FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 5746×

1.B.:      FC Čebín - FK Vysočany / Šošůvka  A    5 : 1  (1 : 0)

Sestava: Konečný David – Bezděk Luboš, Grmela Miroslav, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Hejč Jiří (64. Šebela Martin), Petržel Aleš, Doležel Petr, Knödl Michal – Sychra Tomáš (73. Beneš Michal), Torda Jan
Branky: Brodecký Marek 2, Kučera Viktor 2 a Hanzl Martin –  Doležel Petr
Z nedělního utkání, které bylo sehráno na hřišti tradičního účastníka krajské soutěže v Čebíně, jsme si odvezli vysokou porážku. Ta však zcela neodpovídá průběhu odehraných devadesáti minut. Zejména v první půli byli naši fotbalisté lepším celkem, ale nedokázali svoji převahu korunovat nějakým gólem. V samém závěru prvního dějství naopak inkasovali. V druhé půli již byla hra vyrovnaná, ale rozhodně jsme nebyli bez možnosti získat z Čebína alespoň bod. V závěru jsme však, ve snaze srovnat, zcela otevřeli hru a soupeř nás trestal z bleskových protiútoků a nakonec jsme si tedy odvezli nelichotivou „rukavici“.
Od úvodních minut jsme aktivnějším týmem. Procentuální držení míče je na naší straně a protivník spíše jen vyčkává, co se bude dít. Po několika slibně se rozběhnutých akcích přijde možná zlomový moment ve 20. minutě. Rychlý Sychra unikne defenzívě Čebína a jeho nájezd na brankáře zastavuje na hranici „šestnáctky“ domácí obránce jednoznačným faulem zezadu. Rozhodčí sice odpíská přímý kop, ale možná k údivu všech se spokojí jen se žlutou kartou pro domácího fotbalisty. Rozehrávky se následně ujme Doležel, brankář míč srazí vedle sebe, ten poskakuje po brankové čáře, ale do sítě jej dostat nedokážeme. I v dalších minutách se hraje především na polovině soupeře. Jsme fotbalovější, zejména úniky po stranách činí soupeři velké problémy, ale chybí nám finální přihrávka, která by vedla k úspěšnému zakončení. A tak přijde trest. Ve 43. minutě se povede domácím první vážnější protiútok a přečíslení tři na dva končí střelou z hranice „malého vápna“, kdy je Konečný naprosto bezmocný, 1-0.
Do druhé půle vstoupíme s odhodláním výsledek co nejdříve změnit. Jenže naše snaha o vysunutí hry přinese domácím hned v prvních minutách tři velké šance, kdy se míč dostane za naší obranu a útočník Čebína běží vstříc Konečnému. Domácí využijí jen jednu z těchto nabídnutých možností, kdy je ve 48. minutě úspěšný Brodecký, ale i tak je to velmi vážná trhlina do našich plánů, 2-0. Soupeř se po navýšení náskoku zatáhne a čeká na další brejkovou možnost. No a naši hráči již nemají tu lehkost z první půle a velmi těžko se proti konsolidované obraně Čebína prosazují. Naděje nám svitne v 70. minutě. To se na levé straně hezky uvolní Knödl, jeho zpětná přihrávka najde v pokutovém území volného Doležela a Petr posílá míč z devíti metrů přesně k tyči domácí brány, 2-1. Euforie se vstřelené branky může být ještě vyšší, když v 72. minutě adresuje Bezděk přihrávku na nehlídaného Tordu, Janek střílí pohotově, ale bohužel nepřesně. A tak udeří vzápětí na druhé straně. V 74. minutě nasadí ke střele z dvaceti metrů domácí hráč, střela mířící k tyči je dostatečně přesná a navíc na zvlhlé trávníku nabere skluz a Konečný je nucen potřetí lovit míč ze sítě, 3-1. V tuto chvíli to máme už těžké a naše snaha je spíše křečovitá. Soupeř se s přehledem brání a v samém závěru ještě svoje dosavadní vedení navýší. V 86. minutě přečíslí Čebín naši defenzívu a v zakončení se jeho hráč následně nemýlí, 4-1. A náš zmar je pak následně dokonán v 88. minutě. Situace hodně podobná té předcházející. Nedokážeme zachytit náběh hráče Čebín, v dostatečném počtu se nevrátíme před naši bránu, čehož soupeř využívá k jistému a přesnému zakončení, 5-1. Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak odjíždí hráči a fanoušci FK s pocitem, že se zde dalo uhrát rozhodně víc…
Příště: Příležitost k nápravě budeme mít v sobotu 8. června. Hraje se tentokrát v Šošůvce, kde se rozloučíme se zápasy na domácích hřištích. Soupeřem nám bude tým, kterému to na jaře „šlape“. Přijedou totiž fotbalisté z nedalekého Rájce-Jestřebí, a jelikož půjde o poslední derby sezóny, věříme, že si je naši příznivci nenechají ujít. Úvodní hvizd rozhodčího je naplánován na 17 hodin.

