Informace rodičům k zápisu do 1. ročníku pro školní rok 2020/2021

Vydáno: před 4 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Úřední deska
Počet přečtení: 5592×

Základní škola Vysočany, okr. Blansko, 679 13 Sloup v Mor.kr

IČO: 62073435                                                                            t. č.: 516435691

                                                                                                     EML: zs.vysocany@tiscali.cz         

Vážení rodiče budoucích prvňáčků,

 

                      čeká Vás velmi důležitý den – den zápisu dítěte do základní školy. Spádovou školou je pro dítě ta škola, kde má dítě trvalé bydliště. Vaše dítě má trvalé bydliště v obci Vysočany, proto si dovoluji oznámit následující skutečnosti.

 

Zápis prvňáčků bude ve  čtvrtek 2. dubna 2020 probíhat v prostorách Základní školy Vysočany. Společné zahájení bude ve 14.00 hod. v tělocvičně školy. Celkovou délku odhadujeme asi na 1,5 hodiny. Před zahájením budou zkontrolovány občanské průkazy rodičů nebo zákonných zástupců a rodné listy dětí. Rodičům nebo zákonným zástupcům budou předány potřebné informace o postupu přijímání dítěte do základní školy.

 

Děti při společném zahájení ukážou, co už všechno umí a jak se do školy připravují. V doprovodu rodičů a kamarádů se pak vydají na cestu po školních zákoutích, kde je čeká řada dalších úkolů.

 

Vzhledem k tomu, že nástup dítěte do školy je velmi důležitý životní krok pro rodiče i dítě, je třeba pečlivě se na něj připravit. Máme pro Vás ještě několik sdělení a informací.

 

  1. Den otevřených dveří pro rodiče je připraven na pondělí 30.3.2020. V době od 7.30 do 15.30 hod. můžete navštívit školu a nahlédnout přímo do vyučovací hodiny, školní družiny, prohlédnout si budovu, školní jídelnu nebo jen tak promluvit s učiteli, paní vychovatelkou nebo provozními zaměstnanci.
  2. Návštěva dětí. Na úterý 31.3.2020 v době od 9.00 do 10.00 hod. je také připravena návštěva kolektivu dětí MŠ Vysočany, popřípadě rodičů s dítětem, do vyučovací hodiny 1. ročníku.
  3. Škola nanečisto. Ve středu 1.4.2020 a čtvrtek 2.4.2020 může Vaše dítě jít do školy „na zkoušku“.

 

Přílohou tohoto dopisu je:

  1. Přihláška k zápisu – Žádost. Vyplněnou a podepsanou doručíte nejpozději do 1.4.2020 k rukám ředitelky Základní školy Vysočany. Zároveň si dovoluji požádat o přihlášení dítěte formou elektronické přihlášky na stránkách www.vysocany.com, dole na stránce naleznete sekce:

Základní škola – Informace – Zápis do 1. ročníku a zde kliknete na odkaz. Dále se necháte vést pokyny. (V případě potřeby využijte kontakt zs.vysocany@tiscali.cz)

  1. Dotazník pro rodiče žáka 1. ročníku základní školy (2 listy). Vyplněný a podepsaný doručíte nejpozději do 1.4.2020 k rukám ředitelky Základní školy Vysočany.
  2. Přihláška na pobyt. Informace a přihláška na pobyt dítěte „na zkoušku“. Vyplněnou a podepsanou doručíte nejpozději do 30.3.2020 k rukám ředitelky Základní školy Vysočany.

 

 

Na setkání se těší celý kolektiv učitelů Základní školy Vysočany.

                Jana Sehnalová, ředitelka školy

 

Ve Vysočanech 24.2.2020