Zápis do 1.ročníku - S kamarádem kolem světa

Vydáno: před 7 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 12719×

Zápis proběhl v pátek 7.4.2017 jako vyvrcholení týdenní návštěvy předškoláčků v naší škole.

 V odpoledních hodinách se zaplnila naše tělocvična dětmi z mateřské školy. Jednalo se o „ předškoláky“. Jejich rodiče pro ně vybrali naši školu, a tak přišli k zápisu.

  V tělocvičně je uvítala paní ředitelka a dá se říci, že následovalo jedno překvapení za druhým. Nejdříve přišli do tělocvičny obyvatelé jiných zemí – černoch a černoška, Číňan a indián. V zápětí přišla  paní učitelka, která se mírně opozdila  a pak  chtěla navštívit světadíly, které jsou domovem „jejich kamarádů“ – černochů, Číňanů a indiánů.

 „Předškoláky“ chtěla vzít s sebou. Ti se ale nejdříve museli na tak dlouhou a náročnou cestu pořádně připravit. Nejdříve přinést svůj batoh a vybrat si do něho vhodné věci na cestu, zdolat nebezpečné překážky v tělocvičně, pořádně se obléknout na tak dalekou výpravu a na závěr nakreslit svým rodičům vlastní portrét. Co kdyby se z cesty nevrátili? A potom konečně všichni společně vyrazili. Doprovod jim samozřejmě dělali obyvatelé jiných světadílů. Navštívili Afriku, kde se učili s černochy báseň právě o Africe. V Asii je do tajů matematiky zasvětili dva Číňani a v daleké Americe pomáhali třídit zvířata a rostliny, které nepoznaly dvě indiánky.

  Našim předškolákům se vše podařilo zvládnout. Veselí se vrátili do tělocvičny, kde se s chutí pustili do své svačinky a na závěr si odnesli ještě omalovánky jako připomínku, že tou jejich novou školou bude od září Základní škola ve Vysočanech.

 

                                                                                  Mgr. Soňa Švrčinová