Report, video a fotky z Vysočanské smyčky 2011

Vydáno: před 13 lety | Autor: Milan Včelař | Kategorie: Aktuálně
Komentáře: 7× | Počet přečtení: 22694×

"Já si myslím, že sto startovních čísel bude stačit. Nebo myslíš že ne?"  Tak takhle nějak zněla první otázka na poradě dvoučlenné valné hromady, která se sešla nad přípravami akce, která vznikla kdysi kdesi u piva (my víme kde a kdo to vymyslel, ale nechceme tu osobu vystavovat násilí ze strany startujících, :-) ) a začala si žít vlastním životem.  Odpověď na tuto zásadní otázku jsme se ale dozvěděli až 30.7. 2011 v odpoledních hodinách, kdy se konal 4. ročník poněkud výjimečné cyklistické akce "Vysočanská smyčka". No, bylo to s těma číslama o prsa. A nebudeme tvrdit, že nás to nepřekvapilo.

Kromě  "nutnosti" vypít pár piv u příprav a diskuze o množství čísel, se musí zajistit pár věcí. To máte - plakáty, diplomy, přihlášky, tužky, fixy, pastelky, bublifuky, drátky, lavice, stoly, slunečníky nebo deštníky, mikrofon, repráky, muziku, elektrický proud, výstrahy řidičům, počítačníky s hlásičem, udírnu, něco do udírny a něco k tomu z udírny, pivo, limo, kořalku, rum a tak dál... :). Tohle všechno se splácá dohromady a pak začne něco, co v širokém dalekém okolí nemá obdoby. Poděkovat se patří všem pořádajícím od A do Z včetně obce, protože jenom ve dvou se nedal zvládnout ani první ročník, natož 100 lidí na startu.

Jak již vešlo ve známost, naše-vaše akce není o tom kdo dál, výš a rychleji, ale o tom, přijít, pokecat, projet se na kole, vyprdět se po sobotním obědě a u toho všeho se hlavně dobře bavit. Jistě, je to i o něčem jiném, ale do toho jiného nikoho nenutíme a záleží na každém, kdo si co zamane. Na kolech všech velikostí a druhů, od nejmenších až po profesionální důchodce, od pomaloučku až po průměr někam ke 30km/hod., se vydáváme vstříc slabým třem kilometrům, které nejsou svým profilem  vůbec jednoduché. Pokud někdo objede těch nekonečných 36 okruhů potřebných ke zdolání 100km, nastoupá zhruba tolik metrů, jako by se z Vysočan vydal na Praděd. K náročnosti trasy se již tradičně přidalo nehezké počasí, ale letos jsme do toho šli prsama a bez ohledu na předpověď, která se stejně měnila den co den. O to víc nás překvapilo těch rekordních 99 letošních účastníků, kteří se nebáli těch 14°C a občasného mrholení. A tak se jezdilo. Krom již tradičních jadrných výkřiků o tom, kterej debil to vlastně vymyslel a proč já se tady vlastně koušu, bylo slyšet i smích, veselo, bylo vidět spoustu úsměvů a to je to, proč to děláme. Chceme se bavit a chceme aby jste se bavili s náma. Nejdůležitější je, že jsme všichni přežili. U nejmenších sice nějaká slza ukápla, ale pot a slzy k takovým cyklotaškařicím patří.  Takže ještě jednou děkujeme všem zúčastněným, a to jak cyklistům, pořadatelům, tak i divákům. Ale je to vopruz, co? ;-)

Díky TJ Vysočany (Leoš Crhonek) a SDH Housko (Ivan Jelínek) a SC Ráječko za pomoc při zajištění organizace akce.

FOTOGALERIE

VIDEO

Luděk Přibyl a Milan Včelař

 

Komentáře (7)

  • Odkaz na komentář

    Smyčkař, před 13 lety

    byla to vyborná akce. Diky poradatelum, ze neco takoveho organizují. Těším se na další ročník.

  • Odkaz na komentář

    zvědavý smyčkař, před 13 lety

    přesně tak akce byla vydařená a velký dík patři pořadatelům. Zajímalo by mě kolik zavodníku zvládlo celou smyčku .

  • Odkaz na komentář

    Milan, před 13 lety

    Tuším, že 13 nebo 14....

  • Odkaz na komentář

    Andy Šlek, před 13 lety

    Teda chlapi, klobók dolů. Deť ve ste měle na starto lidí jak polovina startovního pola v tůr de Fránz. Projel sem dvakrát vokolo a dež sem viděl te dave, tož sem si řikál: Andy, tade nemáš co pohledávat, ještě be ti dali na frak. Ti dvá, co to zpískali zaslóžijó velkó pochvalo, pivo a rum. Na fotce sem viděél že pivo a rum bél, tož teda aspoň ještě jednó CHVÁLÍM!!!
    Ale za rok, fakt přejedo :-)
    Andy

  • Odkaz na komentář

    Kroužič, před 13 lety

    Přidávám se k chválícím účastníkům a děkuji pořadatelům za realizaci této geniální šílenosti.
    Pro příští ročník doporučuji: Trochu tepleji, menší vítr, sucho a oba kopečky aspoň trochu srovnat.

  • Odkaz na komentář

    Josef, před 13 lety

    Pánové...paráda!!Příští rok zas budem tam :o)

  • Odkaz na komentář

    Zeeb, před 13 lety

    Super akce až na tu bolest v oblasti sedacích svalů, ale večer se už u toho rumu sedět dalo :) příští rok opět..

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše