Vezmi a čti celou Bibli

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste si chtěli přečíst celou Bibli a neměli jste zatím na to čas nebo dostatek odvahy? Můžete se nyní začíst společně s ostatními čtenáři Bible. Během dvou let přečtete celou Bibli.

Vydáno: před 10 lety | Autor: Bořivoj Sekanina | Kategorie: Duchovní okénko
Počet přečtení: 24766×

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle zve k četbě celé Bible ve videopozvánce.

Prakticky si můžete vybrat z několika možností jak číst:

Na webových stránkách www.vezmiacti.cz se každý den ráno (od 7. 10. 2013) objeví daný biblický úryvek pro příslušný den (podle ČEP – Český ekumenický překlad). U textů Nového zákona si můžete navíc poslechnout četbu biblického textu v dramatizaci předních českých umělců. Text ČEP i nahrávky jsou publikovány s laskavým svolením České biblické společnosti. Na webových stránkách www.vezmiacti.cz se najdete ke stažení rozpis četby celé Bible během dvou let ve dvou variantách:

  1. rozpis četby na každý den – s volnými nedělemi a posledními dny v měsíci na doplnění nepřečteného;
  2. souhrn četby na příslušný měsíc – s možností číst libovolně během daného měsíce.

Můžete číst z vlastní Bible libovolný překlad Písma: ČEP (obsahuje úvodní poznámky k příslušné knize), Jeruzalémskou Bibli (obsahuje podrobnější poznámky a vysvětlivky) nebo jiné překlady. Zkratky biblických knih jsou uváděny podle ČEP.

Na webových stránkách www.vezmiacti.cz najdete také Návod na vložení rozpisu čtení do kalendáře MSOutlook. Denně vám můžeme e-mailem zasílat odkaz na text k přečtení. Připravujeme sdílený kalendář pro Google kalendáře. Můžete si Písmo svaté stáhnout do mobilu, existuje aplikace pro Android, iPhone… Přípravou na souvislé čtení Písma svatého mohou být publikace (některé zdarma dostupné na internetu):

Dei verbum – Věroučná konstituce II. vatikánského koncilu o Božím zjevení; Mnoho hlasů - jedna víra – Felix Porsch, vydal Zvon – uvedení do Nového zákona; Úvod do Písma svatého Starého Zákona – Dominik Duka.

Ve společném čtení se můžeme vzájemně podporovat vytrvalostí i modlitbou. Čtením Bible si můžete odnést moudrost a sílu pro každý den. Více o programu „Vezmi a čti celou Bibli“ najdete na http://www.vezmiacti.cz.

R. D. Mgr. Roman Kubín, referent pro pastoraci brněnské diecéze, Biskupství brněnské

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše