Nový školní rok 2015/2016

Školní rok začal a nám se ztratily pohádky. To nemůžeme dopustit. Tak jsme hned první den pracovali a první pohádku jsme našli. Byla to Perníková chaloupka.

Vydáno: před 9 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 9290×

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

Po prázdninách se dveře školy znovu otevřely v úterý 1. 9. 2015 v 8.00 hodin. Nejvíce natěšení bývají prvňáčci. Hned u vchodu je vítala nejen paní učitelka, ale vždy i starší kamarád, který se o něj staral. V úvodu zazněla státní hymna a slavnostní projev přednesla paní ředitelka Jana Sehnalová. Všechny přítomné srdečně přivítala a seznámila s organizací školního roku 2015/2016. Uvedla také průřezové téma letošního roku, kterým je mediální výchova s názvem „Ztracené pohádky.“ Žáci plnili první úkoly k tomuto tématu.

            V pohádkách vystupují pohádkové postavy a ty nechyběly ani u nás. Královna Fantazie nás uvedla do světa pohádek a poprosila děti o pomoc při záchraně království, které ovládla královna Temnota, a kde se pohádky začaly ztrácet. A tak se naši žáci hned první den proměnili ve skřítky z rodu Bambulí a celý rok budou v projektech hledat cestu ke ztraceným pohádkám. Barevná bambulka bude jejich ochranou před zlem. Poznali jsme první ztracenou pohádku. Je to Perníková chaloupka – uhodli jsme ji, odměnu perníček, jsme mohli hned smlsnout, jako Jeníček. Stavba chaloupky a další úkoly nás už čekají později.

            Prvňáčci s rodiči a paní učitelkou si ještě prohlédli svou třídu, našli si svoje místo v lavici, dostali svou značku a v aktovce si odnesli nové učebnice a školní pomůcky.

            Je zahájeno, tak hurá do práce.

                                                                                  Zapsala Dana Kouřilová