FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 4 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 7481×

 I.B.:  FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Čebín   2 : 0  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Škvarenina Libor, Svoboda Dixie – Hejč Jiří, Petržel Aleš, Doležel Petr (88. Šebela Martin), Knödl Michal (89. Zouhar Jan) – Krátký Marek, Sehnal Luděk (55. Bezděk Luboš)

Branky: Knödl Michal a Krátký Marek

Ačkoliv ještě nejsme ani na konci podzimní části, tak naše fotbalisty čekal v sobotu na hřišti v Šošůvce zápas, který klidně snesl přídomek existenční. Pokud jsme totiž nechtěli ztratit kontakt s týmy v sestupovém pásmu, museli jsme Čebín porazit. To se nakonec podařilo, ale nešlo o jednoduchý duel. I když jsme si ho zkomplikovali spíše sami a to zejména za první poločas. V něm jsme měli výraznou územní převahu, vyložené šance, jenže jsme tyto atributy dokázali přetavit pouze v těsné vedení. V druhém poločase již to z naší strany tak slavné nebylo, ale přece jen jsme přidali druhou branku, takže jsme nakonec důležité vítězství uhráli.

Od úvodních minut bylo na našich hráčích vidět, že z tohoto zápasu chtějí tři body. Je sice pravdou, že hned v 1. minutě se po menším zmatku před Valachovou bránou dostane k zakončení hráč Čebína, který bránu míjí, jinak se ovšem hraje podle našich not. V podstatě obě jedenáctky jsou nastěhovány na polovině hostů, ale nějakou dobu nám trvá, než se dostaneme do šance. To platí do v 15. minuty. V té unikne po levé straně agilní Knödl, centruje před bránu, kde však osamocený Sehnal hlavičkuje pouze do levé tyče brány Čebína. Soupeř se i nadále většinou brání a spoléhá na rychlé kontry. Po jednom z nich se před Valachem objeví útočník hostů, ale náš gólman včas vybíhá a dokáže tuto šanci zmařit. Ve 24. minutě je k vidění úvodní gól střetnutí. Vybojujeme míč na pravé straně, následně jeden z obránců míč špatně trefí, ten skončí u nohou Krátkého, který jej předloží na levou stranu naběhnutému Knödlovi, jenž nekompromisně umísťuje svoji přízemní střelu ke vzdálenější tyči, 1-0. Vedení je jistě povzbuzující, ale nemusí nám vydržet dlouho. Ve 27. minutě totiž chybujeme ve středu hřiště a rychlou souhru zakončuje hráč Čebína střelou z patnácti metrů. Naštěstí míč skončí těsně vedle pravé tyče. V první půli jsme jednoznačně lepším celkem, kdy se daří zejména Petrželovi a máme na to přidat další branky. Ve 30. minutě je zde další průnik Knödla z levé strany, následuje centr, po kterém se natahuje Sehnal, ale míč jen posune do strany, aby se k němu dostal dobíhající Hejč, ovšem náš kapitán střelou z deseti metrů trefuje pouze pravou tyč poloodkryté brány. Hned o minutu později je zde odpověď hostů, která však vyzní pouze ve střelu z patnácti metrů, která skončí nad bránou. Poslední čtvrthodina úvodního dějství je plně v naší režii. Zahráváme hned několik rohových kopů, máme tlak, ale kromě nedůrazné střely Krátkého ze 41. minuty si nic vyloženého vypracovat nedokážeme.

Do druhé půle pak vstoupí hosté výrazně aktivněji a hra se srovná. Dá se říct, že v určitých pasážích má Čebín i více ze hry. Obrovskou šanci ke srovnání stavu mají hosté v 52. minutě, kdy si na centrovaný míč naskočí před naší bránou osamocený útočník, ale hlavičkuje pouze do břevna. Hra v druhé půli už nemá takový spád. Přece jen si vážíme svého vedení a nechceme se bezhlavě nikam hnát. Přesto v 57. minutě získáme uklidňující dvougólový náskok. Hezkou kombinaci završí vysunutí Knödla na levé straně, ten přihrává před bránu mimo dosah brankáře, dobíhající obránce se snaží dostat míč z nebezpečného prostoru, jenže jej pouze nadzvedne a pohotový Krátký srazí z bezprostřední blízkosti míč kolenem do sítě, 2-0. Tato pojistka je hodně důležitá a navíc se v 60. minutě předvede Valach, jenž vyráží zpod břevna nepříjemnou hlavičku hostujícího hráče. Poslední půlhodinu pak odstartuje zahraný rohový kop Bezděka, který v 62. minutě najde hlavu Svobody, ale Dixa bránu těsně míjí. Soupeř nic nevzdává a snaží se dopracovat ke kontaktní brance. Blízko je hlavně v 69. minutě, kdy necháme před Valachem dva volné protihráče, jenže po menším závaru dokážeme dva po sobě následující střelecké pokusy zablokovat. V závěru zápasu se již snažíme kontrolovat hru a hosty z Čebína k ničemu nepouštět. Navýšit své vedení můžeme v 75. minutě, kdy přehrajeme jejich obranu, Bezděk se snaží v pádu „na dlouhou nohu“ dostat míč do odkryté brány, ovšem míjí pravou tyč. Výrazně jasnější možnost má pak v 88. minutě Hejč. Krátký jej ideálně najde osamoceného před bránou, Jirka se snaží udělat kličku brankáři, ovšem vracející se obránce se zapojí do souboje a míč nakonec končí v rukou gólmana. Mrzet nás to zas tolik nemusí. Sice už tedy další branku nepřidáme, ale také žádnou nedostaneme, což znamená, že z tohoto duelu bereme velice cennou výhru.

