Cvičení k ochraně člověka za mimořádných situací

Vydáno: před 11 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 14783×

V pátek 27.9.2013 proběhlo Cvičení člověka za mimořádných událostí. Ráno se všichni žáci sešli v 8.00 ve třídě a vytvořili si společně s paní učitelkou myšlenkovou mapu.

Pak následovalo promítání DVD-Štěstí přeje připraveným. V následující vyučovací hodině jsme kreslili, stříhali a vytvářeli složky záchranného systému a děti to velice bavilo. Třetí hodinu proběhl vědomostní test. Děti běhaly v prostorách školy, hledaly ukryté otázky a přiřazovaly správné odpovědi. Výsledkem byla vyřešená tajenka a všem, kteří ji vyluštili, patřila sladká odměna.

Poslední hodinu jsme si vyzkoušeli prostředky improvizované protichemické ochrany – pláštěnku, gumové rukavice, šálu přes ústa, čepici, brýle na oči a jsme k nepoznání. Paní kuchařky nám daly na cestu balené potraviny a vodu a odebrali jsme se na malé hřiště, které je naším prvním seřadištěm. Spočítali jsme se a dozvěděli se, že dalším naším případným úkrytem při ohrožení jsou tři domy na nové ulici. Tam už jsme nestihli dojít, protože paní kuchařky už čekaly s připraveným obědem.

Toto cvičení probíhá vždy jednou za rok a doufejme, že opravdovou evakuaci školy nikdy nezažijeme.

 Dana Kouřilová