FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 9633×

1.B.:    FKD - FK Vysočany / Šošůvka  A     2 : 2  (1 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Škvarenina Libor, Beneš Michal, Hejč Tomáš, Bezděk Luboš – Wágner Tomáš, Doležel Petr, Torda Jan, Hejč Jiří – Krátký Marek, Sychra Tomáš
Branky: Burian Jan, Strnad Matěj – Krátký Marek 2
Stadion v Drnovicích u Vyškova, kde se před lety hrávala i I. liga nebo zápasy reprezentace, přivítal v nedělním dopoledni naše fotbalisty. Na hrací ploše, která je svou velikostí v těchto soutěžích opravdu výjimečná a prověří fyzickou připravenost všech hráčů, jsme pak sehráli zápas, který při objektivním pohledu na průběh celých devadesáti minut skončil zaslouženou remízou. Nás však může mrzet, že jsme se hned 2x dostali díky Marku Krátkému do vedení, ale bohužel nám ani v jednom případě nevydrželo příliš dlouho. Ale nakonec jsme mohli dokonce odjet s prázdnou, jelikož v závěru nám remízu zachránil brankář Valach, takže bod musíme nakonec brát s pokorou.
Od prvních minut střetnutí bylo jasné, že dnešní duel bude hodně o pohybu. Místní hřiště totiž svou velikostí již od pohledu musí vyhovovat „běhavým“ typům. A domácí, kteří mají tým složený z poměrně „mladých ročníků“ toho zejména v první půli notně využívali. Navíc fotbalisté FK mají zejména v první půli problémy s přesností hry a jednoduché ztráty míčů dnes fyzicky opravdu bolí. Přesto máme první možnost, když se po přihrávce Tordy dere do zakončení Sychra, ale jeho střela je sražená na roh. Soupeř se snaží hrát kombinačně a dostat se až k jasnému zakončení. Jejich snaha o konstruktivnost pak přinese změnu stavu skóre. V 17. minutě se snaží obránce FKD místo odkopu řešit situaci fotbalově, Krátký mu vypíchne míč a postupuje k bráně. Ve chvíli, kdy je doběhnut obráncem zvolí jednoduché řešení a rychlou střelou obstřeluje vybíhajícího brankáře domácích, 0-1. Vedení nám může dodat více klidu, ale na hřišti to vidět není. Domácí jsou častěji u míče, ale na druhou stranu se nedá říct, že by se dostávali do nějakých šancí. Ovšem ve 29. minutě z takové nenápadné akce přesto udeří. Nákop do našeho pokutového území se nepodaří Benešovi odhlavičkovat dostatečně daleko, míče se ujme další hráč FKD a přes bránícího Bezděka prostřelí z dvanácti metrů Valacha, 1-1. Zbývající čas v úvodním dějství patří jednoznačně domácím. Ve 31. minutě můžeme i prohrávat, to když si na ideální centr z levé strany naběhne domácí útočník a Valach předvede skvělý zákrok, když míč, který z hlavy hráče soupeře míří do naší brány, vyráží. V této fázi se nám hra vůbec nevede. Jsme později v soubojích, soupeř je pohyblivější a tak jsme rádi, že první půle končí nerozhodným stavem a můžeme se srovnat v šatně.
Do druhého poločasu vstoupíme mnohem lépe, než jak jsme končili ten první. Zpřesníme hru, zlepšíme pohyb a najednou jsou to hráči FK, kteří diktují tempo hry. A první možnost přijde již ve 47. minutě. Sychra přihraje na levou stranu Krátkému, ten se snaží přehodit vysunutého brankáře, ale dá své střele větší razanci a ta končí nad břevnem. Ve 49. minutě je zde ještě větší šance. Na konci pohledné kombinace stojí Torda, který ideálně přihraje Krátkému, jenž sice prostřeluje vybíhajícího gólmana mezi nohama, ale od brankářovy paty se míč odrazí těsně vedle pravé tyče. Pokračujeme však dál v aktivitě a tato fáze patří našim fotbalistům, jelikož se zdá, že první poločas ubral domácím víc sil než těm našim. Hráči FKD se totiž vůbec nemohou dostat do nějaké vážnější akce a jejich maximem jsou střely ze střední vzdálenosti, s kterými si Valach dokáže poradit. V 71. minutě jsme pak za snahu odměněni. Z pravé strany centruje před bránu Tomáš Hejč, brankář se nedohodne s obráncem, čehož využívá Krátký, který je hbitější než gólman FKD a hlavou pošle míč do sítě, 1-2. Zdá se, že máme nakročeno k vítězství, ale v 76. minutě se nám nepovede odkop z naší poloviny, následuje rychlé soupeřovo přenesení hry na levou stranu, kde nezachytíme náběh útočníka domácích, který podél vybíhajícího Valacha srovnává znovu stav, 2-2. Obdržená branka s námi pořádně zamává a naopak domácí hodně zvedne. V 80. minutě se středem probíjí k Valachovi hráč FKD, ale náš brankář dokáže bravurně zasáhnout. V závěrečné desetiminutovce je pak hra z naší strany hodně rozháraná. Ve snaze znovu vrátit vedení na naši stranu necháváme v defenzívě okénka až okna a v 86. minutě můžeme být potrestání, když domácí dostanou míč na pravou stranu k volnému hráči, ale Valach dokáže i díky včasnému vyběhnutí následnou střelu vyrazit. Jenže se nepoučíme a v 88. minutě je zde další obrovská možnost pro soupeře. Tentokrát zakončuje útočník domácích osamocen z levé strany, ale opět nás podrží Valach. V úplném závěru pak nevyužijeme dobře rozběhnutou brejkovou situaci, a když si pak při posledním závaru před bránou domácích udělá jeden z hráčů FKD z ležícího Krátkého „koberec“ po kterém se projde, tak rozhodčí zápas (nejspíš z obavy z možných šarvátek) radši hned v devadesáté minutě ukončí.
