VÝLET STÁTNÍ ZÁMEK LYSICE

Vydáno: před 11 měsíci | Autor: Iveta Janečková | Kategorie: Fotogalerie
Počet přečtení: 1303×

A je to tu! Kalendář nám dává jasnou zprávu. Blíží se konec školního roku! Pro děti a učitele, je to znamení, že je zapotřebí za celoroční práci naplánovat za odměnu školní výlet. I naše děti v MŠ Vysočany se dočkaly. Ve spoluprácí s MŠ Šošůvka byl vybrán termín, místo a dopravce.
A kam jsme tedy vyrazili ?

Státní zámek Lysice

Barokní stavba na místě renesanční vodní tvrze, upravovaná ještě počátkem 19.století, vyniká skvostnými a bohatě zařízenými interiéry. Ty představují návštěvníkům životní prostředí a styl přední moravské hraběcí rodiny Dubských z Třebomyslic. Bohaté sbírky, pořízené hlavně v 19.století obsahují především nábytek, sklo, porcelán, obrazy, dále pak vzácnou sbírku zbraní, dvě knihovny, předměty dovezené z Orientu a pozoruhodnou sbírku historických střeleckých terčů.

Pro nás byl připraven program, který začínal výpravnou pohádkou, kde si děti mohly vyzkoušet "prkna, co znamenají svět". A to včetně i krásných dobových kostýmů. V druhé části nás okouzlilo vyprávění o loutkách, které jsme si mohli prohlédnout opravdu hodně z blízka. Prošli jsme i menší okruh zámku a prozkoumali, jak to v dávných dobách princů a princezen vypadalo.
Poslední dílek naší výpravy uzavřelo divadelní představení pohádky O Palečkovi.
A protože se blížil čas odjezdu, pomalu i oběda, děti čekalo překvapení na nádvoří, kde každý, kdo měl chuť, dostal opečený špekáček. Unavení sluníčkem jsme se vrátili zpět do MŠ, kde byl pro děti připraven oběd a posléze přicházeli rodiče, kteří se určitě těšili na báječné vyprávění a zážitky svých dětí z tohoto vydařeného výletu.

Dřevění komedianti na cestách aneb Loutky českých kočovných marionetářů, výstava ze sbírek manželů Jiráskových.

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše