VYSOČANSKÁ SMYČKA 2008

Vydáno: před 16 lety | Autor: Milan Včelař | Kategorie: Fotogalerie
Komentáře: 2× | Počet přečtení: 47255×

Neobvyklý zážitek mohl potkat nicnetušícího spoluobčana, který si vyšel minulou neděli, totiž 17. srpna 2008, na nedělní vycházku. Po naší obci se proháněli cyklisté všech věkových, váhových a výkonnostních kategorií a také všech dvou pohlaví. Právě totiž probíhal první ročník netradiční nezávodní cyklomagořiny nazvané Vysočanská smyčka 2008.

Původní termín byl sice ohlášen na sobotu, ale ani přes veškeré snahy o ovlivnění počasí pomocí chemických sloučenin vstřikovaných do mraků (děkujeme panu Emanu Královi za leteckou pomoc), se nám nepodařilo zvrátit déšť a skoromráz, který v sobotu panoval. Proto se sešel krizový štáb a celá akce byla přesunuta na neděli. I přesto, že jsme již nezvládli dát tuto skutečnost patřičně ve známost, sešlo se na start ve 13 hodin před hospodou u Klemsů celkem 29 závodníků, což je dostatečný počet i na sestavení dvou fotbalových jedenáctek. Pravidla byla jasná - objet co nejvíce koleček od hospody směrem ke kolchozu, dále kolem areálu „Pod lipama“ a po silnici zpátky k pohostinství. Takovýto okruh představoval 2,8 km, což bylo nutné minimum pro získání osvědčení a o absolvování této akce. Maximum pak bylo 100 km, což je 36 koleček.

Nutno podotknout, že i nám, organizátorům, začal po desátém kolečku tuhnout úsměv na rtech a dokonce padaly návrhy na kopečku zastavit a vzájemně se profackovat za to, co jsme si to vymysleli za magořinu. Po dvacátém kolečku se pak někteří závodníci dožadovali konzultace s psychiatrem a po třicátém kolečku bylo možné nejčastěji zaslechnout větu "Tady je mi to nějaké povědomé, tudy už jsem asi někdy projížděl". I přesto, že se konal prestižní fotbalový zápas Vysočany - Šošůvka, se našli i diváci, kteří nás povzbuzovali a velmi příjemně nás překvapil i pan starosta, který se dostavil na start a podpořil náš podnik jistým energetickým nápojem na bázi ovoce. Myslím, že akce se vydařila, o čemž svědčí nadšené výkřiky závodníků na adresu pořadatelů "Už nikdy více!", "Nechte se prohlédnout" , "Hoďte si Smyčku" a podobně. Všem účastníkům, pořadatelům a každému, kdo nás jakkoliv podpořil, mnohokrát děkujeme a těšíme se na příští ročník a doufáme, že se ze Smyčky stane tradiční akce pro všechny, co mají rádi kolo.

Za realizační tým Milan Včelař, www.bajkeriny.net



Vybíráme z ohlasů závodníků:

"Bylo to fajn, manžel sice včera nemoh chodit, ale dnes už prohlásil, že začínáme trénovat a příští rok vám natrhneme ...."

"První kola to byla taková pohůdka, nahoru a dolů, párkrát zopakovat a na pivo. Jenže okruh to je pravda kratší a tak si začínáš všímat maličkostí. Takže když ve 25.kole míjíš přejetýho slimáka, tak naskakujou myšlenky jako jestli to byl syn nebo taťka a jak mu říkali doma. No prostě pakec."

"By jeden nevěřil jak se ten kopeček k JéZéDé dokáže po každým kole zvednou výš, jak kdyby tam byli nějací permoníci co ho zvedaj."

Připojené obrázky

Komentáře (2)

  • Odkaz na komentář

    Baba co to sledovala z křa, před 16 lety

    Blahopřeji vysočanským cyklistům k uspořádání pěkné cykloakce. Nejúžasnější borec celé akce byl jednoznačně pan Eman Král se svým historickým kolem.

  • Odkaz na komentář

    Jitka Stejskalová, před 16 lety

    Musím potvrdit, že pana Emana vidět na kole a ne ve vzduchu, je opravdu dost nezvyklé,leč velmi zajímavé. Už pro pohled na neuvěřitelně zajímavé kolo, na kterém závodil. Nemohu než smeknout, opravdu je to borec na konec. Jitka Stejskalová

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Listopad 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše