Krakonoš rozsvítil vánoční strom

Vydáno: před 15 lety | Autor: Blanka Hejčová | Kategorie: Akce MŠ
Komentáře: 1× | Počet přečtení: 23437×

Na sobotní podvečer 6.12.2008 budou vzpomínat nejen děti, ale i spoustu občanů, kteří přišli k vánočnímu stromu v obci. Děti v kostýmech zvířátek, Anče, Kuba, hajný a Trautenberk netrpělivě čekali, až budou moci vystoupit. Po krátkém úvodním slovu přijel na voze s koníkem samotný Krakonoš, vládce hor z Krkonoš. Jakoby mávnutím kouzelným proutkem se u stromu objevila celá řada  andílků (žáci ZŠ).

Krakonoš se podivil, že nám nesvítí vánoční strom, kouzelným pohybem ruky vše napravil a pohádka: Jak Trautenberk kradl zvířátkům zásoby na zimu, mohla začít.

Anče, Kuba a hajný, kteří sloužili u Trautenberka, měli starost o zvířátka v lese. Chtěli jim naplnit krmelec. Lakomý Trautenberk však rozhodl jinak. Poručil krást v Krakonošově. Sojka však rychle Krakonošovi žalovala a ten Trautenberka potrestal. Hajný se postaral, aby zvířátka v zimě nebyla o hladu a vše dobře dopadlo.

Zvukové a hudební efekty prolínaly celým vystoupením. Výkony těch nejmenších překvapily všechny diváky.

Potom nastoupil pěvecký andělský sbor. Jemné hlásky se rozezněly a byly nádherným pohlazením v závěru večera. Je vidět, že máme ve Vysočanech spoutu šikovných dětí, kteří se postaraly o sváteční, předvánoční náladu. A máme také svého Krakonoše!

Chci poděkovat všem, kteří se zasloužili o zdárný průběh akce: dětem za jejich výkon, rodičům za přípravu kostýmů, Veronice Sekaninové - vypravěči, p. starostovi, partě nadšenců z TJ, klukům fotbalistům - zajistili občerstvení. Kulisy vytvořili: p.Luboš Hořava, p. Eman Král, p. Jaroslav Konečný.  Zvukovou nahrávku vytvořil p. Milan Včelař - ten společně s p. Buchvaldkem celý večer ozvučili.  Díky p. Milanu Ševčíkovi za koňský povoz a také Krakonošovi, že mezi nás přišel!.

 

Pokud má někdo fotografie z akce, které bychom mohli zveřejnit - pošlete mi je prosím do MŠ. Děkuji.

 

Komentáře (1)

  • Odkaz na komentář

    Návštěvník, před 15 lety

    Řekl bych, že se to povedlo se vším všudy.
    Tím myslím jak program, tak tradiční občerstvení.

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše