Náš letecký výlet do Ruska na bazar a pelmeně

Vydáno: před 5 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 9238×

V pondělí 26. 11. jsme si v rámci projektu „ Cesta kolem světa za 303 dny“ zaletěli poznávat zemi Rusko. Děti si koupily za „ chechtáky“ (školní peníze) letenky u letušky Marfušky  a  společně s panem pilotem odletěly do vzdálené země.

          A co děti zajímalo o Rusku nejvíce? Samozřejmě národní zvyky a ruská kuchyně. Dozvěděly se, že tradičním ruským jídlem jsou Pelmeně. Ale aby je mohly ochutnat, musely si je samy připravit. Rozdělily se n 4 skupiny a každá dostala od Marfušky recept.

           Ale co s ním?  Tak nejdříve napsat seznam potřebných potravin a pak hurá do obchodu nakupovat. V jídelně si děti připravily potřebné pomůcky  - mísy, váhu, váleček a nakoupené potraviny.  A už se počítalo a vážilo. Při přípravě těsta se trošku zapotily, ale každý přidal ruku k dílu a brzy bylo hotovo. Pelmeně plněné povidly se podařily a na obědě byla i fronta na přidání. Paní kuchařky ještě připravily druhou masovou variantu. Kdo chtěl, mohl zkusit i druhý chod. Takže až někdy poletíme zase do Ruska, určitě si jejich národní jídlo objednáme.    

           Během přípravy oběda mohly děti ochutnat pravý černý čaj z ruského samovaru.

 Před odletem domů si děti mohly navzájem vyměnit svoje hračky ve školním bazaru.

        Projekt o Rusku se všem velmi líbil. Kam asi poletíme příště?

 

 

Eva Ševčíková