Příště: V neděli 27. října sehrajeme další okresní derby. Od 14:30 h. se pokusíme ve Vilémovicích překvapit favorizovaný celek domácích. Věříme tedy v silnou diváckou podporu.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka  B – Velké Opatovice    1 : 3  (1 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Krátký Marek (87. Mrázek Petr) – Petr Lukáš, Bezděk Luboš, Zouhar Jan - Kašpárek Filip (55. Hejč Jiří), Řezníček Lukáš, Slouka Tomáš (89. Kučera Libor), Šebela Martin, Mazáč Robin (22. Polák Petr) – Maňoušek Jiří

Branky: Maňoušek Jiří - Niessner Marek 2 a Chlup Jiří

Ve Vysočanech se naše rezerva postavila úspěšnému nováčkovi soutěže z Velkých Opatovic. Ačkoliv jsme především v první půli podali velice solidní výkon, kdy nám chybělo jen lepší zakončení, tak jsme nakonec na svého soka nestačili a připsali si tak další porážku.

Začátek zápasu je hodně divoký. Hned ve 3. minutě využije dlouhého Valachova výkopu rychlý Maňoušek, unikne obraně, ale nedokáže přes vybíhajícího brankáře dostat míč do sítě. To hosté jsou ve 4. minutě mnohem úspěšnější. Zahráváme sice rohový kop, ovšem Velké Opatovice bleskově otočí hru, aby na konci akce mířili na Valacha hned dva protihráči, kteří nabídnutou možností nepohrdnou a střela jednoho z nich končí v odkryté bráně, 0-1. Ještě hůře může být v 6. minutě. Hosté přehrají naši defenzívu, ale osamocený útočník naštěstí mine Valachovu pravou tyč. V dalším průběhu se snažíme smazat jednobrankové manko, ovšem hosté jsou hodně silní ve hře dopředu a ve 13. minutě po povedené ráně hráče soupeře z pětadvaceti metrů zazvoní za Valachem břevno. Avšak v téže minutě hraje branková konstrukce i se soupeřem. Ránu unikajícího Maňouška zastavuje pravá tyč. Hraje se rušné utkání, kdy zejména v první půli je stále na co koukat. Ve 14. minutě se prezentuje proti šanci osamoceného hráče Velkých Opatovic brilantním zákrokem Valach. Největší nebezpečí pro hosty má jméno Maňoušek. Právě Jirka sebere ve 27. minutě míč obránci, pronikne do „šestnáctky“ kde je faulován a kopeme penaltu. K její exekuci se postaví sám Maňoušek, střílí sice tvrdě, ale jen do levé tyče. Navíc z této rozehrané akce následuje brejk, kdy nabíhající útočník vyzraje na Valacha a podél něho přesnou střelou navýší vedení hostů, 0-2. Tato situace nás však nepoloží a brzy kontrujeme. Ve 32. minutě načasuje Šebela ideální přihrávku za obránce směrem k Maňouškovi, který tentokrát nezaváhá a prostřeluje gólmana Velkých Opatovic, 1-2. Ve 34. minutě může být dokonce srovnáno. Před brankáře se dostane opět Maňoušek, ale v tuto chvíli je úspěšnější strážce Opatovické brány. Soupeř potvrzuje své útočné choutky a ve 38. minutě máme štěstí, když osamocený hráč hlavičkuje po centru z pravé strany mimo tři tyče. Ve 40. minutě se pak prezentuje skvělou individuální akcí Krátký. Z pozice stopera přejde přes tři hráče na pravé straně, centruje před bránu, kde zakončuje sám před gólmanem Slouka, ale zřejmě i díky odskoku míče končí následná Tomášova rána vedle pravé tyče. Závěr poločasu přinese vzrušení před naší bránou. Ve 44. minutě podrazí pronikajícího hráče Lukáš Petr a penaltu kopou i hosté. Valach však střelu z bílého puntíku vystihuje a míč vyráží. Dobíhající protihráč přestřeluje a navíc sráží našeho gólmana tvrdým zákrokem k zemi (nutno podotknou, že zřejmě neúmyslně). Každopádně si tato situace vyžádá Jardovo ošetření a mezitím rozhodčí tuto zajímavou první půli ukončí.

Druhá půle již tak bohaté představení pro oko diváka nenabídne. Hosté nás začnou přehrávat a daleko od odskočení ve skóre nejsou v 53. minutě, kdy se dalekonosná střela z kopačky jejich hráče odrazí od pravé tyče naší brány. Soupeř je aktivnější, pohyblivější a také si jeho obrana hledí více Maňouška. Takže směrem k bráně soupeře toho moc nepředvádíme. O to víc je v permanenci náš brankář. Valach likviduje jeden samostatný náběh v 61. minutě a pak se představí v tom nejlepším světle i v 68. minutě, kdy si poradí s další obrovskou šancí hostů. Naše možnost přichází v 74. minutě. Brankář Velkých Opatovic neudrží po našem dlouhém nákopu míč, ten se dostává k Maňouškovi, ale Jirka jej do odkryté brány dostat nedokáže a nepodaří se nám to ani po následném zmatku před bránou hostů. Definitivní rozhodnutí pak přichází v 80. minutě. Po průniku střílí z pravé strany hráč Velkých Opatovic, míč se poté po teči jednoho z obránců dostane před útočníka hostů, který jej doráží do sítě. Situace je sice posouzena jako ofsajdová, ale nakonec hlavní rozhodčí po konzultaci s pomezním přece jen gól uzná, 1-3. Na zvrat už v tomto duelu nemáme síly a tak se posledních deset minut spíše jen odehraje…

Příště: V neděli 27. října hraje naše rezerva ve Skalici. Začátek zápasu je stanoven na 14:00 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše