Cesta za studánkou

Počasí vánoční nám nedovolilo, tak jsme alespoň tvořili a zjišťovali informace.

Vydáno: před 9 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 9143×

Vypravili jsme se za studánkou. Bohužel pouze virtuálně. Počasí nám ukázalo, že procházet se v aprílovém počasí by nebylo nejvhodnější. Přesto jsme se za studánkou vydali, dokonce za tou křišťálovou. I když pouze prostřednictvím obrazu, uměleckého přednesu, zpěvu.

Jestlipak se nám podaří také se naučit text a ještě ho ve skupině zarecitovat?   Ne všem, a nejtěžší je recitovat společně, udržet rytmus, poslouchat druhé, přizpůsobit tempo.

A jdeme na kvíz. Včera jsme putovali s kapkou vody. Kde se u nás voda bere, jak se s ní dá šetřit v domácnosti, kolik nás stojí jeden den používání vody, které české řeky známe… To vše bychom měli znát. Jen jedna skupina může být první, dvěma skupinám se podařilo kvíz vyřešit. Takže, co je výsledek kvízu, co bude náš další úkol? Studánka. Ve dvojicích jsme vytvořili koláž s názvem Studánka. To se povedlo všem, ale tři studánky se líbily nejvíc. Vystavené je máme všechny.

Po obědě se hodí pohádka. Jaká? Přece pohádka O kouzelné studánce. Pozorně posloucháme a práce v pracovním listě k textu pak jde sama. Nejstarší žáci se pokouší o vlastní text na motivy pohádky. Výsledky této snahy si ještě poslechneme.

Opravdové studánky byly zasněžené, spaly, ale ta naše křišťálová se už s jarem probudila a probudila nás k práci – společné i samostatné.

                                                                                        Zdeňka Bejčková, 31.3.2015