OP:  AFK Letovice - FK Vysočany / Šošůvka B    7 : 0  (3 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petr Lukáš, Razák Antonín, Slouka Tomáš, Baláž František – Mazáč Robin, Kašpárek Filip, Mynařík Tomáš, Přibyl Martin, Šebela Dominik – Mrázek Petr
Branky: Jurka Lukáš 3, Novotný Adam 2, Širůček Vojtěch a Fidler Jakub
V opravdu hodně improvizované sestavě jsme nastoupili v nedělním parném odpoledni v Letovicích. Převážnou část týmu tvořili hráči malé kopané, doplnění o hrstku zkušenějších fotbalistů. Když si odmyslíme kvalitu soupeře, tak jen velikost hřiště, které je co do rozměrů určitě největším soutěži, musela vzbuzovat již před zápasem u našich hráčů respekt. Nakonec utkání výsledkově dopadlo zřejmě podle předpokladů, ale fotbalistům FK by jen těžko mohl někdo upřít snahu, která však ve srovnání s kvalitou Letovic nemohla stačit.
Úvod střetnutí je z naší strany až nečekaně ofenzivní. Dokonce jsou to naši hráči, kteří jako první vyzkoušejí pozornost soupeřova brankáře. Domácí však po pár minutách začnou přebírat otěže zápasu do svých rukou a prakticky až do konce je již nepustí. Ovšem nemají to zas tak snadné, jak sami možná čekali. Co nám chybí ve fotbalovosti, nahrazujeme bojovností a navíc máme za zády brankáře Valacha, který je velkou překážkou pro útočné spády Letovic. Domácí, jenž se snaží využít rozlohy hřiště, prověřují naši defenzívu především přihrávkami za obranu a tak se v 6. minutě předvede Valach, jenž likviduje první větší možnost Letovic. V 8. minutě má pak i štěstí, když útočník soupeře sice našeho brankáře obstřeluje, ale míč se odráží od levé tyče. První branka pak padne v 11. minutě. A je z kategorie hodně smolných. Střela hráče Letovic zpoza „šestnáctky“ se odráží od zad Tomáše Mynaříka do opačného rohu brány, než míří Valach, 1-0. Ovšem ani vedoucí branka naše hráče výrazně neochromí. Ačkoliv mají domácí převahu, tak je do laciných šancí nepouštíme. A když už naši defenzívu přečíslí, tak máme za zády Valacha. Na další branku se tak čeká až do 30. minuty. Na zahraný rohový kop z pravé strany si naskočí nekrytý Širůček a hlavou posílá míč pod levý horní roh Valachovy brány, 2-0. Je to škoda, jelikož ani jeden z gólů nepadl po nějaké vypracované akci. Až ve 36. minutě se povede soupeři pohledná souhra, kdy mezi obránce seběhne na přihrávku hráč Letovic a prudkou střelou z osmi metrů nedá Jardovi šanci zasáhnout, 3-0. Do poločasu pak už držíme soupeře mimo pokutové území, takže střely ze střední vzdálenosti nemohou mít šanci na úspěch.
Úvod druhého poločasu je takový „ospalý“. Naši se snaží pozorně bránit, a i když se soupeř dostane 2x do nadějného zakončení, tak našeho gólmana se mu nepodaří překonat. Jenže v 57. minutě zpracuje prudkou přihrávku na středu „velkého vápna“ domácí hráč a pohotovou ranou rozveselí místní příznivce počtvrté, 4-0. S přibývajícím časem je zjevné, že nám začínají docházet síly a důslednost už není taková, jaká by měla být. V 69. minutě pak inkasujeme další poměrně lacinou branku. Sice odvrátíme míč od naší brány, ale opakovanou střelu z osmnácti metrů hodně šťastně tečuje před Valachem soupeřův hráč a náš brankář už tak nestihne reagovat, 5-0. I za toho stavu se snažíme alespoň o čestný úspěch. Povedou se nám dvě pohledné akce, kdy zejména sólo Razáka bylo hodně povedené, ale ve chvíli, kdy přihrávky směřovaly 2x na naše osamoceně nabíhající hráče, vždy je zastavil praporek pomezního rozhodčího. A tak se naopak prosadili domácí. V 76. minutě nepokryjeme centr z pravé strany, následně nestačíme reagovat na náběh domácího fotbalisty, který hlavičkuje pod břevno Valachovy brány, 6-0. Hodně podobně se pak vyvíjí situace z 83. minuty. Opět přihrávka z pravé strany, nepokrytý hráč před Valachem a přízemní střela, která napne naši síť posedmé, 7-0. Ve zbývajícím čase se toho již moc nestane a tak odjíždíme z Letovic s porážkou 0-7.
Příště: Velice důležitý zápas bude čekat naši rezervu v nedělním podvečeru 9. června ve Vysočanech. Přivítáme Skalici, které máme co vracet z podzimu, ale hlavně bychom nutně potřebovali body potřebné k záchraně v soutěži. Začíná se v 17 hodin a všichni příznivci jsou samozřejmě zváni.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše