stejnou cestou jsme došli do Lažánek na autobus. Tam už na nás čekali naši sportovci. Jejich umístění bylo 9. místo z devíti přihlášených  družstev. Maličko panovalo mezi našimi sportovci zklamání, ale naše družstvo bylo v letošním roce tvořeno pouze z žáků 1., 2. a 3. ročníku, protože starší spolužáci museli absolvovat dopravní hřiště. Razili jsme tedy heslo: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ A to jsme beze zbytku splnili.

Do Vysočan jsme dojeli unavení, ale spokojeni a obohaceni o nové zážitky.