Den soutěživosti

Vydáno: před 8 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 9646×

Do  mezinárodní soutěže Matematický klokan se zapojujeme každoročně. Letos proběhla 18.3.2016. Rádi soutěžíme, takže jsme si přidali i další soutěže. Měli jsme tedy Den soutěživosti. V čem všem se dá soutěžit?

Tak třeba  …..

…..v recitaci – ve všech ročnících proběhlo třídní kolo. Žáci si vybrali sami báseň. Hodnotili spolužáci. U prvňáčků vyhrál ten, který měl samé jedničky. Větší děti bodovaly. Nejvíc bylo 5 bodů.  Sledovaly 5 hledisek: postoj, text zpaměti, srozumitelnost projevu – artikulaci, hlasitost projevu – práci se sílou hlasu a posledním hlediskem byla osobitost projevu. Výherci a zároveň postupující do školního kola, které bude 23.3.2016 jsou:

1.ročník: Tereza, Marek, Šimon

2.ročník: Míša, Vašek, Marek

3.ročník: Eliška, Veronika, Jáchym

4.ročník: Nikola, Matěj, Mirek

5.ročník: Vilém, Monika, Sabrina

Blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů v dalším kole!

…..ve znalostech z předmětu Člověk a jeho svět (dříve prvouka, přírodověda, vlastivěda). Ve skupině 1. – 3. ročník zvítězila skupina Míša, Eliška, Šimon, Ondra Ševčík. Čtvrťáci a páťáci si dali soutěž „Co víš o Česku?“ Bojovaly ženy proti mužům. Vybíralo se z 85 otázek, kdy každá měla hodnotu 200 bodů. Zvítězili muži o 2 000 bodů. Všichni si společně zopakovali učivo o České republice zábavnou formou. Škoda, že se nepořádají takové soutěže v našem okrese.

…….ve zpěvu soutěžili nejdřív dobrovolníci a pak se losovalo. Každý měl píseň připravenou, ale ne každý rád nebo dobře zpívá. Někdo se stydí. Z každého ročníku soutěžili tedy tři žáci. Repertoár byl rozmanitý, porota ve složení pí uč. Bejčková, pí uč. Švrčinová a pí Šmídová to neměla jednoduché.

  1. místo: Veronika, Jáchym
  2. místo: Tereza, Šimon
  3. místo: Eliška, Míša

…. v rukodělné činnosti byla asi soutěž nejzábavnější. Vítěze jsme neurčovali, protože výrobky se povedly všem. Sladká odměna neminula nikoho. Stejně jako foto.

A jak dopadl tedy ten Klokan (pro 2.+3.ročník se soutěž jmenuje Cvrček a pro 4.+5. ročník Klokánek)? Prvňáčci si jen zkoušeli několik úkolů. Nejlepší byl Ondra Ševčík, který z 19 bodů získal 15.

Cvrček: 1.místo Martin, 2.místo Eliška, 3.místo Veronika

Klokánek: 1.místo Vilém, 2.místo Aneta, 3.místo Jonáš