Hrnečku, vař!

Vydáno: před 8 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 8155×

V pondělí 16.11.2015 jsme prožili na naší škole další projektový den. Provázela nás pohádka Hrnečku, vař!

Začali jsme tradičně v tělocvičně a navštívila nás královna Fantazie. Pohádku přečetla jen z části a zbytek pohádky museli žáci najít, poskládat podle toho, jak pohádka pokračuje a celé vyprávění doplnit obrázky. Kontrola proběhla pod vedením královny.

Dalším úkolem bylo zvládnout reportáž k této pohádce. Inspirací se žákům staly zprávičky, které zhlédli na interaktivní tabuli. Následovala řada nápověd od paní učitelky, jak taková reportáž má vypadat, aby čtenáře i posluchače zaujala. Potom se už žáci pustili do vlastního tvoření a ti menší zpracovávali reportáž formou obrázků.

Navštívila nás také zástupkyně firmy Domestos a s ní vedli naši žáci diskuzi o událostech v pohádce. Potom byli žáci vyzváni, aby vyrobili plakát v 3D a svým úsilím se tak zasloužili o získání finančních prostředků, které budou využity na zlepšení šaten v naší škole.

Práce šla žákům pěkně od ruky a ve 13:00 hodin bylo vše hotovo.

Opět jsme se v projektu učili, psali, tvořili, vymýšleli. Kromě reportáže a diskuze se žáci učili také vzájemně si pomáhat, spolupracovat, radit si, být kamarádi. Problémem některých pak bylo poslouchat zadané úkoly a mnohdy také překonat svoji vlastní pohodlnost.

 

 

Mgr. Soňa Švrčinová