Příště: V sobotu 20. dubna čeká naše fotbalisty další okresní derby. Na hřišti ve Vysočanech přivítáme od 16:00 h. soupeře z Lipovce. Všichni naši příznivci jsou samozřejmě vítáni.


OP:  Sokol Drnovice - FK Vysočany / Šošůvka B    4 : 0  (1 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Beneš Michal – Nemeškal Petr, Odehnal Jiří, Baláž František – Furch Filip, Bezděk Luboš (55. Kašpárek Filip), Šebela Martin, Šindelka Stanislav – Mazáč Robin (85. Mrázek Petr), Zouhar Daniel
Branky: Janeček Petr, Dvořáček Radek, Beránek Štěpán a Bělehrádek Stanislav
Na hřišti v Drnovicích u Lysic se představilo naše béčko. Domácí, kteří byli povzbuzení vítězstvím z minulého kola v Jedovnicích, byli po celý zápas lepším mužstvem a zcela zaslouženě zvítězili. Naše ztráta mohla být ještě vyšší, ale brankář Valach předvedl několik skvělých zákroků a přes čtyři obdržené branky byl zcela jistě nejlepším hráčem na hřišti.
Od samotného úvodu se soupeř snažil ovládnout dění na hřišti. Ovšem v první půlhodině jsme dokázali tlaku odolávat. Na postu středního obránce vynikal Beneš a vzhledem k tomu, že jsme byli schopni přenášet hru na polovinu soupeře, dokázala naše obrana zachytávat nákopy na rychlé křídelní útočníky Drnovic. No a když už něco prošlo až k zakončení, tak Valach byl vždy na místě. Navíc si sebevědomí zvedl již ve 14. minutě, když po faulu Odehnala zahrávali domácí pokutový kop, ale náš brankář střelu z bílého puntíku u své levé tyče vyráží. Ovšem rychlost hráčů Drnovic byla pro naši defenzívu postupně větším a větším problémem. Ve 27. minutě chytá Valach samostatný náběh hráče soupeře a daří se mu být pánem i při standartních situacích, když likviduje i dorážku z bezprostřední blízkosti ve 34. minutě. Avšak ve 36. minutě se skóre již mění. Povedenou a navíc skrytou střelu z osmnácti metrů, ještě Valach dokáže vyrazit, ale proti „doklepnutí“ dalšího z hráčů soupeře již zasáhnout nedokáže, 1-0. Protivník ještě více zvýší obrátky, ale do konce poločasu se již stav nezmění.
Bohužel brzy po začátku druhého dějství inkasujeme. V 50. minutě sehrají domácí rychlou kombinaci, před Valacha nabíhající hráč sice míč ideálně netrefí, ale to zřejmě způsobí, že náš gólman nedokáže do dráhy letu míče zasáhnout a ten skončí přesně u jeho levé tyče, 2-0. Druhá půle se pak již většinou odehrává na naší polovině. Našim fotbalistům viditelně ubývají síly, takže je to souboj ofenzívy Drnovic s naší defenzívou a hlavně s Jardem Valachem v naší bráně. Ten pochytá co má a gólových šancích v 58. a 60. minutě přidá i něco navíc. V 65. minutě má i štěstí, když se míč z hlavy domácího hráče odrazí od břevna zpět do pole. Ovšem v 68. minutě nezachytíme náběh po soupeřově pravé straně, následuje přesná přihrávka před bránu, kde je dorážející hráč Drnovic důraznější a rychlejší než obránci a Valach je potřetí překonaný, 3-0. Nutno říct, že domácí se s jasným vedením nespokojí a dál „buší“ na naši bránu. Jenže Valach předvede další tři skvělé zákroky a překonán je až v 90. minutě, kdy prudká a navíc tečovaná střela ze čtrnácti metrů skončí v naší bráně počtvrté a uzavře tak střelecký účet celého zápasu, 4-0.
Příště: V neděli 21. dubna se představí naše rezerva v domácím prostředí. Na hřišti v Šošůvce hostíme od 16:00 h. záložní tým Ráječka. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše