FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 11863×

1.B.:  FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Medlánky    0 : 4  (0 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Svoboda Dixie (68. Přibyl Martin), Wágner Tomáš, Vágner Lukáš (40. Bezděk Luboš), Škvarenina Libor - Maňoušek Jiří, Grmela Miroslav, Petržel Aleš, Hejč Jiří – Sehnal Luděk, Krátký Marek

Branky: Dutka Dominik, Šudoma Michal, Teslík Josef a Schotteberger Jiří

V prvním domácím utkání jsme na stadionu ve Vysočanech přivítali soupeře z Brna v podobě týmu FC Medlánky. A i když jsme do zápasu vstoupili velmi dobře, tak to byli nakonec hosté, kteří si připsali zasloužené vítězství.

Od úvodního hvizdu jsme převzali iniciativu a prvních 30 minut se hrálo na soupeřově polovině. Jenže ve finální fázi jsme si počínali nepřesně a tak se o slovo přihlásili hosté. Běžela 35. minuta zápasu, hosté od půlící čáry zahrávali trestný kop, který naši stopeři neodhadli, míč se ve skrumáži dostal k volnému Dutkovi a ten poslal soupeře do vedení, 0:1. Obdržená branka nás naprosto vyvedla z koncentrace a od této chvíle byli lepší hráči z Medlánek.

Do druhé půle jsme se odrazili špatnou nohou a již v 53. minutě se hosté radovali podruhé, když se po nastřelené ruce v pokutovém území kopala penalta a Šudoma ji bezpečně proměnil, 0:2. A rozhodnuto bylo v 61. minutě. Hostující Teslík dostal více volného místa než je zdrávo a zpoza šestnáctky pohotovou střelou k tyči zaskočil Valacha v domácí svatyni, 0:3. Poslední půlhodina se už jen dohrávala, ale i tak se hosté radovali ještě jednou, když si v 84. minutě na zpětnou přihrávku v pokutovém území naběhl Schotteberger a křižnou střelou ukončil dnešní zápas na konečných 0:4 pro hosty.

Příště: V sobotu 24. srpna zajíždí naše áčko do Kobeřic, kde se utká již v 10:30 h. s místními fotbalisty. Ti dosud také nebodovali, takže v podstatě hned na úvod sezóny půjde o veledůležité střetnutí.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – Drnovice    2 : 1  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petr Lukáš, Wágner Tomáš, Sehnal Luděk, Petlach Radek – Šindelka Stanislav (70. Majdiak Mário), Beneš Michal, Maňoušek Jiří, Knödl Michal – Šebela Dominik (80. Bezděk Luboš), Razák Antonín (61. Krátký Marek)

Branky: Wágner Tomáš a Krátký Marek – Koudelka Zdeněk

Po debaklu v Olešnici se chtěla naše rezerva rehabilitovat v domácím prostředí. Oproti minulému týdnu jsme sestavu posílili a výsledkem byla těsná výhra s dobře hrajícími Drnovicemi. Jejich hráči byli, co do držení míče, zcela jistě lepším celkem a určitě museli odjíždět po zápase hodně zklamáni. Na druhou stranu je však třeba říct, že více brankových možností měli domácí. Takže záleží z jakého úhlu pohledu se na samotný zápas a jeho výsledek budeme dívat.

