Adolf Dudek je úžasný.... spisovatel, malíř

Vydáno: před 8 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 9821×

Beseda s panem Adolfem DUDKEM

 

 

Udělali jste si v úterý 29.9.2015 odpoledne čas a přišli jste do sálu místního kina v Ostrově? Tak to jste určitě prožili nezapomenutelné odpoledne plné legrace, pohádek, obrázků, vtipů,

komických situací a nezapomenutelné show.

Ptáte se, kdo to způsobil? No přece současný ilustrátor Adolf Dudek, který přijel na pozvání ostrovské knihovny. Pan Dudek nebyl v Ostrově poprvé a určitě ne naposledy, protože kdo někdy viděl tohoto ilustrátora v akci, přijde se na něho podívat i příště.

To se také potvrdilo u ostrovských dětí, které ve velmi hojném počtu navštívily sál kina. Nepřišly samy, ale doprovodili je rodiče, prarodiče a také paní učitelky ze ZŠ v Ostrově. Pozvání na besedu přijaly také děti ze ZŠ z Vysočan a přijely s paní vychovatelkou a někteří také s rodiči.

Návštěva pana Dudka byla určena žákům 1. ročníků z výše jmenovaných škol, kteří se v letošním školním roce zapojí do projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Byla také odměnou pro všechny ostrovské děti, které navštěvují pravidelně knihovnu již několik let. Jsou to účastníci projektů na podporu čtenářství, které mají v ostrovské knihovně již několika- letou tradici a nebude tomu jinak i v letošním školním roce.

Závěrečné poděkování patří všem, kteří na besedu přišli a svou účastí tak ukázali, že se zajímají o aktivity obecní knihovny a rádi se jich zúčastňují.

Poděkování patří také vedení obce, které akce pořádané knihovnou finančně zaštiťuje.

 

A na závěr několik fotografií právě pro ty, kterým to letos nevyšlo. Tak snad příště…

 

Mgr. Soňa Švrčinová, knihovnice, tř.uč. 1. roč.