Mladý zdravotník

Vydáno: před 10 lety | Autor: Petra Lepková | Kategorie: Mladý zdravotník
Počet přečtení: 12835×

Na začátku září loňského roku se zrodil nápad, založit ve Vysočanech kroužek, který by byl prospěšný nejen pro děti, ale i pro jejich široké okolí. Tuto nálepku posléze dostal kroužek „Mladý zdravotník. Vedený pod záštitou Petry Lepkové.

Již v prvním roce se z mladého zdravotníka stala velmi oblíbená zájmová aktivita, kterou doposud začalo navštěvovat 21 dětí navštěvujících první i druhý stupeň základních škol v okolí. Velice nás zároveň těší, že kroužek nenavštěvují jen děti z Vysočan, ale že máme i jednoho nadějného zdravotníka z Ostrova u Macochy.

Hlavním cílem mladého zdravotníka je samozřejmě naučit děti postarat se nejen o sebe, ale zejména zasvětit děti do umění pomoci druhým, a to jak svým kamarádům, tak i zcela neznámým, při zranění, ať už lehkém, nebo těžkém.

 Za sebe mohu říct, že jsem byl při návštěvě kroužku mile překvapen, kolik toho Petra stihla děti za necelý půlrok naučit a jak suverénně děti zvládly teoretickou i praktickou část kroužku včetně obvazové techniky.

Krom toho, že děti navštěvují kroužek samotný, věnují mu i spoustu svého dalšího volného času: absolvovaly v Blansku den „Kdo je vidět, vyhrává“ a navštívily týdenní zdravotnický kurz ve Veselici. V květnu mladé zdravotníky čeká první křest ohněm, zúčastní se totiž své první zdravotnické soutěže v Blansku.

V tuto chvíli patří velké díky nejen Petře, ale i paní ředitelce Janě Sehnalové, že nám vychází vstříc a dala dětem na kroužek k dispozici tělocvičnu. Postupem času, ale možná budeme děkovat i dětem za poskytnutí předlékařské první pomoci.

Jakub Přibyl

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Leden 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Zobrazit vše