Směřování zápasu mohl změnit hned jeho úvod. Již ve 2. minutě se dostanou hosté před naši bránu, Lukáš Petr v „šestnáctce“ srazí rozběhnutého hráče Drnovic a kope se penalta. Jenže Valach vystihne směr střely hostujícího fotbalisty, dokáže následně zablokovat i dorážku jeho spoluhráče a nakonec míč z brankové čáry odkopává Beneš. Tento okamžik asi ovlivnil celý zápas, jelikož dotahovat náskok dobře se pohybujícího protivníka by nebylo snadné. I v následujících minutách se hraje převážně na naší polovině hřiště, kdy v jedné pasáži zahrávají hosté hned 5 rohových kopů za sebou. Celkově se počet rohových kopů během utkání v podání Drnovic mohl pohybovat kolem dvaceti a naší defenzívě v čele ve vzduchu kralujícím Wágnerem je třeba vyjádřit absolutorium. Soupeř se k vyložené šanci po této výhodě nedostal. Domácí spíše spoléhali na rychlý přechod do útoku a ve 12. minutě se ke střele uvnitř „velkého vápna“ dostane Maňoušek, avšak míří mimo tyče. Hosté to zkouší náběhy, centry a střelami ze střední vzdálenosti, jenže Valach je pozorný a jistý. Ve 28. minutě nám však zatrne, když se od našich hráčů odrazí míč přímo na rozběhnutého útočníka, ale ten zcela sám před Valachem volí přihrávku a vracející se Wágner dokáže balon odkopnout. Ve 35. minutě je pak k vidění pohledná akce z naší strany. Dominik Šebela ideálně vysune rozběhnutého Knödla, ten se dostane z levé strany až před brankáře, přehazuje ho, ale gólman Drnovic předvede skvělý zákrok a míč vytěsní nad břevno. Ovšem hned o minutu později se uvolní Knödl na levé straně znovu, pošle polovysokou přihrávku před bránu a nabíhající Wágner posílá prudkým „volejem“ míč z jedenácti metrů do sítě, 1-0. Vedoucí gól fotbalisty FK uklidní a v podstatě až do přestávky svůj náskok kontrolujeme.

Úvod druhého dějství patří soupeři. Ten naše fotbalisty začne přehrávat a velice brzy se dočká srovnání stavu. V 52. minutě projde hráč Drnovic přes tři domácí hráče uvnitř „šestnáctky“, jeho následnou střelu Valach jen srazí vedle sebe a osamocený Koudelka posílá míč z bezprostřední blízkosti do domácí brány, 1-1. Hosté začnou svůj tlak stupňovat, ale naši hráči se zatáhnou do obranného bloku, který nedokáží Drnovice překonat. No a co projde, tak to už je práce pro Jardy Valacha. V 57. minutě předvede povedenou kombinaci před bránou hostů dvojice Šindelka – Razák. Prvně jmenovaný se uvolní přes obránce, předá míč Razákovi, který jej naprosto ideálně vrací zpět mezi dvojici beků a Šindelka je rázem na pravé straně sám před brankářem, avšak jeho následná střela končí jen v boční síti. V 60. minutě je to opět Razák, který obehraje důrazem brankáře, nahrává rozběhnutému Šebelovi, který však tísněn trefuje ze sedmnácti metrů jen horní část břevna. Ačkoliv jsou tedy hosté více ve hře, ve střeleckých možnostech jsou viděni hlavně naši fotbalisté. V 69. minutě zahrává přímý kop z devatenácti metrů Krátký, gólman míč jen vyrazí a dobíhající Dominik Šebela dostane hned dvě příležitosti k zakončení, ale bohužel ani jedna není přesná. A tak se čeká na rozhodující moment zápasu. Ten přichází v 82. minutě a k naší radosti ve prospěch domácích. Dlouhý nákop od Sehnala si na pravé straně zpracuje Krátký a poté křižnou střelou z dvanácti metrů, která se odrazí od protilehlé tyče, překoná hostujícího gólmana podruhé, 2-1. V závěrečných minutách je pak k vidění zoufalá snaha hostů alespoň o remízu, ovšem nejdramatičtější situace nemá s fotbalovým uměním nic společného, to když v 88. minutě končí po tvrdém zákroku stopera Drnovic s krvavým zraněním v obličeji (a následným odvozem na šití…) na trávníku Knödl. I v deseti hráčích pak už závěrečné desítky vteřin zvládneme a máme tak první tři body v soutěži.

Příště: V sobotu 24. srpna se naše rezerva představí na hřišti spolufavorita soutěže z Rudice. Začíná se v 15 hodin.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Prosinec 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Zobrazit vše