Návštěva ekologického centra LIPKA v Brně

Vydáno: před 10 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 16471×

V úterý 1.října 2013 jsme se celá škola vydali do Brna. Každoročně se snažíme rozšířit vědomosti  a znalosti našich žáků také o poznatky z přírody. Ekologické výukové centrum Lipka Brno nám v této oblasti velmi vyhovuje a pomáhá .

I tentokráte se naši žáci zúčastnili dvou programů. Žáci 1. a 2. ročníku pracovali v programu HOSPODÁŘSTVÍ U ŠNOFOUSE. Prostřednictvím pohádky o panu Šnofousovi se dostali k tématu domácích zvířat. Poznávali jejich význam pro člověka, správný chov těchto zvířat. Snad největším zážitkem byla výroba másla a tvarohu. Na této výrobě se žáci aktivně podíleli a odměnou jim byla závěrečná  ochutnávka těchto potravin.

Pro žáky 3., 4. a 5. ročníku jsme vybrali program BUDE ZIMA, BUDE MRÁZ. Žáci dostali odpověď na řadu otázek jako např. co se děje s rostlinami na podzim, jak přečkávají zimu, jak se rozšiřují semena a proč se barví listy. Odpovědi na tyto otázky získávali také přímo  v zahradě Lipky. Součástí tohoto programu bylo ještě  tvoření z podzimních přírodnin.

Oba programy byly velmi vhodným obohacením naší školní výuky. Lipku navštívíme v tomto školním roce ještě jednou a to 7. dubna 2014.

Už teď se těšíme.

 

Mgr. Soňa Švrčinová